Hiburan By: Padin February 6, 2023 @ 11:19am

Selepas Sebulan Pencarian, Akhirnya Fizi Ali Bertemu Jodoh Dengan Aisha Mazlin

Selepas sebulan melakukan pencarian, akhirnya penyampai radio dan pengacara, Fizi Ali bertemu jodoh dengan gadis bernama Aisha Mazlin.

Jangan salah sangka kerana ‘jodoh’ ini dicari menerusi satu kempen pencarian penyampai radio iaitu Fizi Cari Jodoh DJ yang mencari bakat baharu sebagai penyampai radio atau gandingan baru untuk Fizi di segmen Hot Squad yang keudara pada sebelah petang di Hot FM.

Bermula 8 Januari lalu, 16 orang peserta yang dipilih menerusi demo video duet mereka bersama Fizi di Instagram dan TikTok berjaya ke peringkat seterusnya. Hanya enam peserta yang telah dipilih untuk ke pusingan akhir dan mereka menjalankan aktiviti kemasyarakatan, kelas harian bersama Fizi serta penyampai radio Hot FM yang lain, tugasan membuat Pesanan Khidmat Masyarakat (PSA) dan serta kandungan digital.

Mereka dinilai berdasarkan dua pecahan markah iaitu 30 peratus hasil undian orang ramai dan 70 peratus daripada Fizi dan pihak pengurusan Hot FM.

Aisha berjaya menewaskan lima lagi finalis iaitu Asha Faudzi, Affiq, AG Hafiz, Aleya Lee dan Nisa Kay di pusingan akhir Fizi Cari Jodoh DJ berlangsung di The Paddock, Petaling Jaya, malam tadi.

Aisha telah berjaya membawa pulang wang tunai bernilai RM5,000 serta kontrak selama setahun bersama Hot FM.

“Semua peserta telah menunjukkan usaha serta prestasi yang cukup memberangsangkan. Saya amat berterima kasih kepada kesemua peserta yang telah menghantarkan penyertaan mereka untuk Fizi Cari Jodoh DJ ini. Menang atau kalah itu adat pertandingan.

“Saya harap yang tidak berjaya pada malam ini akan terus sukses dengan apa jua jalan yang mereka pilih,” kata Fizi.

Pusingan akhir Fizi Cari Jodoh DJ ini juga telah berkolaborasi bersama Anugerah Juara Lagu 37 (AJL 37) dengan acara ‘Hot FM Fizi Cari Jodoh DJ X Showcase Anugerah Juara Lagu 37’ di The Paddock.

Turut memeriahkan acara pada malam tadi adalah finalis-finalis AJL 37 seperti Alif Satar & The Locos, Shiha Zikir serta Noki dan MK.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 20 Aug 2019

Afgan Bawa Sheila Majid Ke Pentas Konsert Inspirasi 5 Oktober Ini!

Jom ke HGH Convention Centre, Kuala Lumpur pada 5 Oktober ini!

Hiburan Thu, 28 Nov 2019

Elak Stress, Ebby Yus Lebih Selektif Pilih Watak

Semoga diberikan kesembuhan buat Ebby Yus…Amin

Hiburan Fri, 16 Nov 2018

Memori Lama Bertandang Kembali Dalam ‘Seribu Rindu’

Adakah Maisarah akan kembali dibuai perasaan cintanya terhadap Airel atau tetap memilih Irfan yang setia? Ketahui kesudahannya drama 28 episod arahan Zamri Zakaria ini di slot Akasia, setiap hari Isnin hingga Jumaat, pukul 7.00 malam.

Featured Mon, 10 Apr 2023
Featured Wed, 1 Feb 2023
Trending Mon, 9 Apr 2018

Man Attempts Suicide After Failing to Become Idol

It is reported that the trainee got triggered by the recent suicide of a famous idol.

Hiburan Mon, 5 Nov 2018

‘Maaf…It’s TOO MUCH Untuk Marketing’, Fazley Yaakob Tegur Jutawan Kosmetik

Jutawan kosmetik itu perlu cara bijak untuk mempromosikan produknya bukan dengan cara melulu.