Hiburan By: SGMS Faida June 11, 2019 @ 1:00pm

Pemilik Kucing, Dengar Sini Nabila Huda Nak Pesan!

Pelakon Nabila Huda kecewa dengan tindakan segelintir individu yang membuang kucing peliharaan selepas beberapa tempoh menjaganya.

Kata pelakon drama Kamar Kamariah ini, dia pelik dengan tindakan tidak bertanggungjawab sesetengah pemilik kucing yang membuang kucing mereka hanya kerana alasan tidak munasabah.

“ Kenapa masa kitten korang nak jaga , bila taknak korang buang ? Korang tau kan once korang dah buat keputusan untuk jaga kucing, dia akan jadi keluarga kita sampai la nafas terakhir mereka? Korang tak boleh buang kucing! No such thing you hate the cat behaviour, mengadu kencing merata, rosak sofa, semput atau ada je lah alasan bodoh.

“ Kau harus tahu sejak awal, kau kena lalui cabaran memiliki kucing kan? Itu pilihan kau, kau yang pilih. Ia adalah tanggunjawap korang untuk jaga. Dia macam nyawa korang sendiri  bila korang dah mengambil keputusan untuk menjaga kucing. Jaga kucing bukan hobi, itu tanggungjawab la b****. Kalau taknak, cari orang jaga kucing itu,” luahnya geram.

Menurutnya, dia berharap pelaku yang membuang kucing akan menerima balasan setimpal dengan perbuatan buruk dilakukan.

“Saya bersumpah kalau ada individu yang membuang kucing, biar kucing itu sengsara tak makan, kesunyian supaya kucing itu sedih.

“Saya berdoa supaya satu hari nanti pelaku yang membuang kucing, akan hilang orang paling dia sayang dalam hidup terutama ahli keluarga,” tulisnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 28 Feb 2024
Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Ibu Mertua Kritikal, Ifa Raziah Mohon Doa Terbaik

Semoga ibu mertua Ifa Raziah diberi kesembuhan segera… Insya Allah, sama-sama kita doakan!

Hiburan Fri, 30 Dec 2022
Hiburan Fri, 3 May 2019

‘Jangan Takut Kalau Kurang Peminat Tapi…’- Ramli Sarip Tegur Penyanyi Muda

Ramli Sarip berharap agar penyanyi masa kini menghasilkan karya yang mampu ‘hidup’ dalam beberapa tempoh tahun mendatang.

Hiburan Tue, 6 Feb 2024

“Cirit-Birit, Muntah Serta Kuku Panjang & Kotor…” – Mizz Nina Dakwa Musa Alami Trauma Diambil Bekas Suami

Allahu kesiannya baby Musa.. Semoga kemelut ini dapat diselesaikan cara baik