Hiburan By: Salma Syahbuddin May 2, 2018 @ 3:26am

Ruhainies Kini Jadi Penerbit, Minta Netizen Jangan Pertikai

Mungkin bagi sesetengah orang usia pembabitan Ruhainies dalam dunia hiburan masih baru, tapi itu bukanlah salah satu sebab kenapa beliau tidak mahu mengorak langkah setapak kehadapan untuk menjadi seorang penerbit.

Ruhainies mengakui bahawa, beliau begitu teruja untuk menyahut cabaran baharu, memandangkan beliau juga turut mendapat sokongan daripada pihak produksi, Zeel Production. Dan, bagi Ruhainies disebabkan terlalu teruja untuk menyahut cabaran bergelar seorang penerbit, beliau berasa sedikit keberatan untuk menerima tawaran berlakon buat masa ini kerana bimbang tidak dapat memberikan yang terbaik dalam kedua-dua kerjaya beliau.

“Saya agak gusar kerana tidak yakin mampu menggalas dua peranan serentak. Saya masih baharu dalam dunia hiburan dan dunia penerbitan, malah kedua-duanya mmerlukan komitmen yang tinggi. Tidak sampai hati rasanya mahu menghampakan permintaan pihak produksi, kerana mereka banyak memberikan bantuan dalam menaikkan nama saya.” Katanya

Tambahnya lagi, penggambaran drama tersebut bakal dijalankan di Budapest, Hungary. Namun, penggambaran itu bakal dijalankan selepas Hari Raya nanti.

“Memang dalam perancangan Budapest dipilih sebagai antara lokasi penggambaran. Apabila berpeluang ke sana, saya manfaatkan sebaik mungkin masa dan bajet dengan menerbitkan sebuah telefilem sebagai projek sulung saya.” Jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 22 May 2019

Shila Amzah Jadi Puteri Jasmine Dalam Aladdin

Jom dengarkan lagu ‘A Whole New World’ versi Shila dan Hael pula!

Events Sat, 4 May 2019
Hiburan Thu, 31 May 2018

Anak Lan Solo Bakal Dibedah Hari Ini

Anak keempat penyanyi Lan Solo, Nur Amna Quxandra yang mengalami clift lip atau sumbing bibir agar pembedahan anaknya itu berjalan dengan lancar.

Hiburan Sat, 15 Dec 2018
Hiburan Sat, 23 Dec 2017

Dato Vida Pengumpul Tudung LV Terbanyak Di Dunia

Saya mengisytiharkan saya memiliki crumple shawl LV terbanyak didunia. Memang banyak tak terkira. Saya beli je. Tapi dah macam kain buruk.

Hiburan Sun, 14 Apr 2019
Events Thu, 14 Nov 2019

The 2019 E! People’s Choice Awards Complete Winners List

Congratulations to the winners! You all deserve it!

Hiburan Thu, 13 Dec 2018

#AnggunLife : Karl Syafek Nafi Berhenti Berlakon, Bakal Buat Comeback Tahun 2019

Saya juga rindu untuk muncul di kaca televisyen namun rezeki saya lebih dalam bidang perniagaan dan pengacaraan.

Hiburan Mon, 24 Sep 2018

Musly Ramlee ‘Hidupkan’ Semula Watak Kassim Selamat

Jika kita tonton filem Ibu Mertuaku, pasti anda akan tertanya, bagaimana watak anak Kassim Selamat iaitu Tajudin apabila besar kelak, apa nasib Sabariah selepas Kassim pulang ke Pulau Pinang bersama Chombie dan bagaimana kesudahan nasib Kassim Selamat pula?

| Live TV