Hiburan By: Salma Syahbuddin April 2, 2019 @ 10:55am

Nabila Huda Keguguran, Alami Pendarahan Teruk Hingga Ke Hari Ini

Siapa sangka pemenang bagi Pelakon Pembantu Wanita Terbaik FFM30 ini sebenarnya mengalami keguguran setelah menunggu hampir empat tahun untuk menimang cahaya mata.

Berita sedih ini dikongsi oleh beliau menerusi akaun instagram miliknya semalam. 

 

 
 
 
View this post on Instagram

Tadi scroll up and down album kat Phone nampak video ni.. Terus I Nak share la precious moment yang I rahsia kan dengan korang. Masa abil tau positive , abil excited sangat Nak share berita ni kat korang ! Tapi macam Nak surprise lambat sikit. Ini lah Moment yang paling sweet , happy sedih semua adalah.. All in one! I’ve been waiting for this almost 4 years.. But too bad, Saya bleeding teruk until today and dah Pergi amik blood test again, dapat result and it’s not there anymore.. Takde rezeki lagi la ni. Allah Nak bagi chance Saya honeymoon lagi agaknya! Yes,Ofcourse Saya sedih. Terlalu sedih. Tapi kan, Kenapa Nak kena bersedih Dan menangis sedangkan orang Yang sentiasa membahagiakan kite , ada depan mata. Mereka Masih ada. Lebih baik hargai waktu Yang ada ni sepuas-puasnya ! At least dapat jugak kami berdua rasa moment “mom and dad to be” kejap..Jadi la eh.. hihi ! So now..games onz tak sisz @kidweebee ? ?

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Abil berkata, kejadian malang itu berlaku selepas dia mengalami pendarahan teruk dan melakukan ujian darah. Malah, Abil juga memaklumkan bahawa pendarahan teruk itu masih di alami beliau sehingga ke hari ini.
 
Dan, perkongsian beliau itu turut mendapat respon dari rakan artsi dan peminat beliau.
Apapun, kami di Xtra berharap agar Abil sentiasa kuat dan tabah okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 28 Mar 2018

16 Korean Idols Who are Making a Comeback in April

Here’s the full list of Korean idols who are making a comeback in April. The dates are listed too!

Hiburan Sun, 23 Jun 2019

Tahniah Ain! Tamatkan Zaman Bujang 13 Disember Ini

Wah, cantiknya Ain dalam persalinan berona pastel ni kan? setuju tak?

Hiburan Sat, 13 Jul 2019

Alhamdulillah, I’m A Mother- Juliana Evans

Pelakon drama Mimpi Sabrina ini memuat naik sekeping foto dan mengucapkan syukur.

Hiburan Wed, 21 Nov 2018

Gambar Pertama Lepas Bertunang, Sweetnya Elfira Loy!

Elfira telah memuatnaik sekeping foto mereka berdua di Festival Artbox Malaysia. Sweetnya!

Hiburan Sun, 21 Jan 2018

钟铉遗作《Poet | Artist》藏洋葱!1月23日推出

韩国歌手金钟铉在2017年12月忽然离世,由于他轻生10天前才在个人演唱会上宣布新专辑消息,令歌迷错愕不已;为缅怀他对音乐的热情,所属经纪公司SM娱乐决定正常贩卖新专辑,遗作名称为《Poet | Artist》。

Trending Hari Ini Wed, 27 May 2020
Hiburan Tue, 3 Dec 2019

《SINCE 5566》马来西亚演唱会延期至2020年

原定于2019年12月28日举行的《 Since 5566 2019 马来西亚演唱会》由于后勤技术不可预见的因素,将延期至2020年6月13日。

Events Sat, 12 Jan 2019

年货美食样样齐!你不能错过「全马最大型」八度空间综合年货市集

超过300个商家摊位、超炫酷的拍照打卡景点,以及388只舞狮表演你怎能错过呢?约定你「全马最大型」八度空间综合年货市集!

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

13 Tahun Menunggu, AKHIRNYA Gol & Gincu Vol 2 Ke Layar Perak!

Masih dengan tema persahabatan dan memperkasakan wanita, Umi memberitahu filem ini merupakan suara muda generasi kini!

Hiburan Sun, 7 Jul 2019

Kamal Adli Dilamar Pelakon Jelita?

Psst…siapa wanita bertuah tu?

| Live TV