Hiburan By: Padin August 9, 2023 @ 5:25pm

Search Kembali Gegar Kota Singa September Ini

Selepas menggegar peminat-peminatnya di showcase ROCKL4SIK @ Esplanade pada 18 Mac 2023 yang lalu, kini kumpulan rock lagenda Search, yang diketuai oleh King of Rhythm (Noordin) dan King of Tremolo (Kid), bersama Yantoi (bassist), Firdaus (keyboardist), Min (drummer) dan vokalis Den Den, kembali untuk menggegar Singapura.

Menerusi Konsert Search Rockin Temasek, ‘gegaran susulan’ itu akan berlangsung di The Theatre At Mediacorp, pada hari Sabtu, 9 September 2023, jam 8.00 malam.

Konsert ini boleh dikatakan hasil kolaborasi tiga negara iaitu gabungan Search, kugiran rock dari Malaysia, dengan vokalis dari Indonesia, Den Den. Manakala RAB INTERNATIONAL (S) PTE LTD dari SIngapura pula telah diberi kepercayaan penuh dalam pengurusan artis dan penganjuran konsert.

Bagi pihak penganjur, usaha sama ini terbit demi untuk menghiburkan para peminat dan pencinta muzik, bukan sekadar tanah air tetapi, seluruh Asia Tenggara.

“Kami di RAB International berbesar hati untuk menganjurkan konsert Search Rockin’ Temasek kerana jenama Search ini amat besar dalam industri muzik di rantau Asia Tenggara, malahan di seluruh Asia.

“Kami selaku penganjur menitikberatkan kualiti untuk memberi yang terbaik kepada penonton, sinonim dengan visi kumpulan Search. Dedikasi terhadap peminat ini menjadi bahan pembakar semangat untuk menghasilkan sesuatu yang istimewa buat kumpulan Search dan khususnya buat para peminat kumpulan rock lagenda ini,” kata Pengarah Projek RAB International, Juressa Ong.

RAB International dan Search juga memenuhi tanggungjawab sosial (Corporate Social Responsibility) dengan mengunjungi dan berinteraksi bersama para penghuni Rumah Peralihan PERTAPIS (PHH).

“Kami ingin memberi persembahan terbaik agar ia menjadi satu pengalaman istimewa bersama semua peminat dan pencinta muzik secara amnya.

“Ini kali pertama kami, Search, terlibat dalam acara kebajikan di Singapura. Kami berharap inisiatif ini dapat memberi inspirasi dan motivasi kepada para penghuni,” ujar Noordin, Ketua Bersama Search.

Selaku penganjur konsert pula, RAB International berikrar bahawa S$10 dari hasil penjualan setiap tiket konsert akan disalurkan kepada benefisiari konsert iaitu Rumah Peralihan PERTAPIS.

Tiket konsert boleh dibeli menerusi laman web www.sistic.com.sg/events/rockin0923

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 25 Oct 2023

Che Ta Pesan Wanita Jangan Jadi Bodoh – “Kalau Lelaki Belasah Naik Tangan, Anda Kena Angkat Kaki”

Dengar baik-baik tu! Perempuan bukan ‘punching bag’ tau😡😡😡

Hiburan Mon, 10 Dec 2018

#AnggunLife : Pengalaman Jumpa Ramai Wanita Depresi Kerana Kurang Cantik, Ini Cara Dayah Bakar Bantu Mereka

Dayah atau nama sebenarnya, Nurhidayah Abu Bakar berkata, program Fitsis akan dianjurkan sekali lagi pada Januari 2019.

Hiburan Fri, 19 Jul 2019

Takziah! Bapa Mertua Achey Meninggal Dunia

Assalamulaikum, bapa mertua saya iaitu ayah kepada @anne_achey telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi pada jam 11.20 malam tadi

Hiburan Sat, 30 Dec 2017

10/10 AKSI CIUM BELLA DAN ENGKU EMRAN?

Namun, ugutan dari Bella itu disifatkan sebagai ugutan romatik dan rata-rata peminat menyifatkan pasangan ini adalah pasangan yang bahagia

Featured Fri, 19 Jan 2024
Featured Wed, 27 Sep 2023