Hiburan By: Salma Syahbuddin May 2, 2018 @ 3:26am

Ruhainies Kini Jadi Penerbit, Minta Netizen Jangan Pertikai

Mungkin bagi sesetengah orang usia pembabitan Ruhainies dalam dunia hiburan masih baru, tapi itu bukanlah salah satu sebab kenapa beliau tidak mahu mengorak langkah setapak kehadapan untuk menjadi seorang penerbit.

Ruhainies mengakui bahawa, beliau begitu teruja untuk menyahut cabaran baharu, memandangkan beliau juga turut mendapat sokongan daripada pihak produksi, Zeel Production. Dan, bagi Ruhainies disebabkan terlalu teruja untuk menyahut cabaran bergelar seorang penerbit, beliau berasa sedikit keberatan untuk menerima tawaran berlakon buat masa ini kerana bimbang tidak dapat memberikan yang terbaik dalam kedua-dua kerjaya beliau.

“Saya agak gusar kerana tidak yakin mampu menggalas dua peranan serentak. Saya masih baharu dalam dunia hiburan dan dunia penerbitan, malah kedua-duanya mmerlukan komitmen yang tinggi. Tidak sampai hati rasanya mahu menghampakan permintaan pihak produksi, kerana mereka banyak memberikan bantuan dalam menaikkan nama saya.” Katanya

Tambahnya lagi, penggambaran drama tersebut bakal dijalankan di Budapest, Hungary. Namun, penggambaran itu bakal dijalankan selepas Hari Raya nanti.

“Memang dalam perancangan Budapest dipilih sebagai antara lokasi penggambaran. Apabila berpeluang ke sana, saya manfaatkan sebaik mungkin masa dan bajet dengan menerbitkan sebuah telefilem sebagai projek sulung saya.” Jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 29 Nov 2019
Hiburan Thu, 13 Feb 2020

[VIDEO] Wajib Pergi! Ini Dia Kedai Makan P. Ramlee Yang Pasti Imbau Nostalgia Lama

Antik betul perhiasan kedai ni. Saksikan Malaysia Hari Ini untuk lebih lanjut.

Hiburan Tue, 20 Mar 2018

T***k Fasha Pula Jadi Bualan!

Ia tetap menjadi kecaman netizen walau pun tidaklah nampak sebesar Elly Mazlein kan!

Hiburan Fri, 15 Mar 2019

Yura Yunita Terkejut Dapat Kongsi Pentas Dengan Idola

Korang dah dapatkan tiket untuk ke konsert Siti Nurhaliza On Tour di Axiata Arena ke esok?

Events Tue, 27 Feb 2018

Siapakah Gadis Sosok Ayu, Bintangi Program Realiti Online Terbit Single Baharu?

Selain menjadi usahawan yang berjaya, Princess kitani juga sedang berjinak-jinak dalam dunia nyanyian dan bakal mengeluarkan satu single terbaru miliknya tidak lama lagi. Mesti best kan?

Events Wed, 8 Aug 2018

Wow…Fasha Sandha Kongsi Rahsia Cara Dapat Gigi Menawan

Jujurnya, saya sendiri sudah menggunakan ubat gigi Aura White. Saya tidak mahu mewakili sesebuah produk tanpa mencuba dulu. Prinsip saya, tak elok berbohong dengan pengguna. Korang kena cuba okay, memang best!

Hiburan Fri, 29 Jun 2018

Korang Dah Ready Untuk Padi Reborn Exclusive Live In KL?

Tujuh tahun Padi ‘hilang’ sebentar. Kami sudah bersiap sedia menguasai pentas untuk menghiburkan Sobat Padi di Malaysia. Wohooo, tak sabar!

Hiburan Tue, 16 Jan 2018

打响造势首炮《GoGo旺得福》吸引2千人参与

农历新年的脚步越来越近了,首要媒体集团2018年新春活动和同名贺岁专辑《GoGo旺得福》首炮造势上周末北上到吉打巴东伦武大伯公庙和槟城土库街进行造势,共吸引了2000人前来参与!

Hiburan Sun, 1 Dec 2019

首次来马开唱!莫文蔚「绝色」演出

曾多次举办巡回演唱会,莫文蔚对于首次正式将演唱会移师大马感到非常兴奋,直呼这个第一次来得有点太晚!

Hiburan Sun, 3 Dec 2017

Tasha Shilla Di Kata Mencari Publisiti Murahan

Tasha Shila Hanya Mahu Jadi Diri Sendiri bukannya suka-suka nak seksi.

| Live TV