Hiburan By: SGMS Faida June 11, 2019 @ 1:00pm

Pemilik Kucing, Dengar Sini Nabila Huda Nak Pesan!

Pelakon Nabila Huda kecewa dengan tindakan segelintir individu yang membuang kucing peliharaan selepas beberapa tempoh menjaganya.

Kata pelakon drama Kamar Kamariah ini, dia pelik dengan tindakan tidak bertanggungjawab sesetengah pemilik kucing yang membuang kucing mereka hanya kerana alasan tidak munasabah.

“ Kenapa masa kitten korang nak jaga , bila taknak korang buang ? Korang tau kan once korang dah buat keputusan untuk jaga kucing, dia akan jadi keluarga kita sampai la nafas terakhir mereka? Korang tak boleh buang kucing! No such thing you hate the cat behaviour, mengadu kencing merata, rosak sofa, semput atau ada je lah alasan bodoh.

“ Kau harus tahu sejak awal, kau kena lalui cabaran memiliki kucing kan? Itu pilihan kau, kau yang pilih. Ia adalah tanggunjawap korang untuk jaga. Dia macam nyawa korang sendiri  bila korang dah mengambil keputusan untuk menjaga kucing. Jaga kucing bukan hobi, itu tanggungjawab la b****. Kalau taknak, cari orang jaga kucing itu,” luahnya geram.

Menurutnya, dia berharap pelaku yang membuang kucing akan menerima balasan setimpal dengan perbuatan buruk dilakukan.

“Saya bersumpah kalau ada individu yang membuang kucing, biar kucing itu sengsara tak makan, kesunyian supaya kucing itu sedih.

“Saya berdoa supaya satu hari nanti pelaku yang membuang kucing, akan hilang orang paling dia sayang dalam hidup terutama ahli keluarga,” tulisnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 11 Mar 2019

‘Saya Tak Pernah Rebut Hak Orang’- Syahrini Jawab Dakwaan Netizen

Saya tidak mengambil suami orang dan dia single. Saya mengenalinya untuk beberapa bulan sahaja dan dia membuktikan perjuangan cintanya kepada saya.

Hiburan Wed, 9 May 2018

Raih 90 Undi, Diva AA Tak Lupa Janji!

Siapa pun yang memimpin negara, ‘biaq pi’… yang penting kita semua sudah melalui peristiwa warna-warni sepanjang PRU-14.

Events Mon, 11 Mar 2019

3 Cool Events to Look Forward to in March 2019

3 cool events in the 3rd month of the year…

Hiburan Tue, 5 Jun 2018

Ini Waktu Terbaik Untuk Saya Muhasabah Diri

Syafiq ketika ditemui di tayang eksklusif Pelangi Cinta di Pavilion menganggap ada hikmah di sebalik dugaan yang melanda dirinya.

Hiburan Mon, 24 Feb 2020
Events Thu, 14 Nov 2019

Aiman Tino Serik Nak Buat Baik?

Sabar okay, Aiman!

Hiburan Thu, 22 Nov 2018

Terbaik! Hasrat Eina Azman Bantu Kanak-Kanak Sakit Kulit Terlaksana

Selepas berbincang dengan suaminya, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Abdullah, Eina atau nama sebenarnya, Ainur Syakina Azman turut membantu ibu mereka, Nurul Ain Abdullah mendapatkan rawatan dengan pakar kulit.

Hiburan Sun, 27 May 2018
Selebriti Fri, 16 Feb 2018

SAMBUTAN BERBEZA TAHUN INI, ALVIN CHONG RALAT

Anak jati Pulau Pinang ini memberitahu dia akan pulang ke negeri kelahirannya tetapi untuk sehari sahaja.

Hiburan Sun, 16 Sep 2018

山脚下男孩25周年开唱「我们做到了!」

「山脚下男孩」七子因吴彬安在去年逝世而无法圆满,其他六位成员承诺「会带着彬安」一起上台;故在怀缅彬安的环节上,特别摆着麦克风「留下彬安位置」,并凭歌《都有你在》唱出思念之情。

| Live TV