Hiburan By: Salma Syahbuddin January 11, 2018 @ 5:34am

AIMAN TINO DIIKTIRAF MALAYSIAN BOOK OF RECORDS?

Walaupun dilabel sebagai ‘budak- budak baru nak up’ namun Aiman Tino menganggap bahawa itu semua pengalaman sebagai seorang anak seni. Baginya, apa yang boleh dibanggakan adalah lagu berjudul Ku Rela Dibenci ciptaan kedua ibu bapanya itu telah pun diiktiraf sebagai lagu yang paling banyak tontonan menerusi laman Youtube.

“Tak sangka dan terkejut apabila dimaklumkan lagu tersebut tersenarai sebagai lagu paling banyak tontonan. Lagu itu sendiri sangat bermakna dalam hidup saya kerana di situlah bermulanya karier saya sebagai penyanyi”

Sumber : instagram @Official_aimantino

Aiman turut memberitahu majlis penyerahan sijil penghargaan tersebut akan diadakan pada 16 Januari ini di salah sebuah hotel di ibu kota. 

Aiman juga turut menyatakan rasa terima kasih beliau kepada para peminat dan juga pendengar setia lagu tersebut kerana tidak putus-putus memberikan sokongan. Walaupun lagu tersebut pada mulanya mendapat kecaman daripada pelbagai pihak, namun itu sekaligus menyumbang kepada peratusan jumlah tontonan sehingga lagu Ku Rela Dibenci ini mendapat pengiktirafan Malaysia Book of Records dengan jumlah tontonan sebanyak 43 juta.

“Saya ingin berterima kasih kepada penonton di seluruh dunia yang telah menonton muzik video tersebut di Youtube. Walaupun awalnya dulu ada yang mengecam lagu Ku Rela Dibenci, saya tak boleh nafikan mereka turut menyumbangkan kepada jumlah tontonan.”

Sumber : @Official_aimantino

Bercakap mengenai karier nya pula, Aiman kini busy dengan promosi lagu lagu terbarunya berjudul Terasa Cinta duet bersama kakak nya, Farah Hezel. Dan, beliau bakal mengeluarkan minuman kesihatan di bawah jenama Jus Manno dalam masa yang terdekat.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 17 Jan 2020
Hiburan Sun, 26 Nov 2017

Reaksi Remy Ishak Bila Ditanya Tarikh kahwin

“Saya Tidak Mahu Bercerita Banyak, Takut Tak Jadi Nanti Malu,” Reaksi Remy Ishak Bila Ditanya Tarikh kahwin

Hiburan Wed, 1 Aug 2018

Kantoi! Zul Ariffin Dengan Siapa Tu Dalam Bilik Hotel

Kontroversi semakin panas nampaknya apabila, kedua-duanya dilihat saling membalas komen dan memuat naik beberapa gambar yang berlatar-belakangkan suasana yang sama

Hiburan Wed, 21 Aug 2019

‘Memang Rapat Tapi…’- Betul Ke Melissa, Jaa Suzuran Serius Bercinta?

Kemesraan Melissa dan Jaa menjadi bualan warganet apabila mereka saling memuat naik foto mesra sejak penghujung Julai lalu.

Hiburan Mon, 1 Apr 2019

Peminat ‘Prank’ Nubhan Sempena Hari Jadi Ke 33

Happy Birthday Nubhan, kami di XTRA doakan awak terus sukses dunia akhirat!

Hiburan Tue, 26 Mar 2019

Elisya Sandha Mampu Berdiri Sendiri

Patutlah sekarang ni asyik tengok muka Elisya je kat TV kan?

Hiburan Sat, 26 May 2018

Shakila Suka Ke Dapur Selepas Kahwin

Walaupun suami handal, saya tak boleh culas, tambahan pula inilah kali pertama kami berpuasa bersama!

Hiburan Wed, 31 Oct 2018

Lepas Beri Bunga, Ara Johari PAKU Peminat Pula

Single ‘Paku’ ini diterbitkan sepenuhnya oleh Rocketfuel Entertainment Sdn. Bhd. dan bakal menemui peminat-peminat di corong-corong radio seluruh Malaysia tidak lama lagi.

Hiburan Tue, 28 Jan 2020

Terbaiklah! Kak Lina Pom Pom Disambut Meriah Di Kuala Krai

Dia sekeluarga juga meluangkan masa selama lebih dua jam untuk beramah mesra bersama tetamu yang hadir.

Hiburan Sun, 21 Jan 2018

钟铉遗作《Poet | Artist》藏洋葱!1月23日推出

韩国歌手金钟铉在2017年12月忽然离世,由于他轻生10天前才在个人演唱会上宣布新专辑消息,令歌迷错愕不已;为缅怀他对音乐的热情,所属经纪公司SM娱乐决定正常贩卖新专辑,遗作名称为《Poet | Artist》。

| Live TV