Featured By: Aqilah Paharuzi November 11, 2022 @ 12:17pm

Selepas Berjaya Tamat Diploma Dengan Cemerlang, Irfan Haris ‘Nervous’ Nak Melamar Siapa Tu?

Selepas single Bisik mendapat sambutan luar biasa, Penyanyi BBNU terkenal dengan lagu Balada, Irfan Haris tampil dengan single terbaharu berjudul ‘Nervous’.

Lagu hasil ciptaannya bersama abang kandung, Haiqal Iskandar dan saudara rapat, Ubaidillah yang mengisahkan tentang seorang lelaki yang ingin melamar kekasih hatinya untuk berkahwin.

“Lagu ini sebenarnya sangat ‘sweet’ dan cocok untuk mereka yang sedang dilamun ciinta, mengenai penyatuan dua hati yang ingin ke jinjang pelamin.

“Jujur saya katakan lagu ini antara yang paling cepat pernah dihasilkan, kami bertiga bermula ketika bulan September dan siap sepenuhnya dalam bulan November, hampir dua bulan sahaja,” katanya.

Disuntik dengan elemen jazz pop, adik kepada penyanyi Amira Othman kali ini hanya menampilkan video lirik yang memaparkan konsep ringkas namun menarik dengan penggunaan skrin hijau.

Bersoal mengenai kematangannya dalam industri, Irfan yang sinonim dengan genre Balada ini berkata dia mahu mencabar diri dengan menghasilkan pelbagai lagu dan menceburi bidang lakonan.

“Saya hendak menjadi seorang penyanyi yang versatil dan tidak terikat dengan hanya satu genre sahaja, saya juga tidak tahu jika peminat atau penggemar muzik dapat menerima buah tangan terbaharu saya ini.

“Semuanya terletak pada rezeki, namun saya akan terus berusaha dengan berikan yang terbaik. Saya juga hendak menceburi bidang lakonan mulai tahun hadapan dan menghadiri sesi ujibakat jika diberikan peluang,” ujarnya.

Lagu ‘Nervous’ boleh didengar pada bila-bila masa melalui aplikasi penstriman atas talian seperti Jooz, KKBoz, Spotify, Deezer, Apple Music dan juga YouTube Music.

Manakala lirik video single ini boleh ditonton secara ekslusif hanya di saluran YouTube Rocketfuel Network.

Artikel Berkaitan: Terima Anugerah Pelajar Terbaik, Irfan Haris Syukur Tamat Diploma

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 10 May 2020
Trending Mon, 16 Sep 2019

Bayi Malang Meninggal Dunia Berpunca Daripada Jerebu

Salam takziah buat adik comel ini. Bahaya juga jerebu ni

Hiburan Mon, 5 Aug 2019
Hiburan Wed, 24 Jul 2019

PU Riz ‘Anak Emak’ ke?

Emak segalanya bagi saya.

Hiburan Fri, 6 Jul 2018

‘Kita Dah Pernah Tegur, Sekarang Dia Terimalah Kesannya,’ – Wakil FMC

Eksekutif Pemasaran FMC Music, Sam Samin memberitahu syarikat rakaman FMC Music tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan lanjut sekiranya isu ini berulang lagi.

Featured Tue, 15 Nov 2022

[VIDEO] “Menangis Britney Spears Dengar” – Kreatifnya! Sajat Tukar Lirik Lagu ‘Toxic’, Ramai Save Buat Ringtone!

Min terhibur lah dengan Sajat ni! Ada je idea dia kan 🤣🤣🤣 Luvv lagu Toxic versi Sajat, tempo sangat tepat ya!

Featured Thu, 15 Sep 2022

Uyaina Arshad Nikmati Proses Selepas Bersalin – “I Just Love Lauk Pantang”

Walaupun tengah berpantang, Uyaina tetap berseri!🤩🥰

Hiburan Mon, 13 May 2024
Hiburan Mon, 7 Oct 2019