Events By: Salma Syahbuddin May 23, 2019 @ 10:00am

#SetulusIkhlas : Check In Kampung Bersama Skuad A!

Berinspirasikan mesej Setulus Ikhlas, pelbagai aktiviti yang akan dijalankan sempena bulan berpuasa ini, salah satunya berlangsung di Jalan Tukang Besi, Jonker Street, Melaka pada 21 Mei 2019 (Selasa), pukul 3.00 petang – 8.00 malam.

Seiring dengan kempen Setulus Ikhlas, Samsung dan TV3 dengan kerjasama Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) menjayakan sebuah inisiatif program tanggungjawab sosial korporat  dimana Samsung bersama Galaxy Skuad A dengan berbesar hatinya membina ruang bergambar yang menarik untuk semua pengunjung merakam detik-detik manis bersama keluarga dan rakan-rakan di musim perayaan ini. Dengan perkongsian gambar dalam laman media sosial dengan #GalaxyA30 #GalaxyA50 #CheckInKampung #eraAbaru, anda berpeluang untuk memenangi telefon pintar Samsung Galaxy A50 dan A30 dalam peraduan Check-in Kampung bersama Samsung Galaxy Skuad A.

 

 

Antara artis yang hadir ialah, Nabila Razali, Haqiem Rusli dan Ismail Izzani yang juga duta #SetulusIkhlas. Check in kampung kali ini juga turut dimeriahkan dengan kehadiran pemain bola sepak dan futsal  kebangsaan, Steffi Sidhu.

Selain mencantikkan suasana lokasi, warga tempatan juga menerima kuih-muih serta dodol yang diagihkan oleh para duta serta kru-kru Setulus Ikhlas. Serta, 100 pengunjung yang pertama berswafoto di ruangan yang dihiasi dan memuat naik gambar tersebut berserta #GalaxyA30 #GalaxyA50 #CheckInKampung #eraAbaru akan menerima goodies bag Samsung.

Turut memeriahkan aktiviti program tanggungjawab sosial korporat ini ialah Yang Berbahagia Tuan Haji Mansor Bin Sudin, Datuk Bandar Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah.

Untuk maklumat lanjut, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook & Instagram @TV3malaysia. Sebarkan keikhlasan di bulan yang mulia ini serta “Check-in” di Jonker Street, Melaka dan bergambar dengan penuh gaya! Kongsikan gambar-gambar anda di media sosial dengan #setulusikhlas #checkinkampung #eraAbaru.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 8 Apr 2019

BTS Muncul Dengan Kolaborasi Bersama Halsey Dalam ‘Boy With Luv’

Kumpulan idola K-pop terkenal, BTS sekali lagi muncul dengan kolaborasi bersama Halsey berjudul ‘Boy With Luv’, trek tersebut merupakan trek utama dalam album Map Of The Soul: Persona yang bakal dikeluarkan BTS. 

LIFESTYLE Tue, 12 Jun 2018

Elak ‘Microsleep’, Jangan Teruskan Perjalanan Jika Mengantuk!

Microsleep biasanya berlaku ketika pemanduan di jalan lurus atau sejam selepas makan. Ambil masa untuk berhenti dan berehat, jangan risau… takkan lari kampung anda. Pasti sampai!

Hiburan Sat, 2 Nov 2019

‘Buat Apa Nak Takut’- Amyra Rosli Komen Imej Baharu

Alhamdulillah…semoga terus istiqamah!

Hiburan Fri, 1 Mar 2019

这个周末约定你!倪安东《Anthology Vol.I》第二波宣传

倪安东携新作《Anthology Vol.I》3月2日及3日一连两天,来马进行第二波宣传!

Hiburan Fri, 5 Jul 2019

Benda Negatif? Sorry, Next!

Teruskan menjadi Ibu Yang Terbaik!

Hiburan Thu, 30 Jan 2020

Radhi OAG Sertai Tabligh

Rumah tangga yang dibina kali kedua hanya mampu bertahan selama 5 tahun sahaja, penyanyi kumpulan OAG, Radhi mengaku sukar berdepan dengan perceraian dan hampir kemurungan selepas perpisahan tersebut. Menurut Radhi, perceraian tersebut memberi kesan besar dalam dirinya […]

Hiburan Sun, 3 Jun 2018

Mana Ada Bercinta, Kawan Saja…

Umur saya membataskan segala-galanya. Saya yakin apabila berkawan dengan lelaki muda, saya hanya layak dianggap sebagai kakak,

FESYEN Wed, 10 Jul 2019

Pertama Kali Di Malaysia, Pameran Fesyen Mewah Ini Curi Tumpuan Neelofa!

Wow, pameran jenama fesyen apa tu sampai Neelofa pun datang..

Hiburan Wed, 4 Sep 2019

Dipilih Jadi Duta Jus Perawan, Apa Komen Diana Danielle?

Jadi jurucakap jus perawan…masih hebat Datin Diana!

Hiburan Wed, 17 Apr 2019

汇集「金视奖」精英!时代剧《守百年之约》513隆重启播

时代剧《守百年之约》一部汇集了历届「金视奖」精英的重头巨作!

| Live TV