Hiburan By: SGMS Faida October 21, 2019 @ 11:35am

‘Saya Bukan Orang Kaya’ -Sham Visa

Nampaknya kemunculan semula vokalis kumpulan Visa, Sham menerima respon luar biasa daripada peminat.

Apa tidaknya, selepas hampir 12 tahun ‘hilang’ dari dunia nyanyian, ternyata masih ramai merindukan suara penyanyi berusia 47 tahun ini.

“Selama 12 tahun saya bekerja di pelantar minyak dan tidak aktif menyanyi. Malah hanya baru-baru ini sahaja saya kembali bekerja di darat sebagai salah seorang pelatih.

“Saya rindukan dunia nyanyian dan keinginan untuk menghasilkan lagu itu sentiasa ada. Cuma komitmen bekerja perlu diberi keutamaan, maklum saja saya bukan orang kaya,” kata Sham yang ditemui di konsert minggu kedua Gegar Vaganza 6, semalam.

Sementara itu, penyanyi terkenal dengan lagu Untukmu Selamanya ini berhasrat untuk merakam sebuah single baharu dengan kumpulan Visa.

“Mungkin tahun depan namun bergantung kepada kesesuaian waktu masing-masing.

“Kalau ada rezeki, Insha Allah kami akan keluarkan lagu baharu. Saya perlu mencari waktu sesuai kerana saya juga masih terikat dengan komitmen kerja,” kata Sham yang kini diuruskan oleh syarikat pengurusan Mind Order.

Untuk rekod, Sham juga popular dengan lagu Dalam Gerimis ciptaan Allahyarham Datuk Adnan Abu Hassan.

Oleh: Fas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 29 Dec 2017

RUNNING EVENTS AROUND KL YOU CANNOT AFFORD TO MISS IN 2018

It’s never too late to get that running resolution fulfilled *winks*

Hiburan Tue, 19 Jun 2018

Maut Ditembak, R.I.P XXXTentacion

Penyanyi berusia 20 tahun dengan nama sebenar Jahseh Onfroy itu ditembak ketika sedang berada berhampiran sebuah kedai motosikal dan disahkan meninggal dunia sewaktu dirawat di hospital berdekatan.

Hiburan Wed, 16 Jan 2019

Elak Ada Babak Nur 2 Bocor, Pengarah Letak Syarat Ketat Di Set

Azar membawakan watak wanita yang daring. Saya harus puji keberaniaanya untuk menggalas cabaran membawakan watak Juita.

Hiburan Fri, 19 Apr 2019

Ain Edruce Kini Tunangan Hafiz

Selamat bertunang Ain & Hafiz, comel je tengok gelagat dorang ni tau!

Hiburan Tue, 3 Dec 2019
Hiburan Tue, 21 Nov 2017

Bekas Kekasih Dakwa Idris Khan Hamilkannya

Macam tak percaya yang Idris Khan hamilkan bekas kekasihnya seperti yang di dakwa oleh bekas kekasihnya. Tabah lah ye

Hiburan Tue, 2 Jan 2018

ALICIA AMIN BUNUH DIRI?

Alicia Amin membuat pengakuan tersebut selepas melihat semakin ramai artis mahupun individu mengambil keputusan untuk membunuh diri disebabkan tekanan jiwa yang melampau

Hiburan Wed, 13 Nov 2019

《声音猎人》词曲创作分享!资深音乐人彭学斌「传授」创作秘笈

《声音猎人》词曲创作分享!资深音乐人彭学斌大方「传授」创作秘笈,无私分享如何将作品与他人有所区别。

Featured Thu, 5 Aug 2021

Pandelela Cemas Kepala Hampir Terkena Platform, Tamatkan Saingan Di Tempat Ke-12

Walaupun tewas dalam misi untuk memburu pingat buat negara, ratu terjun negara Pandelela Rinong tetap berjaya mengharumkan nama Malaysia apabila berjaya menamatkan saringan di final acara 10 meter Platform Wanita di kedudukan ke-12 di Sukan […]

| Live TV