Events By: Salma Syahbuddin May 23, 2019 @ 10:00am

#SetulusIkhlas : Check In Kampung Bersama Skuad A!

Berinspirasikan mesej Setulus Ikhlas, pelbagai aktiviti yang akan dijalankan sempena bulan berpuasa ini, salah satunya berlangsung di Jalan Tukang Besi, Jonker Street, Melaka pada 21 Mei 2019 (Selasa), pukul 3.00 petang – 8.00 malam.

Seiring dengan kempen Setulus Ikhlas, Samsung dan TV3 dengan kerjasama Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) menjayakan sebuah inisiatif program tanggungjawab sosial korporat  dimana Samsung bersama Galaxy Skuad A dengan berbesar hatinya membina ruang bergambar yang menarik untuk semua pengunjung merakam detik-detik manis bersama keluarga dan rakan-rakan di musim perayaan ini. Dengan perkongsian gambar dalam laman media sosial dengan #GalaxyA30 #GalaxyA50 #CheckInKampung #eraAbaru, anda berpeluang untuk memenangi telefon pintar Samsung Galaxy A50 dan A30 dalam peraduan Check-in Kampung bersama Samsung Galaxy Skuad A.

 

 

Antara artis yang hadir ialah, Nabila Razali, Haqiem Rusli dan Ismail Izzani yang juga duta #SetulusIkhlas. Check in kampung kali ini juga turut dimeriahkan dengan kehadiran pemain bola sepak dan futsal  kebangsaan, Steffi Sidhu.

Selain mencantikkan suasana lokasi, warga tempatan juga menerima kuih-muih serta dodol yang diagihkan oleh para duta serta kru-kru Setulus Ikhlas. Serta, 100 pengunjung yang pertama berswafoto di ruangan yang dihiasi dan memuat naik gambar tersebut berserta #GalaxyA30 #GalaxyA50 #CheckInKampung #eraAbaru akan menerima goodies bag Samsung.

Turut memeriahkan aktiviti program tanggungjawab sosial korporat ini ialah Yang Berbahagia Tuan Haji Mansor Bin Sudin, Datuk Bandar Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah.

Untuk maklumat lanjut, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook & Instagram @TV3malaysia. Sebarkan keikhlasan di bulan yang mulia ini serta “Check-in” di Jonker Street, Melaka dan bergambar dengan penuh gaya! Kongsikan gambar-gambar anda di media sosial dengan #setulusikhlas #checkinkampung #eraAbaru.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

FESYEN Thu, 9 Aug 2018

Meriah! KLFW 2018 Penuh Warna

Alami kehangatan KLFW dengan pelbagai jenama yang pastinya akan membuatkan anda rambang mata!

Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Kontroversi Libatkan Forteen, Izzue Nafi Itu Bukan Gimik

Jangan tuduh bukan-bukan okay, tak baik!

Events Thu, 18 Jan 2018

SUPER SHOW 7 IS COMING TO MALAYSIA, BUT WHEN?!

Super Junior promised Malaysian fans that they will come back here for their major concert, Super Show 7. There are already rumours running around about the concert!

Hiburan Thu, 7 Dec 2017

Yang Pasti, Saya Berdiri Teguh

“Yang Pasti, Saya Berdiri Teguh Dengan Setiap Apa Yang Saya Katakan”

Hiburan Fri, 25 Oct 2019

Temui Pengganti…Hati Sam Bunkface Sudah Terisi?

Vokalis Bunkface, Shamsul Anuar Mohd Baharom atau lebih dikenali sebagai Sam Bunkface mengatakan walaupun telah bercerai dengan bekas isterinya, Aida Azira Husin Januari lalu, hidup masih diteruskan seperti biasa.  Sepuluh bulan menduda tidak menutup pintu […]

Events Wed, 3 Apr 2019
Hiburan Tue, 19 Jun 2018

Tiffany Young Bakal Pesaing Ed Sheeran, Jason Mraz?

Terdahulu, penyanyi berusia 28 tahun ini mula dikenali sebagai Tiffany atau Tiffany Hwang namun menukar nama pentas ke Tiffany Young.

Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Usikan Janna Nick disalah faham!

Inilah yang berlaku antara pelakon Janna Nick dan penyanyi yang baharu putus tunang, Sufian Suhaimi.

| Live TV