Hiburan By: Halimey Zamal December 2, 2022 @ 11:35am

Pelanggan Mengamuk, Ini Penjelasan Iddin Ramli – “Saya Tak Makan Duit Haram”

Penulis buku dan juga pempengaruh, Iddin Ramli yang sering tular dengan ‘content’ nasihat berunsur dakwah menjawab tuduhan seorang netizen yang memberikan kata-kata kurang sopan.

Menerusi video yang dimuat naik di laman TikTok, Iddin menjawab dakwaan dilontarkan seorang pelanggan yang berang setelah membeli buku berjudul Noktah Yang Memujuk.

Pelanggan itu marah kerana buku tersebut lambat sampai dan meninggalkan review dengan kata-kata kurang sopan.

“Saya tak kisah pun kalau customer nak minta refund. Tapi kalau boleh, gunalah bahasa yang elok yang manis supaya sedap mata memandang.

“Sebab apa, saya memang tak makan duit haram, saya tak ambil duit orang, satu sen pun benda yang haram Insya-Allah tidak akan masuk dalam badan saya. Jadi awak kena faham, saya takkan ambil, takkan curi duit awak pun.

“Kalau awak order buku saya hari Jumaat, saya akan post hari Sabtu. Tapi Sabtu kan hari cuti.

“Jadi siapa yang order hari Jumaat kita akan post hari Isnin, tapi kebetulan Isnin tu Perdana Menteri kita umum cuti  jadi saya post hari Selasa. Memanglah lambat tapi masalah itu kita tak dapat nak elakkan, kita pun bukannya robot hari-hari bekerja.

“Kita ada masa cuti dan masa bila nak kerja, kadang-kadang bila kita dah post courier yang lambat jadi siapa yang support saya, terima kasih banyak-banyak,” katanya.

Meninjau ke ruangan komen, netizen bersimpati dengan Iddin dan ada yang berseloroh individu yang berang terhadapnya itu tidak sabar untuk mendapatkan buku tersebut kerana jiwanya tidak tenang.

Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telah menerima lebih 436,000 juta tontonan dan lebih 44,000 tanda suka.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 12 Jul 2019

‘Semua Salahku’- Keluarga Jadi Punca Pelakon Baru Ini Berdepan ‘Masalah’ Disiplin?

Masalah keluarga jadi sebab pelakon baru ini dikatakan memberontak..

Trending Wed, 24 Mar 2021
Trending Tue, 3 Nov 2020
Hiburan Thu, 1 Nov 2018
Trending Wed, 7 Nov 2018

Terbaiklah! Mat Redho Harumkan Nama Negara Di Perth

Juara program Fear Factor Malaysia Mohd Redha Rozlan mengharumkan nama negara selepas menjuarai Ninja Challenge League (NCL) 2018 di Perth, Australia.

Featured Thu, 4 Aug 2022
Featured Thu, 10 Nov 2022

“Saya Lebih Sedih Jadi Mangsa Body Shaming” – BCL Jawab Dakwaan Hamil

Pelakon dan penyanyi Bunga Citra Lestari mengakui kesal dengan dakwaan yang mengatakan dirinya kini sedang hamil anak kepada penyanyi Ariel NOAH, baru-baru ini . Sebelum ini, tular di media sosial saiz perut pelantun lagu Ingkar

Featured Sat, 14 Jan 2023

Album Dayang Nurfaizah ‘Belagu II’ Bakal Dilancarkan 27 Januari

Penyanyi terkenal, Dayang Nurfaizah sudah bersedia untuk melancarkan album studio ke-10 iaitu Belagu II. Merupakan album sekuel kepada album Belagu yang dilancarkan pada tahun 2021 yang mana album tersebut menerima pelbagai reaksi positif malah diangkat sebagai penerima

Hiburan Tue, 18 Oct 2022

| Live TV