Hiburan By: Padin September 29, 2021 @ 6:31am

Puja Jadi Harapan Baharu Ika Mustafa

Ika Mustafa mungkin nama baru bagi sesetengah orang, namun beliau sudah lama berada di dalam industri muzik ini.

Sebelum ini beliau pernah melahirkan beberapa buah single antaranya ialah lagu Damaikanlah yang menjadi runut bunyi kepada sebuah drama dan mendapat tontonan di YouTube sebanyak 665,000 sehingga hari ini.

Situasi pandemik masa kini tidak menjadi penghalang kepada Ika untuk terus berkarya apatah lagi dengan pengalaman beliau menjadi suara latar kepada lagu artis-artis di bawah komposisi Audi Mok.

Semangat beliau menghasilkan single Puja perlu diberi pujian kerana beliau telah merakamkan lagu tersebut sendiri di rumah.

Selesai rakaman, hasil tersebut terus diberikan kepada Audi Mok, Shazee Ishak dan Tysha Tiar yang juga merupakan komposer dan penulis lirik serta penerbit lagu tersebut untuk ditambah baik untuk menjadikan lagu yang lengkap.

“Sememangnya pandemik ini benar-benar menguji kita semua namun dalam masa yang sama membuatkan kita menjadi lebih kreatif. Ika sudah lama menunggu untuk melancarkan lagu baharu, namun asyik terhalang.

“Jadi, bila dapat peluang yang sebegini dibantu dengan teknologi yang maju sekarang ini membuatkan semuanya menjadi kenyataan. Ika harap lagu Puja ini berjaya menambat hati semua pendengar dan terus memberikan sokongan kepada Ika dan lagu ini,” katanya.

Lagu Puja ini boleh mula didengar di semua pelantar digital bermula 10 September 2021. Lirik video juga telah dilancarkan pada 14 September 2021 lalu di saluran Youtube Alternate Records & Talents

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Ini Sebab Tunang Ariana Grande Padam Semua Gambar Di Instagram!

Kenapa padam semua gambar? Rata-rata netizen mula pelik. Ya lah, pengikut Pete bukan sedikit, lebih-lebih lagi selepas jadi tunang penyanyi popular.

Hiburan Fri, 30 Mar 2018

Ini Gambar Kahwin Choi Ji Woo, Pelakon Winter Sonata!

Berita gembira mengenai perkahwinannya itu juga telah disahkan oleh pihak YG Entertainment menerusi satu kenyataan media yang turut disertakan gambar perkahwinan pelakon popular ini

Hiburan Thu, 1 Nov 2018

Kris Wu: Glad to Have Left EXO but No Regrets Joining

He’s still thankful for having been part of EXO though.

Hiburan Tue, 1 Jan 2019

TAHNIAH! Elfira Loy Kini Bergelar Mrs Faris

Selamat Pengantin Baru El & Faris… Tahniah!

Events Mon, 28 Jan 2019

Indulge in a Hyper-Reality Experience at The VOID

It is a VR experience like no other.

Hiburan Tue, 20 Feb 2018

NABIL AHMAD MAHU UBAH SEJARAH!

Teater yang mahu dipersembahkan di Lambang Sari, Istana Budaya itu tercetus daripada pembacaan sebuah buku sejarah lama berbentuk skrip yang dibeli di Penang dengan harga cuma RM1.

“Saya beli buku itu dengan hanya RM1 sahaja terbitan tahun 1959.

Hiburan Tue, 27 Aug 2019

Sharifah Sakinah Buat Hal Lagi?

Solat tu kan tiang agama…

Hiburan Tue, 10 Sep 2019

Ehem…Siapa R Di Hati Haqiem Rusli?

Ala…sweetnya lahai!

Hiburan Sat, 10 Aug 2019

Alahai…Lepas Warna Kulit, Lutut Haneesya Hanee Pula Dikecam!

Edit kena kecam, tak edit pun kena kecam…

Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Kejutan Pereka Popular Buat Siti Aafiyah

Bukan hanya persalinan rona hijau muda yang disarung Siti mendapat pujian malah gaun hijau yang dipakai oleh anaknya, Siti Aafiyah Khalid tidak kurang hebatnya. Sedondon ibu dan anak, comel sekali!

| Live TV