Featured By: Aqilah Paharuzi August 24, 2022 @ 7:40pm

“Saya Hanya Orang Luar, Tapi Anak-Anak Berhak Untuk Tahu Identiti Sebenar Dia…” – Ellie Suriaty

Pelakon dan pengarah berkaliber, Ellie Suriaty mengakui dia mengambil berat terhadap kehidupan bekas suami, Azri Iskandar hanya kerana bersimpati terhadap anak-anak yang sehingga kini masih tertanya-tanya mengenai identiti sebenar bakal ibu tiri mereka.

Menurutnya, anak-anak sering berkongsi artikel mengenai bapa mereka dengannya, justeru sebagai ibu mustahil untuk dia tidak mengendahkan perasaan yang dilalui mereka.

“Mereka selalu berkongsi pelbagai cerita dengan saya termasuk artikel tentang Azri. Bila mereka persoalkan, takkan saya nak kata ‘Mama dan Papa dah berpisah, jangan beri tahu’, that is not fair for them.

“Tentang wanita tersebut, anak-anak juga ada hak untuk ambil tahu sebab berkaitan bapa mereka. Namun, bila cari, tak jumpa pula tentang dirinya dalam carian internet

“Dia pun tak pernah bawa anak-anak bertemu dengan wanita tersebut. Individu itu wujud tetapi tidak tahu identitinya sehingga hari ini. Bila timbul banyak kekeliruan sebegini, anak-anak yang menjadi mangsa, kasihan mereka, ” ujarnya panjang lebar..

Menurut pengarah filem Saadiah itu, Ellie berkata dia tidak mahu memberi sebarang komen terhadap masalah Azri kerana statusnya kini orang luar serta bimbang sekiranya disalah erti oleh pihak lain.

“Bila saya beri komen berlebihan, pihak belah sana akan mula menyindir dan mendakwa saya mahu kembali kepada Azri, sedangkan tidak sama sekali.

“Saya pun tak boleh nak bercakap banyak dengan Azri sebab kini saya hanya orang luar dalam hidupnya.

“Kalau dia nak kahwin, semoga dia berjumpa yang lebih baik daripada saya. Namun, apabila dia mengeluarkan kenyataan yang merisaukan anak-anak, semua itu perlu dibincangkan. Keutamaan saya adalah kesihatan mental anak-anak,” jelasnya lagi.

Ellie berkata demikian selepas sidang media rancangan baharu TV3, program realiti pencarian bakat baahru dalam bidang seni lakonan, Fit For Action,

Ellie memikul tanggungjawab sebagai tenaga pengajar bersama dua pengarah tersohor, Heykal Hanifah dan Aziz M. Osman dalam mencungkil bakal sebenar 12 peserta program disamping Datuk Yusof Haslam sebagai ketua juri.

Program realiti Fit For Action yang dihostkan oleh Fahrin Ahmad dan Hunny Madu akan mula bersiaran pada 3 September, setiap Sabtu, jam 10 malam di TV3.

Untuk rekod, Ellie dan Azri bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur pada 17 Mei lalu.

Sumber foto: NSTP/Utusan Malaysia

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 14 Apr 2020

Guna istilah popular PKP, koleksi Lebaran Larney tular!

Stay At Home Kebaya atau Lockdown Kurung Kedah, mana satu pilihan hati?

Hiburan Tue, 21 Nov 2017

Bekas Kekasih Dakwa Idris Khan Hamilkannya

Macam tak percaya yang Idris Khan hamilkan bekas kekasihnya seperti yang di dakwa oleh bekas kekasihnya. Tabah lah ye

Trending Mon, 22 Jun 2020
Trending Thu, 28 Apr 2022

Bayar Online Pun Boleh… Jom Semak 10 Kaunter Zakat PPZ Yang Dibuka Untuk Pembayaran Zakat!

Zakat adalah antara rukun Islam yang paling penting. Memetik petikan dari laman rasmi Mufti Wilayah Persekutuan, hukum zakat mempunyai dalil-dalil mu’tamad dari sudut petunjuk dan sabitnya. Ia menjadikan hukum zakat itu jelas dan mudah diketahui dari

Featured Mon, 14 Oct 2019

Impikan perkahwinan di dalam jet peribadi? Dengan RM50,000 anda mampu melaksanakannya!

Pakej ini hanya boleh didapati menerusi perkhidmatan Efinair!

Trending Tue, 30 Mar 2021

Tonton Drama Bersiri ‘Shah Alam 40000’ Secara Awal & Eksklusif Di…

Peminat drama tempatan kini boleh menarik nafas lega apabila peneraju khidmat penstriman terbesar, iQiyi International, dan produksi serta pengedar kandungan tempatan terulung, Primeworks Studios, mengumumkan tayangan perdana drama bersiri Shah Alam 40000, yang ditayangkan secara

Events Tue, 14 Apr 2020

| Live TV