Hiburan By: Del14 December 25, 2019 @ 11:00am

Rebecca Ralat Dengan Pembantu Rumah

Pelakon, Datin Rebecca Nur Al-Islam tidak dapat menahan rasa sedih apabila barang kemas mewah, iaitu seutas rantai leher dan gelang berjenama Chopard yang merupakan hadiah hantaran perkahwinannya sepuluh tahun lalu, hilang semasa dalam simpanannya di rumah. 

Memetik laporan sebuah portal, Rebecca menyedari kehilangan rantai leher dan gelang tersebut sewaktu sedang mengemas biliknya Ahad lalu. 

Rebecca berkata, barang kemas tersebut jarang dipakainya dan sememangnya disimpan dengan baik di dalam kamar tidurnya. 

Walau bagaimanapun, selain dari suami dan dirinya, Rebecca mengakui dia hanya mengizinkan tiga orang pembantunya untuk masuk ke kawasan kamar. 

“Saya memang tengah sedih sangat tapi tak tahu nak cakap macam mana. Sedih, sebab rantai dan gelang itu hantaran kahwin saya yang saya sayang sangat-sangat dan jarang pakai. 

“Saya simpan barang kemas itu atas almari alat solek…tetapi selain dari saya dan suami, ada tiga orang pembantu rumah yang saya izinkan masuk.  

“Ramai yang puji pembantu rumah saya semuanya baik-baik…saya tak rasa mereka ambil tapi tak tahulah sebab saya dah puas cari,” ujar Rebecca dengan nada sedih di dalam sebuah video yang dimuat naik di akaun instagram miliknya. 

Yang lebih menyedihkan lagi, Rebecca berkata, dua orang dari pembantu rumahnya itu telah pulang ke kampung halaman masing-masing dan seorang lagi akan pulang pada Januari depan. 

“Saya ralat dan sedih sangat-sangat, rasa macam serba tak kena, macam nak nangis.  Ini umpama mimpi ngeri buat saya. Saya doa agar Allah akan gantikan dengan yang lebih baik.

“Saya ada mengadu pada suami, dia cuma nasihatkan saya supaya redha dan doa banyak-banyak sebab barang pun dah hilang,” tambah Rebecca.

 

 
 
 
View this post on Instagram

I’m speechless ?… . . #mrsazam #23122019 #RantaiDanGelangHantaranHilang ?

A post shared by ❤️AllahSwt❤️RasulullahSaw (@rebeccanuralislamahmad) on

 

Rebecca mendakwa ketiga-tiga pembantu rumahnya mengikutinya di Instagram dan dia berharap jika mereka melihat entri tersebut dan ada terambil barang kemasnya, dia memohon supaya mereka memulangkan semula barang yang diambil. 

“Macam biasalah, bila kamu buat salah, saya sentiasa maafkan… jadi jikalau kamu tengok IG saya ni,  tolong pulangkan kembali jika ada ‘terambil’.

“Saya tak mahu menuduh,  tetapi itu pemberian boss kepada saya, sepanjang 10 tahun berkahwin,” katanya lagi. 

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen bersimpati dengan musibah yang menimpa Rebecca dan ada juga yang berkongsi ‘kisah’ yang mereka lalui dengan pembantu rumah yang tidak jujur dalam mencari rezeki .

Kredit Foto: Instagram @rebeccanurislamahmad

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 21 Oct 2019
Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Putus Asa Dalam Hidup? Lirik ‘Bangun’ Nyanyian Aman RA Mungkin Bakal Ubah Hidup Anda

BUDAK FLAT menceritakan kehidupan seorang pemuda yang cuba menjalani hidup di kotaraya pesat. Ia merupakan lagu motivasi agar terus BANGUN dan sedar bahawa tiada yang mustahil jika kita bekerja keras.

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Takziah… Ibu Afdlin Shauki Meninggal Dunia

Assalamualaikum, dukacita dimaklumkan bahawa ibu tersayang kami Puan Fadzilah Jelani telah kembali ke rahmatullah pada hari ini Isnin (15/10/2018), pukul 5.56 petang di Institut Jantung Negara, Kuala Lumpur.

LIFESTYLE Wed, 24 Jan 2018

HERE’S THE PERFECT USA ROAD TRIP ROUTE ALL PLANNED OUT FOR YOU

Planning a travel route isn’t easy – especially especially road trips. Well, you don’t need to crack your head so much because this guide is all you need.

Hiburan Wed, 21 Nov 2018

Gambar Pertama Lepas Bertunang, Sweetnya Elfira Loy!

Elfira telah memuatnaik sekeping foto mereka berdua di Festival Artbox Malaysia. Sweetnya!

Fab Foodies! Tue, 31 Dec 2019

This Jay Chou Endorsed Boba Shop Has Stepped Into Malaysia And It’s Concerning!

It’s not even hard to find! It’s literally in the heart of Kuala Lumpur!

Fab Foodies! Fri, 15 Mar 2019
Hiburan Wed, 29 Aug 2018

Betul Ke Kaer Dan Amylea Tak Ngam?

Dihadiri lebih 400 penonton yang terdiri daripada peminat Kaer dan Amylea, showcase itu turut membariskan himpunan lagu popular seperti My Boo, Sinaran, Satu, Best Part dan Manusia Kuat selain lagu popular Kaer, Tak Pernah Hilang

Hiburan Wed, 12 Feb 2020

Drama Band’s Performance On AJL34—Freedom Of Speech Or Mocking ‘Politics’?

Maybe Malaysia hasn’t yet fully accepted ‘freedom of speech’.

| Live TV