Hiburan By: SGMS Faida May 31, 2018 @ 4:53am

Tak Tahan Dikecam, Akhirnya Faiz Roslan…

Selepas dikecam hebat di media sosial, Faiz Roslan akhirnya menyahaktifkan akaun Instagramnya!

Ini gara-gara video kontroversi ‘tak puasa’ yang tular sejak Isnin lalu.

Mungkin disebabkan tidak tahan dengan komen yang mengecam tindakannya, Faiz menerusi status Twitternya memutuskan untuk mendiamkan diri buat sementara waktu.

” Saya mengambil keputusan untuk mendiamkan diri daripada media sosial sehingga raya.

“Ya, ada orang kata saya boleh larikan diri dekat media tapi bukan dekat netizen dan Allah. Saya tahu tu,” tulisnya menerusi akaun Twitter @thefaizroslan.

Faiz akur dengan keadaan yang mana netizen mula marah selepas video kontroversi itu.

Menyedari ramai yang marah dengan tindakan yang keterlaluan itu, Faiz akur dan menerimanya dengan hati terbuka.

“Saya akan berhenti membuat video untuk waktu yang lama. Now I got the lesson (Saya kini mendapat pengajarannya),” katanya.

Faiz kemudian memohon maaf sambil mengakui imejnya kini tercalar berikutan ramai yang melemparkan kata-kata cacian terhadapnya.

“Kita sesama manusia memaafkan satu sama lain. Saya minta maaf. Sudah banyak tweet yang buruk pasal saya, video saya di explore IG (Instagram), macam-macam lagi, well nama dah kotor, apa boleh buat. 

“Sekarang saya reda dan saya akan mendiamkan diri untuk sementara waktu,” tambah Faiz.

Pada petang Isnin, Faiz menerusi video live Instagram secara terbuka mengaku dia tidak berpuasa.

Terdahulu, Faiz mengundang kontroversi apabila memuat naik video parodi bersama dua rakannya dengan tarian mengghairahkan dan berpakaian seksi menyerupai perempuan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 8 Aug 2019

Parut Makin Hilang, Ini Perkembangan Terbaru Adik Ainul Mardhiah !

Semoga terus sihat ye adik Ainul Mardhiah sayang!

Hiburan Tue, 10 Jul 2018

“Suami penyokong kuat saya” – Diana Danielle

Siapa sangka Diana Danielle sudah menjadi seorang pelumba kereta sekarang. Ikuti program Toyota Gazoo Racing musim kedua untuk melihat perkembangan si cantik manis ini….

Hiburan Sun, 10 Nov 2019

Betul Ke K-Clique Nyanyi ‘Miming’ Di Konsert Lazada 11:11?

Betul ke? Apa kata korang tentukan sendiri okay!

Hiburan Mon, 5 Aug 2019

Rindu Zaman Muda? Nah…Ini ‘Ubatnya’!

Pernah bekerjasama dengan bintang hip hop tersohor SonaOne, Chaleeda juga semakin dikenali di Malaysia.

Events Fri, 29 Dec 2017

RUNNING EVENTS AROUND KL YOU CANNOT AFFORD TO MISS IN 2018

It’s never too late to get that running resolution fulfilled *winks*

Hiburan Thu, 23 Jan 2020
Hiburan Wed, 11 Dec 2019

Tak Kecil Hati Pun…

Jangan lupa tonton pentas akhir Mentor Milenia 2019 pada Ahad ini jam 9 malam di TV3! 

Events Tue, 19 Mar 2019
Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Kami Saling Memerlukan, Iqbal Luah Rasa Terhadap Dato Vida?

Saya juga ingin lihat anak-anaknya (Cik B dan Kacak) jadi lebih hebat dan membalas jasa pertaruhan nyawa ibunya. Saya ingin lihat Dato Sri Vida tenang dan bahagia selamanya,” tulisnya penuh bermakna.

| Live TV