Events By: Salma Syahbuddin December 17, 2018 @ 5:00pm

Sambut 300 Kanak-Kanak Bertemakan Harry Potter Krismas Ini

Merupakan hari yang penuh magis dan kemeriahan bagi 300 kanak-kanak kurang bernasib baik yang berasal daripada 10 rumah kebajikan yang berkumpul menyambut parti Krismas bertemakan Harry Potter, yang dianjurkan oleh Resort World Genting. Kanak-kanak ini dibawa menikmati makan tengah hari bertemakan Krismas yang indah, diikuti persembahan magik serta persembahan nyanyian dan tarian oleh Dora the Explorer LIVE! Search For The City of Lost Toys (Pencarian Bandar Mainan yang Hilang).

Semasa ketibaan kanak-kanak ini di Resort World Genting yang dingin dan nyaman,  mereka akan disambut sendiri oleh Santa Claus. Kemudian dibawa ke Coffee Terrace di Genting Grand yang atmosferanya telah diubah suai menjadi sekolah magik bagi ahli sihir iaitu Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, khas untuk acara yang bakal berlangsung nanti.

Berasal daripada 10 rumah kebajikan – Rumah Kanak-Kanak Tengku Budriah, Sivananda Boy’s Home, Sivananda Home Kuala Kubu Bahru, Rumah Victory Children and Youth Home, Shepherd’s Centre Foundation, Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Mary KL, Lobe Eternity Charity Association, Angels Children Home, Rumah Keluarga Kami, Agathians Shelter – segenap ruang dipenuhi dengan hilain dan gelak tawa kegembiraan mereka sepanjang waktu makan.

Mereka kemudiannya dihiburkan oleh pelajar dari GAPS Studio – yang telah menyediakan 6 jenis tarian dan persembahan nyanyian yang berbeza bagi acara ini. Majlis diteruskan dengan persembahan tarian daripada Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Mary KL dan Angels Children Home.

Selesai dengan acara tarian, ahli magis mula mengambil tempat bagi berkongsi persembahan bertemakan Harry Potter mereka yang bersifat interaktif, membenarkan kanak-kanak yang hadir turut serta.

Dan selepas sahaja persembahan dijalankan, tibalah masa yang ditunggu-tunggu kehadiran Santarina membawa kantung berisi hadiah berjaya mencuri perhatian kanak-kanak yang hadir. Hadiah-hadiah di dalam kantung diambil daripada senarai permintaan yang dibekalkan oleh Resort World Genting. Dari patung Barbie, permainan papan, basikal dan kasut sukan, kelengkapan uniform sekolah serta buku sekolah, setiap daripada hadiah ini berjaya memberikan senyuman buat kanak-kanak ini. Sebuah beg berisi baju Resorts World Genting dan barangan alat tulis jenama Faber-Castell turut diberikan kepada kanak-kanak yang hadir. Pengalaman Krismas tidak akan lengkap tanpa sebarang hadiah.

Menurut Eksekutif Kumpulan Genting Group, Puan Seri Cecilia Lim, apa yang kita lakukan pada hari ini adalah untuk mereka (kanak-kanak kurang bernasib baik) kerana mereka mewakili potensi dan kemungkinan tanpa batasan bagi masa depan kita.

” Ini merupakan musim memberi, dan kami di Resorts World Genting mahu memastikan bahawa kanak-kanak ini tidak ketinggalan bagi meraikan kemagisannya, dan diberikan alat untuk membakar semangat mereka untuk berjaya. Harry Potter menghadapi kesusahan di waktu kecilnya, dan dia tetap membesar menjadi salah seorang ahli sihir terulung bagi generasinya. Wujud kemungkinan bagi kanak-kanak ini untuk berjaya dan kami ingin memberi segala bantuan yang terdaya untuk memudahkan perjalanan mereka”. Katanya.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 28 Jun 2022

“Tiada Rezeki Anak, Allah Beri Rezeki Lain” – Beto Khusyairi Akur Masih Belum Dikurniakan Zuriat

Beto Khusyairi akur dengan takdir Tuhan belum dikurniakan zuriat.

Hiburan Wed, 20 Jun 2018

Rahsia Awet Muda? Bukan Mineral Tapi Susu Segar

Patutlah kulit licin betul, susu segar rahsianya! Korang tak nak try? Mana tahu boleh nampak awet muda macam Mariah Carey.

Hiburan Thu, 21 Nov 2019
Hiburan Tue, 28 Nov 2023

Elizabeth Tan Masih Berjumpa Pakar Psikiatri & Makan Ubat, Rancang Kembali Menyanyi Tahun Depan

Kesihatan perlu diutamakan okay! Semoga urusan Lizzy dipermudahkan

Featured Wed, 23 Mar 2022
Hiburan Mon, 2 Apr 2018

Trio Terhangat Dipasaran Ini Bakal Kembali Dalam Pentas KRU25!

Melihat pada tarikh keramat tersebut, KRU kini dilihat sangat aktif dalam melakukan aktiviti sukan bertujuan untuk memantapkan fizikal dan mental mereka dalam membuat persiapan menjelang konsert #konsertgergasikru25 itu nanti

Featured Fri, 19 Nov 2021

Pelajar Perempuan Dipercayai Terjun Bangunan Sekolah Lepas Duduki Peperiksaan

Seorang pelajar berumur 17 tahun ditemui cedera akibat dipercayai terjun dari tingkat empat bangunan di sebuah sekolah di Kulai, Johor pada Selasa. Memetik laporan BERNAMA, Ketua Polis Daerah Kulai Supt Tok Beng Yeow berkata remaja […]

Featured Tue, 30 May 2023

Selepas Dedah Kahwin Di Luar Negara, Tash Yong Pilih Tutup Mulut – “Cara Terbaik Adalah Diam”

Diam, menyepi, berdamai dengan diri, makan & tidur – Tash Yong

Hiburan Wed, 15 May 2019

Penat Dengan Makian Netizen, Aliff Syukri Ajar Perbezaan Dengan Aliff Aziz

Aliff Syukri memohon netizen agar tidak terus mencaci penyanyi itu malah mendoakan yang baik