Hiburan By: SGMS Enal November 27, 2017 @ 1:07pm

Elyana Dedah Hidap Kanser Tahap 4

atu kejutan yang tidak disangka selama ini oleh peminatnya apabila penyanyi Elyana mendedahkan yang dia kini sedang bertarung nyawa selepas disahkan menghidap kanser limfoma atau kelenjar tahap empat ketika diumumkan tersingkir daripada musim keempat salah satu program realiti 

Menurut beliau, pada mulanya dia telah disahkan menghidap kenser berkenaan tahap dua selepas melahirkan anak pertamanya, Cinta Sumayyah, kira-kira tujuh tahun lalu.

“Saya tidak mahu menyembunyikan apa-apa daripada peminat, oleh itu secara spontan saya membuat pengumuman mengenai kanser yang saya hidapi.

“Sudah tujuh tahun saya berjuang dengan kanser Limfoma dan sekarang hanya mampu berdoa kepada Allah selepas puas berikhtiar.

“Ada satu ketikanya, saya menghilangkan diri kerana berubat, namun kos perubatan kimoterapi memakan sejumlah wang yang besar. Jadi saya memilih untuk menggunakan alternatif lain,” katanya.

Beliau mendedahkan, selama ini dia mengalami fobia untuk tidur malam kerana takut tidak lagi dapat ‘berjumpa’ dengan anaknya keesokkan pagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 12 Apr 2018

“Suami Saya Memang Ada Tatu, Tapi Itu Dulu” Lana Nodin ‘Back Up’ Suami

Bagi Lana, netizen tidak perlu mencetuskan kontroversi mengenai suaminya. Sepatutnya, tidak perlu pun memberikan komen sebegitu kerana bimbang mendatangkan syak wasangka yang negatif

Hiburan Tue, 20 Jun 2023

“Untuk Berkawan Baik Itu Mungkin Tidak…,” – Pintu Hati Nurul Shuhada Buat Hafidz Roshdi Sudah Tertutup

Saya tak percaya seorang suami sanggup tumbuk isteri kerana perempuan lain – Nurul Shuhada

Hiburan Thu, 25 Jul 2019

Tahniah…Ammar Drama Band Selamat Bergelar Bapa!

Ammar Habir memaklumkan isterinya, Sheila Abdul selamat melahirkan bayi perempuan, Ahad lalu.

Hiburan Sat, 26 Jan 2019

Demi Save Bidadari, Ismail Izzani Alami Bengkak Badan

Wah, sampai macam tu sekali. Powerlah!

Hiburan Sat, 23 Nov 2019

Alhamdulillah…Haqiem Rusli Bawa Keluarga Tunai Umrah 28 November Ini

Alhamdulillah… Semoga semua urusan dipermudahkan buat Haqiem & keluarga.

Hiburan Tue, 11 Sep 2018

Pengunjung Kelab Malam Kecewa Dengan Sikap Dua Selebriti Ini?

I used to respect them since dorang dah pakai tudung. I heard a lot of gossips about them. Ni bila dah tengok depan mata & cari pasal dengan kitaorang, I lose respect, sumpah hilang respect. They’re so cheap.

Events Thu, 21 Feb 2019

Spotify Gets You Ready for BLACKPINK’s World Domination

Aren’t you excited for the upcoming weekend?

Featured Tue, 17 May 2022