Hiburan By: SGMS Faida June 11, 2019 @ 1:00pm

Pemilik Kucing, Dengar Sini Nabila Huda Nak Pesan!

Pelakon Nabila Huda kecewa dengan tindakan segelintir individu yang membuang kucing peliharaan selepas beberapa tempoh menjaganya.

Kata pelakon drama Kamar Kamariah ini, dia pelik dengan tindakan tidak bertanggungjawab sesetengah pemilik kucing yang membuang kucing mereka hanya kerana alasan tidak munasabah.

“ Kenapa masa kitten korang nak jaga , bila taknak korang buang ? Korang tau kan once korang dah buat keputusan untuk jaga kucing, dia akan jadi keluarga kita sampai la nafas terakhir mereka? Korang tak boleh buang kucing! No such thing you hate the cat behaviour, mengadu kencing merata, rosak sofa, semput atau ada je lah alasan bodoh.

“ Kau harus tahu sejak awal, kau kena lalui cabaran memiliki kucing kan? Itu pilihan kau, kau yang pilih. Ia adalah tanggunjawap korang untuk jaga. Dia macam nyawa korang sendiri  bila korang dah mengambil keputusan untuk menjaga kucing. Jaga kucing bukan hobi, itu tanggungjawab la b****. Kalau taknak, cari orang jaga kucing itu,” luahnya geram.

Menurutnya, dia berharap pelaku yang membuang kucing akan menerima balasan setimpal dengan perbuatan buruk dilakukan.

“Saya bersumpah kalau ada individu yang membuang kucing, biar kucing itu sengsara tak makan, kesunyian supaya kucing itu sedih.

“Saya berdoa supaya satu hari nanti pelaku yang membuang kucing, akan hilang orang paling dia sayang dalam hidup terutama ahli keluarga,” tulisnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 21 May 2018

Syukur! Nabil Ahmad Bakal Jadi Tetamu Allah Kali Keempat

Setiap kali pulang perasaan rindu itu semakin menebal dan saya akan ambil peluang ini untuk beribadat dan memperbaiki diri…

Hiburan Thu, 30 Apr 2020

Legenda Bollywood Rishi Kapoor Meninggal Dunia Di Usia 67 Tahun

Teringat lakonan beliau dalam filem Bobby..

Hiburan Mon, 18 Dec 2017

Istana Termahal Di Dunia Bernilai RM1.2 Bilion

Istana Termahal Di Dunia Bernilai RM1.2 Bilion Milik Putera Arab Saudi

Trending Tue, 23 Jun 2020
Hiburan Wed, 7 Mar 2018

四叶草出道4年首场演唱会 负伤上阵显敬业

凭着开朗清新的形象,加上甜美声线的“大马国民女神”Joyce四叶草(朱主爱)出道4年,上周在澳门完成了个人首场演唱会;早前因拍戏扭伤脚的四叶草,敬业的她在看过医生后仍落力演出,演唱不同曲风歌曲,让粉丝见证了她的成长。

Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Ini Pesan Terakhir Bob Lokman

Sebelum ini, Bob pernah di tahan di UiTM Private Speialist Centre, Sungai Buloh akibat mengalami masalah paru-paru berair dan jantung bengkak pada awal Januari lalu

Hiburan Thu, 20 Jun 2019

‘Doakan Anak Saya’- Anak Daus Drama Band Kini Di ICU

Pemain bass kumpulan Drama Band, Daus memohon orang ramai mendoakan kesihatan anak keduanya, Nurul Adni Nuha yang kini berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Serdang.

Hiburan Sat, 24 Nov 2018

Mahu Ubah Selera, Wany Hasrita Selit Elemen Muzik Indonesia Dalam Single Terbaru

Vokal ala kadar? Buah tangan terbaru Wany ini bakal menjawab segala-galanya. Insya Allah…

Events Mon, 9 Jul 2018

Alhamdulillah! Siti Sarah Sudah Mula Berhijab

Siti Sarah nampaknya tampak selesa dan kelihatan cantik dengan imej terbaharu beliau kan? Siapa setuju, angkat tangan!

| Live TV