Events By: Atiqah Johari October 8, 2022 @ 5:25pm

Tampil Dengan ‘KECEWA’, Yonnyboii Ambil Inspirasi Daripada Kisah Lalu – “Ketika Rakam Saya Dapat Rasa Kesedihan Itu”

Baru-baru ini, penyanyi Yonnyboii membuat kemunculan dengan single baharu yang berjudul KECEWA selepas meraih kemenangan di Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-23 bagi kategori Album Terbaik menerusi album Yonny (Deluxe Version).

Menurut Yonnyboii, lagu KECEWA yang dicipta ini diangkat daripada kisah-kisah luahan rakan-rakan, para pendengar dan juga komen-komen di saluran Youtubenya.

“Kecewa… ayat dia kan kita tahu sebuah emosi dan kecewa ini menceritakan tentang macam mana perasaan itu.

“Kecewa sebenarnya saya ambil daripada kisah kawan-kawan saya, kisah pendengar-pendengar saya dan komen Youtube saya yang orang pernah DM (Direct Message) saya pun,” katanya.

Yonnyboii atau nama sebenarnya Muhammad Haqeem Nuriman Nor Azrin, 24, mendedahkan bahawa KECEWA menceritakan mengenai bagaimana kehidupan pada zaman kanak-kanak dan berhadapan dengan ibu bapa yang toksik.

“Saya ubahkan sebagai sebuah lagu menceritakan tentang childhood dia macam mana, macam mana growing up with toxic parents kat dalam muzik video tu.

“By the way, bukan personal ya…pada orang lain cuma bukan diri saya, tapi ada lah sikit,” jelasnya lagi.

Ditanya mengapa tidak mengangkat kisah sendiri menerusi lagu KECEWA, Yonnyboii menjelaskan bahawa ia sesuatu yang terlalu peribadi baginya.

“Bagi saya benda itu terlampau personal, saya pun dah besar,” ujarnya ketika ditemui di Majlis Kesyukuran dan Pelancaran KECEWA yang berlangsung di Kuala Lumpur pada 4 Oktober lalu.

Untuk info, single baharu berjudul KECEWA ini telah dikeudarakan sejak 23 September 2022 pada 12 tengah malam.

Oleh itu, lagu ini boleh distrim di semua platform digital manakala muzik video KECEWA boleh ditonton di saluran Youtube Yonnyboii sejak 4 Oktober 2022.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 15 Jan 2019

Gambar Telur Ini Cipta Rekod Dunia

Cipta Rekod Dunia, Gambar Telur Ini Menjadi Gambar Paling Banyak Disukai Di Instagram

Featured Wed, 17 Jan 2018

Putus Cinta : 8 Cara Bangkit Semula

Putus cinta setelah sekian lama menyulam kasih cukup memeritkan. Tapi mahu atau tidak, kehidupan wajib diteruskan. Menangis dan meratap pemergian orang yang pernah disayangi bukanlah caranya move on dan melupakan segala luka. Bangkitlah semula dengan […]

Trending Tue, 28 Aug 2018

看过鳄鱼与长颈鹿的生活?会发现你的人生一点都不难

如果你觉得对生活很厌世的话,那你一定要看看这本日本插画家Keigo所绘制的新书!看完之后你觉得其实自己的人生还算好过……

Trending Tue, 19 Dec 2017

Kongsi Resepi Rahsia Tom Yam Ala Thai Milik Arwah Neneknya

Resepi Rahsia Tom Yam Ala Thai . katanya resepi ini milik arwah neneknya gerenti sedap dan pasti nak tambah lagi .. Apa yang menariknya.. jom kita lihat resepi dan cara masaknya.. Kalau dah cuba nanti […]

Featured Sat, 22 Sep 2018

Peluang Kolaborasi Dengan Siti Nurhaliza, Wish List Hael Husaini Dimakbul Tuhan!

#AntaPermana trending ‘worldwide’ di laman Twitter sejak tengah malam tadi.