Events By: Salma Syahbuddin December 17, 2018 @ 5:00pm

Sambut 300 Kanak-Kanak Bertemakan Harry Potter Krismas Ini

Merupakan hari yang penuh magis dan kemeriahan bagi 300 kanak-kanak kurang bernasib baik yang berasal daripada 10 rumah kebajikan yang berkumpul menyambut parti Krismas bertemakan Harry Potter, yang dianjurkan oleh Resort World Genting. Kanak-kanak ini dibawa menikmati makan tengah hari bertemakan Krismas yang indah, diikuti persembahan magik serta persembahan nyanyian dan tarian oleh Dora the Explorer LIVE! Search For The City of Lost Toys (Pencarian Bandar Mainan yang Hilang).

Semasa ketibaan kanak-kanak ini di Resort World Genting yang dingin dan nyaman,  mereka akan disambut sendiri oleh Santa Claus. Kemudian dibawa ke Coffee Terrace di Genting Grand yang atmosferanya telah diubah suai menjadi sekolah magik bagi ahli sihir iaitu Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, khas untuk acara yang bakal berlangsung nanti.

Berasal daripada 10 rumah kebajikan – Rumah Kanak-Kanak Tengku Budriah, Sivananda Boy’s Home, Sivananda Home Kuala Kubu Bahru, Rumah Victory Children and Youth Home, Shepherd’s Centre Foundation, Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Mary KL, Lobe Eternity Charity Association, Angels Children Home, Rumah Keluarga Kami, Agathians Shelter – segenap ruang dipenuhi dengan hilain dan gelak tawa kegembiraan mereka sepanjang waktu makan.

Mereka kemudiannya dihiburkan oleh pelajar dari GAPS Studio – yang telah menyediakan 6 jenis tarian dan persembahan nyanyian yang berbeza bagi acara ini. Majlis diteruskan dengan persembahan tarian daripada Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Mary KL dan Angels Children Home.

Selesai dengan acara tarian, ahli magis mula mengambil tempat bagi berkongsi persembahan bertemakan Harry Potter mereka yang bersifat interaktif, membenarkan kanak-kanak yang hadir turut serta.

Dan selepas sahaja persembahan dijalankan, tibalah masa yang ditunggu-tunggu kehadiran Santarina membawa kantung berisi hadiah berjaya mencuri perhatian kanak-kanak yang hadir. Hadiah-hadiah di dalam kantung diambil daripada senarai permintaan yang dibekalkan oleh Resort World Genting. Dari patung Barbie, permainan papan, basikal dan kasut sukan, kelengkapan uniform sekolah serta buku sekolah, setiap daripada hadiah ini berjaya memberikan senyuman buat kanak-kanak ini. Sebuah beg berisi baju Resorts World Genting dan barangan alat tulis jenama Faber-Castell turut diberikan kepada kanak-kanak yang hadir. Pengalaman Krismas tidak akan lengkap tanpa sebarang hadiah.

Menurut Eksekutif Kumpulan Genting Group, Puan Seri Cecilia Lim, apa yang kita lakukan pada hari ini adalah untuk mereka (kanak-kanak kurang bernasib baik) kerana mereka mewakili potensi dan kemungkinan tanpa batasan bagi masa depan kita.

” Ini merupakan musim memberi, dan kami di Resorts World Genting mahu memastikan bahawa kanak-kanak ini tidak ketinggalan bagi meraikan kemagisannya, dan diberikan alat untuk membakar semangat mereka untuk berjaya. Harry Potter menghadapi kesusahan di waktu kecilnya, dan dia tetap membesar menjadi salah seorang ahli sihir terulung bagi generasinya. Wujud kemungkinan bagi kanak-kanak ini untuk berjaya dan kami ingin memberi segala bantuan yang terdaya untuk memudahkan perjalanan mereka”. Katanya.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 27 Sep 2019

Justin Bieber Kahwin Lagi?

Pasangan ini telah menjemput seluruh ahli keluarga, rakan-rakan terdekat untuk menjadi saksi majlis penyatuan dua sejoli ini.

Hiburan Tue, 7 Jan 2020

Kumpulan K-POP X1 Bubar Selepas 5 Bulan Debut?

Semuanya berpunca daripada penerbit…

Hiburan Sat, 26 Jan 2019

Sufian Suhaimi Dikecam Netizen Kerana Rasis

hanya kerana kapsyen sekeping gambar di Instagram Sufian dikatakan rasis?

Events Tue, 28 Jan 2020

[VIDEO] Ini Hadiah Faizal Tahir Buat Apex Tajudin

Wah! Boleh tahan juga Apex ni!

Hiburan Wed, 2 Oct 2019
Events Thu, 10 May 2018

Selebriti Teruja Tengok Persembahan Bruno Mars Live In KL

Konsert penyanyi terkenal, Bruno Mars di Axiata Arena, Bukit Jalil berlangsung dengan meriah walaupun keputusan pilihanraya belum diketahui lagi

Hiburan Wed, 27 Mar 2019

Malaysia Tiada Dalam Senarai Siri Jelajah Konsert Backstreet Boys?

Macam-macam artis antarabangsa yang datang buat konsert kat Malaysia, tapi kenapa tidak BSB?

Events Tue, 18 Feb 2020

Awesome! Sham Visa Singkir 5 Penyanyi Bersuara Sumbang

Agaknay artsi minggu hadapan terer tak macam abang sham kita? Tungguuuu…

Hiburan Fri, 19 Oct 2018

Hebat! Teliti Rancang Masa Depan, Tony Eusoff Dah Mula Bisnes Makanan

Bukan sosej sahaj malah saya menjual makanan sampingan lain juga. Korang dah try ke belum?

Hiburan Fri, 23 Aug 2019

Halal Gap? Ernie Perjelas Isu Pegang Tangan Syamel

Biasalah tu, diorang kan rakan duet?

| Live TV