Featured By: Salma Syahbuddin June 25, 2022 @ 4:55pm

“Saya Tak Pernah ‘Single’ Terlalu Lama, Hidup Saya Bosan….” – Anggap Lelaki Tidak Semua Sama, Shila Amzah Akui Tidak Serik Untuk Cari Pengganti

Pelantun lagu, Patah Seribu, Shila Amzah mengakui tidak pernah menutup pintu hatinya untuk menerima kehadiran insan bergelar lelaki sebagai suami.

Menurutnya, walaupun kini dia berasa gembira dengan kehidupan baharunya namun, itu bukanlah tanda beliau tidak mahu mencari pengganti.

“Sekarang saya gembira dan bukan dalam proses untuk mencari-cari pasangan hidup baharu. Ia belum lagi, tapi pintu hati saya tetap terbuka untuk menerima orang baharu,” katanya.

Tegasnya lagi, dia kini mengakui sudah mula berasa bosan dengan kehidupan tanpa pasangan.

“Saya tak pernah ‘single’ terlalu lama. Hidup saya bosan kalau kerja saja dan tak ada apa-apa hubungan. Saya bukanlah tak boleh ‘single’ terlalu lama. Jadi ‘single’ ini seronok tapi bukan untuk hari-hari,” jelasnya.

Shila, 32, berkata, dia juga tidak serik untuk mendirikan rumah tangga memandangkan usianya juga masih muda. Malah dia yakin yang setiap lelaki itu tidak sama.

“Saya juga tak serik untuk berumah tangga, sebab saya masih muda dan saya yakin semua lelaki bukan sama. Kita tak boleh nak pukul rata semua lelaki,” ujarnya.

Bagaimanapun, pemenang Anugerah Juara Lagu ke 36 bergandingan bersama Sekumpulan Orang Gila (SOG) ini memaklumkan, dia hanya mengharapkan wujudnya keserasian terhadap pasangannya selepas ini.

“Saya dah tak ada ciri spesifik untuk lelaki yang saya mahukan. Orang kata kalau nak doa (dapat jodoh) perlu spesifik. Tapi sebelum ini saya terlalu sepsifik sangat macam kena tinggi dan kena pandai. Selepas ini saya akan lebih terbuka dan tengok mana yang lebih sesuai.

“Kadang-kadang apa yang sesuai dengan kita adalah bukan daripada apa yang kita mahukan. Keutamaan saya adalah keserasian dari segi cara bercakap yang sama dan cara bergaduh yang sama. Maksudnya kita boleh faham bahasa cinta antara satu sama lain. Itu semua penting, kalau tak sama jadi penat dan pada saya memang buang masa,” katanya.

Terdahulu, Shila Amzah sah bercerai selepas 4 tahun mendirikan rumah tangga bersama Haris Idraki Elias pada April 2018. Hasil perkahwinan pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Seth Uwais.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 24 Aug 2022
Hiburan Wed, 14 Nov 2018

Bekas Suami Serina Redzuawan Bebas Tuduhan Khalwat

Akhirnya, selesai sudah kes kontroversi melibatkan Serina dan bekas suami

Hiburan Fri, 7 Sep 2018

#daiTV3 : Pentas Pendakwah Nusantara Semakin Panas Pada Minggu Ini!

Minggu ke-8 kali ini pastinya semakin sengit apabila peserta pendakwah nusantara kita semakin hebat dan semakin berani dalam melontarkan idea-idea mereka. Dengan tema Bila Hati Berbicara agaknya apakah kelainan yang bakal persembahkan oleh mereka pada

Trending Mon, 4 Nov 2019
Trending Wed, 28 Aug 2019

Gempa Bumi Rantau Kepulauan Sandwich Selatan

Jangan risau setakat ini tiada ancaman tsunami ye

Hiburan Fri, 2 Nov 2018

Afgan Kecewa Dengan Kekasih?

Haa, jangan kecewa lagi sama Mbak Rossa ya Gan?

Trending Fri, 20 Mar 2020
Hiburan Sun, 21 Oct 2018

Tahniah! Sufian Suhaimi Terima Ijazah

Akui Sufian, dia terharu apabila mendapat sokongan luar biasa ketika menerima skrol di dalam dewan. Tahniah Sufian!

Trending Wed, 7 Aug 2019

Media Prima Digital Dan Ziff Davis Umum Kerjasama Dengan IGN Southeast Asia

Media Prima Digital semakin dinamik dengan kerjasama baru!

| Live TV

error: Content is protected !!