Hiburan By: SGMS Faida May 31, 2018 @ 4:53am

Tak Tahan Dikecam, Akhirnya Faiz Roslan…

Selepas dikecam hebat di media sosial, Faiz Roslan akhirnya menyahaktifkan akaun Instagramnya!

Ini gara-gara video kontroversi ‘tak puasa’ yang tular sejak Isnin lalu.

Mungkin disebabkan tidak tahan dengan komen yang mengecam tindakannya, Faiz menerusi status Twitternya memutuskan untuk mendiamkan diri buat sementara waktu.

” Saya mengambil keputusan untuk mendiamkan diri daripada media sosial sehingga raya.

“Ya, ada orang kata saya boleh larikan diri dekat media tapi bukan dekat netizen dan Allah. Saya tahu tu,” tulisnya menerusi akaun Twitter @thefaizroslan.

Faiz akur dengan keadaan yang mana netizen mula marah selepas video kontroversi itu.

Menyedari ramai yang marah dengan tindakan yang keterlaluan itu, Faiz akur dan menerimanya dengan hati terbuka.

“Saya akan berhenti membuat video untuk waktu yang lama. Now I got the lesson (Saya kini mendapat pengajarannya),” katanya.

Faiz kemudian memohon maaf sambil mengakui imejnya kini tercalar berikutan ramai yang melemparkan kata-kata cacian terhadapnya.

“Kita sesama manusia memaafkan satu sama lain. Saya minta maaf. Sudah banyak tweet yang buruk pasal saya, video saya di explore IG (Instagram), macam-macam lagi, well nama dah kotor, apa boleh buat. 

“Sekarang saya reda dan saya akan mendiamkan diri untuk sementara waktu,” tambah Faiz.

Pada petang Isnin, Faiz menerusi video live Instagram secara terbuka mengaku dia tidak berpuasa.

Terdahulu, Faiz mengundang kontroversi apabila memuat naik video parodi bersama dua rakannya dengan tarian mengghairahkan dan berpakaian seksi menyerupai perempuan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

FESYEN Thu, 7 Nov 2019

Adele Terima ‘Hadiah Istimewa’ Dari Posh Spice?

Nak tahu berita lanjut, klik artikel ini!

Featured Mon, 19 Dec 2022

Video Tuju Pada Diri Sendiri Disalah Erti, Sherry Alhadad Mohon Maaf

Salah faham je ni.. Sherry pun dah minta maaf

Hiburan Tue, 27 Sep 2022

[VIDEO] Setanding Drama Korea, Babak Dalam Sekali Lagi Cinta Kembali Jadi Bualan Penonton

Drama Sekali Lagi Cinta Kembali kini menjadi fenomena apabila gandingan mantap Aniq Suhair dan Siti Khadijah Halim ternyata tidak mengecewakan. Terbaharu, seorang pengguna memuat naik video reaksinya terhadap satu babak dalam drama Sekali Lagi Cinta […]

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

Wow! Daiyan Trisha Keluar Duit Sendiri Buat Album Inggeris

Album ini bakal memuatkan sebanyak lapan buah lagu. You guys kena support beli album Daiyan Trisha nanti okay!

Hiburan Fri, 14 Jul 2023
Hiburan Fri, 21 Dec 2018
Hiburan Fri, 18 Oct 2019
Featured Tue, 18 Jul 2023