Hiburan By: Padin March 9, 2022 @ 4:44pm

Persembahan AEWO #AJL36 Dikaitkan Dengan Dajal & Syirik, Ini Penjelasan Shiha Zikir

Penyanyi Shiha Zikir menepis dakwaan netizen yang mengaitkan persembahan lagu AEWO di pentas Anugerah Juara Lagu 36 (AJL 36) dengan elemen syirik dan dajal.

Menyampaikan lagu terbabit bersama Noki K-Clique, Shiha menjelaskan konsep persembahan yang ditampilkan merupakan kesinambungan muzik video AEWO.

“Siapa yang menonton muzik video saya, mesti tahu jalan cerita terbabit adalah kesinambungan muzik video AEWO.

“Saya terkejut apabila timbul dakwaan susun atur set AEWO dikaitkan dengan dajal seperti yang viral serta dikatakan ada unsur syirik.

“Takkan pihak TV3 mahu melepaskan konsep persembahan sebegitu kalau benar saya mahu mengetengahkan sesuatu yang tidak elok,” katanya kerika dihubungi XTRA.

Hangat diperkatakan di media sosial cakap-cakap wargamaya yanh mendakwa konsep persembahan Shiha dan Noki pada malam AJL 36 lalu mempunyai unsur yang tidak baik.

Tambah Shiha, dia hanya mahu menampilkan persembahan yang mempunyai unsur lakonan menerusi koreografi yang dibincangkan.

“Kami nak tampilkan unsur lakonan seperti teater. Kekangan masa membuatkan kami merangkumkan persembahan itu dalam konsep koreografi.

“Biarpun tidak mendapat tempat pada malam itu, kami berpuas hati dengan persembahan AEWO dan ia membekas di hati peminat,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 9 Mar 2023
Hiburan Wed, 13 Dec 2017

方逸华追思会 郑裕玲曾志伟等人现身

邵逸夫遗孀邵方逸华(六婶)上月22日病逝,享年83岁,其家人已于上月底为她举行过葬礼,昨天再在邵氏影城举行一场为时7小时的追思会。

Hiburan Sun, 6 May 2018

Mahu Habiskan Masa Berdua Lebih Lama, Punca Mawar Belum Berbadan Dua

Namun, selepas 6 bulan usia perkahwinan pasangan ini, ramai yang bertanya agaknya bilakah Mawar dan Raf bersedia mahu menimang cahaya mata? Mana taknya, kedua-duanya pun kelihatan gembira dan sangat serasi bukan?

Featured Wed, 22 Dec 2021

Sarat Hamil 7 Bulan Tak Halang Ernie Zakri Turun Padang Bantu Mangsa Banjir

Walaupun penyanyi Ernie Zakri kini sedang sarat hamil tujuh bulan, ia tidak menghalangnya untuk turun padang untuk membantu masyarakat yang dilanda banjir. Ernie atau nama sebenarnya, Nur Ernie Shahirah Zakri, 28, memuat naik satu hantaran

Hiburan Sat, 3 Mar 2018

Saya Tidak Suka Tonjol Kehidupan Peribadi

Dalam masa sama, Bront juga tidak merancang untuk mewujudkan akaun media sosial untuk anaknya.

Featured Thu, 3 Nov 2022
Hiburan Mon, 26 Feb 2018

Panas! Akhirnya Fathia Latiff Berubah

Isu viral yang melibatkan beliau menjadi perhatian ramai menerusi Bigo Live, isu membuka hijab dan datang lambat ke lokasi penggambaran dijadikan satu rujukan agar dirinya itu tidak mengulangi kesilapan yang sama

| Live TV