Featured By: Fatin Nurain October 16, 2022 @ 12:07pm

Selepas Diiktiraf Konsert Terbaik, Search Bakal Beraksi Di Pulau Pinang & Johor Bahru Pula!

Selepas  diiktiraf sebagai antara konsert terbaik pada tahun ini, kumpulan Search sekali lagi menganjurkan Live in Concert – Rockin’ Arena 2022 yang bakal diadakan di Penang Spice Arena, Pulau Pinang pada 24 Disember ini dan pusat beli-belah AEON Mall, Bandar Dato Onn, Johor Bahru, 28 Januari tahun depan.

Menurut Noordin,  selepas kejayaan Konsert Search Rokin’ On Rooftop yang  berlangsung pada 11 Jun lalu, mereka berehat selama tiga bulan demi membuat perancangan untuk konsert yang bakal diadakan ini.

“Jarak antara konsert Rockin’ On Rooftop dengan konsert yang akan datang ini dalam enam bulan. Bukan apa, selepas konsert itu kami berehat selama tiga bulan untuk buat perancangan untuk konsert seterusnya yang ambil masa juga dengan keadaan cuaca tidak menentu.

“Faktor lokasi juga memainkan peranan, kalau boleh memang selepas konsert Rockin’ On Rooftop kami nak buat di tempat terbuka. Kami juga ada terfikir untuk buat di tempat lain tapi bukan ‘outdoor’ atau atas bumbung.

“Diakui memang ramai yang minta kami buat cepat. Tapi, macam dikatakan tadi, banyak faktor yang kena ambil kira. Lagipun, sewaktu menjayakan Rockin’ On Rooftop, kita tak boleh rancang konsert seterusnya sebab tak nampak lagi hasil konsert ini. Bila dah berjaya, baru kami boleh ambil langkah seterusnya,” katanya.

Selain itu, Noordin turut memaklumkan mereka terpaksa menundakan konsert di Sabah yang sepatutnya berlangsung pada November ini kerana faktor cuaca.

“Kami merancang untuk ke sana (Kuching dan Kota Kinabalu) hujung tahun ini, tetapi ia terpaksa ditunda berikutan situasi musim tengkujuh ketika ini.

“Ini kerana kami mahu membuat konsert di kawasan terbuka, jika buat di lokasi berbumbung tidak ada lokasi yang sesuai pula. Insha Allah, mungkin kami akan ke sana tahun depan,” katanya.

Selain Noordin, Search turut dianggotai oleh Denden Gonjalez (penyanyi), Kid (gitar), Yan (bass) dan Minn (dram) serta pemain keyboard undangan, Firdaus.

Harga tiket untuk dua konsert ini ialah RM268 dan RM148 dan dijangka mula dijual minggu depan. Pembelian dibuat secara dalam talian dan secara fizikal di kedai Search Rock Station di Kompleks Campbell, Kuala Lumpur.

Untuk pembelian dalam talian boleh ke www.fenomenasearch.com dan untuk pembelian secara fizikal boleh ke kedai Search Rock Station di Kompleks Campbell, Kuala Lumpur.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 5 Jun 2018

Ini Waktu Terbaik Untuk Saya Muhasabah Diri

Syafiq ketika ditemui di tayang eksklusif Pelangi Cinta di Pavilion menganggap ada hikmah di sebalik dugaan yang melanda dirinya.

Hiburan Sat, 10 Aug 2019

‘Tak Boleh Bayang Sambutan Raya Tahun Ini’- Izzue Islam

Sambutan hari raya Aidiladha yang cukup berbeza tahun ini, sabar lah ya Izzue…

Featured Thu, 25 Aug 2022
Trending Thu, 20 Jan 2022
Hiburan Wed, 7 Feb 2018

SOUTH KOREANS DOMINATE ‘TOP 55 ASIAN MALE WITH MOST BEAUTIFUL FACES’ LIST

Asia is popular for our amazing food, beautiful travel locations and amazing cultures. However, our music and good looking people have been taking over the world by storm too!

Featured Mon, 13 Apr 2020

Pesakit COVID-19 tanpa gejala dan sporadik umpama bom jangka

Fasa tiga PKP penting bagi hentikan COVID-19

Hiburan Thu, 15 Aug 2019
Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Dwayne Johnson And Lauren Hashian Welcome Second Daughter into the Family!

There’s another little rock in the family now.