Featured By: Salma Syahbuddin June 25, 2022 @ 4:55pm

“Saya Tak Pernah ‘Single’ Terlalu Lama, Hidup Saya Bosan….” – Anggap Lelaki Tidak Semua Sama, Shila Amzah Akui Tidak Serik Untuk Cari Pengganti

Pelantun lagu, Patah Seribu, Shila Amzah mengakui tidak pernah menutup pintu hatinya untuk menerima kehadiran insan bergelar lelaki sebagai suami.

Menurutnya, walaupun kini dia berasa gembira dengan kehidupan baharunya namun, itu bukanlah tanda beliau tidak mahu mencari pengganti.

“Sekarang saya gembira dan bukan dalam proses untuk mencari-cari pasangan hidup baharu. Ia belum lagi, tapi pintu hati saya tetap terbuka untuk menerima orang baharu,” katanya.

Tegasnya lagi, dia kini mengakui sudah mula berasa bosan dengan kehidupan tanpa pasangan.

“Saya tak pernah ‘single’ terlalu lama. Hidup saya bosan kalau kerja saja dan tak ada apa-apa hubungan. Saya bukanlah tak boleh ‘single’ terlalu lama. Jadi ‘single’ ini seronok tapi bukan untuk hari-hari,” jelasnya.

Shila, 32, berkata, dia juga tidak serik untuk mendirikan rumah tangga memandangkan usianya juga masih muda. Malah dia yakin yang setiap lelaki itu tidak sama.

“Saya juga tak serik untuk berumah tangga, sebab saya masih muda dan saya yakin semua lelaki bukan sama. Kita tak boleh nak pukul rata semua lelaki,” ujarnya.

Bagaimanapun, pemenang Anugerah Juara Lagu ke 36 bergandingan bersama Sekumpulan Orang Gila (SOG) ini memaklumkan, dia hanya mengharapkan wujudnya keserasian terhadap pasangannya selepas ini.

“Saya dah tak ada ciri spesifik untuk lelaki yang saya mahukan. Orang kata kalau nak doa (dapat jodoh) perlu spesifik. Tapi sebelum ini saya terlalu sepsifik sangat macam kena tinggi dan kena pandai. Selepas ini saya akan lebih terbuka dan tengok mana yang lebih sesuai.

“Kadang-kadang apa yang sesuai dengan kita adalah bukan daripada apa yang kita mahukan. Keutamaan saya adalah keserasian dari segi cara bercakap yang sama dan cara bergaduh yang sama. Maksudnya kita boleh faham bahasa cinta antara satu sama lain. Itu semua penting, kalau tak sama jadi penat dan pada saya memang buang masa,” katanya.

Terdahulu, Shila Amzah sah bercerai selepas 4 tahun mendirikan rumah tangga bersama Haris Idraki Elias pada April 2018. Hasil perkahwinan pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Seth Uwais.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 7 Apr 2021

Kulit Wajah Berjerawat & Bermasalah Pernah Jadi Penyebab Aina Abdul Hilang Keyakinan Diri

Kulit wajah yang bermasalah pernah menjadi penyebab penyanyi Aina Abdul hilang keyakinan diri. Menurut pelantun lagu Sumpah itu, masalah muka berjerawat sudah dialaminya semenjak zaman persekolahan lagi. “Semenjak berada di sekolah menengah, saya mengalami masalah

Events Mon, 4 Nov 2019

Along Cham Kesal Dilarang Lalu Red Carpet Ketika #ASK2019

Tapi Along tampak segak seperti Wak Doyok kan?

Trending Fri, 25 Jun 2021

5 Inisiatif Tambahan Disediakan Bantu Golongan Terjejas

Kerajaan dalam usaha untuk bantu golongan terjejas…

Trending Mon, 17 Dec 2018

“Ini Last Race Aku” – Pelumba CP150 Hafiz Temui Ajal Di Litar Lumba

Hajat Allahyarham untuk membawa orang tuanya melakukan ibadah umrah tidak kesempaian.

Trending Mon, 22 Feb 2021

“Tergelak Sampai Tercabut Gigi Palsu” – Netizen Pecah Perut Tonton Persembahan Sharifah Shahira Tiru Gaya Ella di Famili Duo

Aksi pengacara dan pelawak Sharifah Shahira atau Shiera bersama anaknya, Tallisya berentap di episod kedua program Famili Duo malam tadi meraih perhatian netizen. Di pusingan muzik video, Shiera dan Tallisya berjaya menyampaikan lagu Hopelessly Devoted

Hiburan Sun, 3 Nov 2019
Hiburan Wed, 8 Jan 2020

| Live TV