Hiburan By: SGMS Faida January 16, 2019 @ 2:32pm

TERBAIK! Estranged Jual CD Bantu Perkampungan Di Sabah

Kumpulan Estranged kini tampil dengan single terbaru berjudul ‘Milikku’. Lagu ini mengangkat kisah perasaan cinta dan kasih sayang hasil nukilan kesemua anggota manakala lirik dihasilkan oleh vokalis kumpulan tersebut, Rich.

Menariknya, muzik video lagu ini diinspirasi selepas sering berjauhan dari keluarga sewaktu menjalani rangka jelajah Misi Elektrik Borneo selama beberapa bulan.

“ Dalam keadaan dunia yang mana ramai tertekan dan murung, penting untuk kita kembalikan perasaan cinta sesama manusia termasuklah keluarga, sahabat handai dan masyarakat.

“ Kami percaya kuasa cinta boleh menyelesaikan pelbagai masalah,” kata mereka dalam satu kenyataan media.

Tambah Rich selaku vokalis, penjualan cd akan dibuat secara fizikal menerusi Jelajah Misi Eletrik Borneo 2019.

” Pengumpulan wang untuk bantuan hydro elektrik di kawasan kampung di Borneo akan diteruskan. Wawasan kami adalah untuk menyalurkan eletrik sekurang-kurangnya ke 20- 40 buah kampung yang mana bergantung kepada penjualan cd melalui Facebook dan Instagram.

” Kami akan bekerjasama dengan rakan seperjuangan dari syarikat guaman Thomas Philip yang juga telah membantu dua buah kampung di Sabah dan akan meneruskan projek di kampung seterusnya di daerah Ranau, Sabah,” katanya.

Lagu ‘Milikku’ tidak boleh didapati di semua platform iTunes dan Spotify dan ia hanya akan dicetak di dalam bentuk cakera padat (CD).

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 15 May 2019

Ini Antara Benda Underrated Yang Korang Patut Try Apabila Melawat Perth!

Wah! banyak rupanya tempat dan aktiviti underrated korang boleh buat dekat Perth. Jom tengok!

Featured Tue, 7 Dec 2021

Kekal Menjaga Aurat ketika Bercuti, Netizen Akui Kagum Dengan Zizi Kirana

Cantik je bila menutup aurat kan…. terpancar Nur tu ♡

Featured Wed, 8 Dec 2021

Pihak Pengurusan Tak Mahu Fat Amy Turunkan Berat Badan

Pelakon komedi yang terkenal dengan watak Fat Amy, Rebel Wilson, 41, memberitahu pihak pengurusan tidak begitu menyokong keputusannya untuk mengurangkan berat badan. Rebel mendedahkan perkara terbabit menerusi satu sesi temu duga di BBC Breakfast, baru-baru […]

Hiburan Mon, 2 Sep 2019
Hiburan Sat, 25 Nov 2017

Raja Afiq Bukan Punca Bekas Teman Wanita Hamil

Katanya bukan dia ang menghamilkan wanita itu , bukan dia dan tidak mengambil tahu kerana tiada kaitan dengannya

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Ini Sebab Tunang Ariana Grande Padam Semua Gambar Di Instagram!

Kenapa padam semua gambar? Rata-rata netizen mula pelik. Ya lah, pengikut Pete bukan sedikit, lebih-lebih lagi selepas jadi tunang penyanyi popular.

Featured Thu, 18 Nov 2021

“Bukan Biasa-biasa” – Netizen Puji Gadis Berani Ambil Lesen Bawa Lori

Orang perempuan ini biasanya dianggap sebagai lemah lembut dan tidak mampu melakukan kerja berat. Namun, ia tidak bermakna mereka tidak berani dan tidak mampu melakukan kerja orang lelaki. Malah, ada juga di antara mereka yang […]

Hiburan Thu, 22 Mar 2018

《MIB星际战警》外传主角是《雷神3》两大咖

经典电影《MIB星际战警》(Men in Black)确定再拍新作品,而且《雷神3》CP「雷神索尔」克里斯汉斯沃(Chris Hemsworth)、「女武神」泰莎汤普森(Tessa Thompson)再度合体担纲主角。

Featured Mon, 14 Mar 2022

Siti Nurhaliza Ajak Lee Chong Wei Main Badminton, Siap Ada Lagu Spontan!

Nyanyi lagu spontan pun sedap. Syoknya kalau impian TokTi bermain badminton dengan Datuk Lee Chong Wei tercapai! 😍

| Live TV