Hiburan By: Salma Syahbuddin April 2, 2019 @ 10:55am

Nabila Huda Keguguran, Alami Pendarahan Teruk Hingga Ke Hari Ini

Siapa sangka pemenang bagi Pelakon Pembantu Wanita Terbaik FFM30 ini sebenarnya mengalami keguguran setelah menunggu hampir empat tahun untuk menimang cahaya mata.

Berita sedih ini dikongsi oleh beliau menerusi akaun instagram miliknya semalam. 

 

 
 
 
View this post on Instagram

Tadi scroll up and down album kat Phone nampak video ni.. Terus I Nak share la precious moment yang I rahsia kan dengan korang. Masa abil tau positive , abil excited sangat Nak share berita ni kat korang ! Tapi macam Nak surprise lambat sikit. Ini lah Moment yang paling sweet , happy sedih semua adalah.. All in one! I’ve been waiting for this almost 4 years.. But too bad, Saya bleeding teruk until today and dah Pergi amik blood test again, dapat result and it’s not there anymore.. Takde rezeki lagi la ni. Allah Nak bagi chance Saya honeymoon lagi agaknya! Yes,Ofcourse Saya sedih. Terlalu sedih. Tapi kan, Kenapa Nak kena bersedih Dan menangis sedangkan orang Yang sentiasa membahagiakan kite , ada depan mata. Mereka Masih ada. Lebih baik hargai waktu Yang ada ni sepuas-puasnya ! At least dapat jugak kami berdua rasa moment “mom and dad to be” kejap..Jadi la eh.. hihi ! So now..games onz tak sisz @kidweebee ? ?

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Abil berkata, kejadian malang itu berlaku selepas dia mengalami pendarahan teruk dan melakukan ujian darah. Malah, Abil juga memaklumkan bahawa pendarahan teruk itu masih di alami beliau sehingga ke hari ini.
 
Dan, perkongsian beliau itu turut mendapat respon dari rakan artsi dan peminat beliau.
Apapun, kami di Xtra berharap agar Abil sentiasa kuat dan tabah okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 15 Mar 2019

Kurang Dikenali Di Malaysia, Yura Pasang Strategi!

Nama penyanyi Yura Yunita mungkin tidak sekuat nama penyanyi Indonesia lain seperti Kris Dayanti atau Rossa di sini. Namun ia tidak menjadikan masalah buat pelantun yang mula dikenali menerusi lagu Cinta dan Rahasia ini untuk […]

LIFESTYLE Mon, 13 May 2019

Kembara Muslim Bersama Elfira Loy Di Perth. Best Sangat!

Wah! Tak sangka Perth rupanya dilabel sebagai Muslim Friendly. Nak packing lah, nak pergi holiday!

Hiburan Thu, 22 Nov 2018

项婕如暗示蔡凡熙为理想对象?!

配合电影《有五个姐姐的我就注定要单身了啊!》22日上映,演员蔡凡熙、项婕如和张立昂来马宣传;记者会上项婕如暗示蔡凡熙为理想对象?!

Hiburan Tue, 28 Aug 2018

《樱桃小丸子》漫画家樱桃子乳癌辞世 享年53岁

日本著名漫画家《樱桃小丸子》原作者樱桃子,于2018年8月15日晚上8时29分,因乳癌与世长辞,享年53歳,丧礼已举行完毕。

Hiburan Sat, 8 Jun 2019
Hiburan Mon, 20 May 2019

Jarang Balik Kampung, Lia Natalia Cuti Beraya Sebulan

Lia sanggup menolak beberapa tawaran berlakon sepanjang musim perayaan kerana nak pulang ke kampung halaman.

Hiburan Wed, 7 Aug 2019

Media Prima Digital and Ziff Davis Announce IGN Southeast Asia Partnership

Media Prima Digital, one of Southeast Asia’s leading digital media groups, announced a new partnership with global digital media company Ziff Davis, a division of J2 Global, to operate IGN Southeast Asia (sea.ign.com) catered to […]

Hiburan Sun, 29 Sep 2019

Exists Buat 4000 Penonton ‘Cair’ Dalam Stadium

Exists sememangnya salah satu kumpulan muzik terhebat Malaysia!

Hiburan Fri, 9 Aug 2019
Hiburan Sat, 8 Sep 2018

Rawat Hati Terluka, Selena Pindah Keluar Dari LA?

Selepas putus cinta, Selena nekad berpindah dan mahu menjalani kehidupan lebih sederhana.

| Live TV