Hiburan By: SGMS Faida June 24, 2019 @ 10:57am

Soundman Rebah Di Lapangan Terbang, Rossa Kongsi Situasi Panik

Penyanyi terkenal Indonesia, Datuk Rossa masih terkejut dengan kejadian yang menimpa jurubunyi di dalam pasukannya, baru-baru ini.

Rossa yang baru sahaja sampai di Semarang untuk menghadiri persembahan panik apabila lelaki yang sudah 18 tahun bekerjasama dengannya itu tiba-tiba rebah di lapangan terbang.

“ Soundman yang sudah 18 tahun membuatkan suara saya ‘jernih’ ketika di pentas mengalami serangan jantung. Alhamdulillah sekarang dia sudah di hospital,” katanya kepada portal tempatan Indonesia.

Lelaki dikenali sebagai Danny Lisapali itu dikejarkan di salah sebuah hospital berdekatan oleh petugas kecemasan di lapangan terbang.

Sementara itu, Rossa memberitahu pelbagai pengajaran diperoleh sejak dari kejadian itu.

“ Sentiasa berbuat baik kepada sesiapa pun. Jauh dari pemikiran dan perkataan yang menyakitkan hati orang lain. Jangan sampai kita menyesal tidak sempat meminta maaf. Saya juga meminta maaf kepada teman-teman sekiranya ada kata-kata dan tingkah yang menyinggung perasaan.

“ Satu lagi perkara saya belajar, kita harus menyimpan nombor ahli keluarga rakan-rakan. Bukan apa, jika dalam keadaan kecemasan, mudah untuk kita menghubungi keluarga mereka. Balik dari sini saya akan mencatat nombor orang penting di kalangan rakan-rakan saya,” akhirinya. – Suara.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 18 Nov 2017

TIAP KALI NAK BUAT SOLO JE, SANGKUT – TAM SPIDER

“Saya nak ulang balik kejayaan dulu bukannya susah tapi sekarang saya faham ada ramai pendatang-pendatang baru dalam industri muzik jadi saya kena sokong mereka”.

Hiburan Tue, 2 Jan 2018

Khai Bahar Pegang Mikrofon Terbalik, Aksi Spontan Nabil Menggeletek

Khai Bahar yang malu dengan kesilapan tersebut. Aksi itu telah berjaya menggeletek hati penonton disitu dan menjadi perbualan peminat program itu.

Hiburan Wed, 22 Jan 2020

Bersedia Untuk Timang Bayi, Siti Nurhaliza Ingin Anak Lelaki

Semoga doa Siti dimakbulkan yang Maha Esa…

Events Tue, 3 Sep 2019

Swiss Dream Circus Gerenti Luar Biasa!

Swiss Dream Circus happening giler!

Events Tue, 27 Feb 2018

Kenapa Dazrin Tak Laku?

“Saya masih aktif berlakon cuma berehat sebentar untuk memberi tumpuan kepada isteri yang sedang sarat dan perniagaan.” – Dazrin.

Hiburan Mon, 3 Feb 2020

KANG GARY Dedah Punca Hilangkan Diri Daripada RUNNING MAN

Teringat masa Gary kena gosip dengan Ji Hyo dahulu.

Hiburan Tue, 13 Mar 2018

Azharina Impi Trofi AJL-33

Siapa tahu kan tuah angka ke 33 tahun ini menyebelahi Nina tahun ini…

Events Wed, 24 Oct 2018

#SFMM33 : Revolusi Penyanyi Lama Dan Baharu Dalam Separuh Akhir MM33

Bakat dan kemampuan penyanyi muda juga tidak boleh dipertikaikan kerana MM33 bukan hanya bersandar kepada populariti semata-mata tapi…

Hiburan Fri, 10 Jan 2020

Rossa Bengang Dituduh Buat Pembedahan Wajah?

Penyanyi terkenal dengan lagu Aku Bukan Untukmu ini menjelaskan bahawa penampilannya yang berbeza di dalam gambar kerana… 

| Live TV