Hiburan By: SGMS Faida June 11, 2019 @ 1:00pm

Pemilik Kucing, Dengar Sini Nabila Huda Nak Pesan!

Pelakon Nabila Huda kecewa dengan tindakan segelintir individu yang membuang kucing peliharaan selepas beberapa tempoh menjaganya.

Kata pelakon drama Kamar Kamariah ini, dia pelik dengan tindakan tidak bertanggungjawab sesetengah pemilik kucing yang membuang kucing mereka hanya kerana alasan tidak munasabah.

“ Kenapa masa kitten korang nak jaga , bila taknak korang buang ? Korang tau kan once korang dah buat keputusan untuk jaga kucing, dia akan jadi keluarga kita sampai la nafas terakhir mereka? Korang tak boleh buang kucing! No such thing you hate the cat behaviour, mengadu kencing merata, rosak sofa, semput atau ada je lah alasan bodoh.

“ Kau harus tahu sejak awal, kau kena lalui cabaran memiliki kucing kan? Itu pilihan kau, kau yang pilih. Ia adalah tanggunjawap korang untuk jaga. Dia macam nyawa korang sendiri  bila korang dah mengambil keputusan untuk menjaga kucing. Jaga kucing bukan hobi, itu tanggungjawab la b****. Kalau taknak, cari orang jaga kucing itu,” luahnya geram.

Menurutnya, dia berharap pelaku yang membuang kucing akan menerima balasan setimpal dengan perbuatan buruk dilakukan.

“Saya bersumpah kalau ada individu yang membuang kucing, biar kucing itu sengsara tak makan, kesunyian supaya kucing itu sedih.

“Saya berdoa supaya satu hari nanti pelaku yang membuang kucing, akan hilang orang paling dia sayang dalam hidup terutama ahli keluarga,” tulisnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 26 Dec 2018

‘Dulu Saya Marah Bila Dia Muat Naik…Tapi Sekarang…’ Ifan Mohon Netizen Kongsi Gambar Arwah Isteri

Al-Fatihah buat Allahyarhamah Dylan Sahara. Semoga Ifan terus kuat dalam mengharungi ujian hebat ini. Semangat terus!

Hiburan Thu, 30 Nov 2017

Kata Gangster, Sekarang Baby Sitter Pula?

Kalau dahulu adalah gangster tapi kini adalah baby sitter tetapi nak baby sit siapa pula dan apa misinya kali ini?

Hiburan Thu, 7 Feb 2019
Hiburan Sun, 26 May 2019

Neelofa Terasa Ditegur Model Senior?

“Saya faham mesej yang dia cuba sampaikan dan saya menerimanya dengan positif.”

Hiburan Sat, 10 Mar 2018

Kali Ini Di Dakwa Membuat Laporan Palsu

Mengaku tidak bersalah dan sekarang didakwa membuat laporan palsu pula. Lepas satu-satu, harap dapat selesai dengan segera tanpa ada isu yang lain

Events Mon, 26 Aug 2019

Rai Empat Dekad Dalam Industri Seni, M. Nasir Hiburkan Peminat 23 November Depan!

Legend is back! Bakal tampilkan kejutan, rugi tau siapa tak datang.

Hiburan Fri, 19 Jul 2019

Banyak Cabaran Sepanjang Berkahwin, Diana Danielle Mengaku Tak Kuat?

Allah SWT akan beri sesuatu yang lebih manis dan indah jika kita terus bersabar.

Hiburan Sat, 29 Dec 2018
TECH Tue, 21 May 2019
Hiburan Wed, 6 Feb 2019

‘Kita Susah Senang Sama-Sama’- Tunku Hanis Doa Fathia Latiff Kuat Hadapi Ujian

Camni la baru sahabat selamanya, susah senang bersama-sama. Cayalah!

| Live TV