Featured By: Arfah December 9, 2021 @ 3:54pm

“Peh, Baru 8 Hari Dah Cergas!” – Netizen Kagum Dengan Wawa Zainal Lawat Pejabat Ketika Berpantang

Pasangan selebriti Wawa Zainal dan Aeril Zafril baru sahaja menyambut anak mereka yang keempat pada 30 November lalu.

Biarpun masih dalam tempoh berpantang, aktres berusia 30 tahun itu tampil bertenaga melawat pejabatnya.

Wawa yang juga merupakan seorang usahawan datang ke pejabat untuk meninjau stok terbaru minyak wangi keluaran syarikat miliknya.

“Hari kelapan pantang dan singgah pejabat kejap check stok Wawa Parfum mendarat di HQ,” tulisnya di ruangan kapsyen.

 

Menerusi hantaran tersebut, Wawa dilihat telah memandu kenderaannya sendiri dan memakai kasut tumit tinggi berjalan masuk ke pejabat.

Rata-rata komen yang ditinggalkan netizen berasa kagum dengan Wawa yang kelihatan tidak seperti baru melahirkan anak seminggu lalu.

“Wow, hari kelapan pantang perut dah hilang. Dahsyat. Anak empat pun maintain sis,” komen salah seorang pengguna Instagram.

Wawa walaubagaimanapun membalas dengan berkata dia melakukan sauna dua kali sehari dan memakai bengkung.

Ada juga komen yang berbaur sindiran dan mendakwa Wawa tidak menjaga tubuh badan sendiri ketika berpantang tetapi komen terbabit ditegah oleh pengguna lain yang tidak bersetuju dengan pendapat tersebut.

“Alah, nanti dia balik rumah dia berpantang semula, pakai kain batik. Terpaksa keluar nak check stok dia kata. Bersangka baiklah. Bukan berdosa pun tak ikut pantang,” komen salah seorang pengguna bernama Juliana.

Sementara itu, Wawa juga ada memuat naik gambar makanan berpantangnya di Instagram story dengan kapsyen mengatakan dia seorang yang kuat makan.

“Orang yang jaga pantang ni cakap, pertama kali jumpa orang dalam pantang makan nasi banyak macam ni. Memang kuat makan tak tahan lapar. Kita cepat kurus bukan sebab diet tapi sauna dan bengkung,” tulis Wawa.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 30 Nov 2018

3秒心理测验!第一眼看到什么动物…找到人格光明面

只要看看你「第一眼先看到哪个动物」,就可以测出你的主要人格啦!

Featured Mon, 12 Apr 2021

Muncul Dengan Single Petanda, Aliff Idham Mahu Ikut Jejak Langkah Judika

Penyanyi, Aliff Idham, tampil dengan single pertama berjudul PETANDA yang dicipta sepenuhnya oleh Aliff sebagai komposer dan penulis lirik. Walaupun masih muda dan aktif dalam bidang lakonan, ternyata tidak menghalang penyanyi remaja yang kini bernaung

Events Mon, 4 Feb 2019

Artis Lipsync 12 Lagu Finalis AJL33 Di Karpet Merah, Janna Nick Paling Win!

Bravo team dan barisan artis yang cukup sporting untuk lipsync di Karpet Merah AJL33 semalam

Hiburan Mon, 18 Dec 2017

Taeyang Kahwin Februari 2018

Pasangan ini bakal berkahwin pada bulan Feb sebelum Taeyang menjalani latihan ketenteraan.

Trending Thu, 14 Jan 2021
Hiburan Wed, 10 Oct 2018

Natasha Hudson Mengaku Dah Kembali Single

Natasha dan penyanyi dan komposer muzik, Carleed berkahwin pada April 2012 dan ia adalah perkahwinan ketiganya.

Hiburan Mon, 19 Nov 2018

#Mentor7: ‘Taufiq Patut Diberi Peluang Lagi’ -Siti Nordiana

Saya akan bantu semampu yang boleh untuk dia membina nama dalam industri nyanyian. Dia juga masih ‘hijau’ dan belum miliki apa-apa pengalaman sebelum ini.

Events Tue, 24 Jul 2018

Everything that Went Down During the 13th Genting World Lion Dance Championship

Lion dance is a sport worth more appreciation than it gets.

Trending Thu, 8 Mar 2018

丧心「巨鼻给皂器」手感超真实

你会把擤出来的鼻涕往身上抹吗?这听起来有点恶心,但几乎人人在小时候都做过的行为,现在又要「卷土重来」进入你的人生了。你洗澡的时候可以轻松把绿鼻涕抹到身上……

Trending Fri, 15 May 2020

PKP Dilaksana Semula Pada Hari Raya Ini?

Nampaknay ramai yang bersetuju PKP dilanjutkan

| Live TV