Featured By: Salma Syahbuddin October 17, 2022 @ 8:28pm

“The Hate Is Real! Aku Mintak Dilayan Ke Dari Kau?” – Caprice Pertahan Pendapat, ‘Kebal’ Dengan Respons Cikgu Fadli

Selepas terpalit dengan isu kontroversi membabitkan kes amang seksual pendakwah selebriti sehingga isterinya turut digelar dengan panggilan kurang sopan, penyanyi rap Caprice sekali lagi diduga dengan isu ‘panas’ membabitkan seorang guru yang dikenali sebagai Cikgu Fadli Salleh.

Isu mula timbul selepas cikgu terbabit menerima surat tindakan tatatertib dengan tujuan buang kerja kerana didakwa tidak menggunakan platform yang betul bagi meluahkan pendapatnya mengenai silibus pembelajaran dan isu beg sekolah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiger of AlQuds (@capricedaddycap)

Bagaimanapun, menerusi satu perkongsian di Facebook oleh individu dikenali sebagai Khairul Faizie, Cikgu Fadli mengatakan dia enggan penyanyi rap itu masuk campur dalam urusan tersebut.

Tidak berdiam diri dengan isu yang timbul, Caprice sekali lagi tampil mempertahankan pendapatnya apabila tidak bersetuju melihat tindakan Cikgu Fadli yang seakan-akan terikut dengan ‘angin’ netizen.

Sementara itu, dalam satu hantaran yang dimuat Caprice menerusi Instagram Story miliknya, beliau dilihat menjawab kenyataan yang dibuat oleh Cikgu Fadli menerusi sebuah portal hiburan mengenai isu campur tangan kononnya beliau cuba mengelak dan mengambil inisiatif tidak mahu melayan ‘pertolongan’ Caprice.

“Wow, the hate is real, kau punya hujah kita sokong… Tak payah lah nak repost dan cakap kau tak layan. Aku minta dilayan ke dari kau?

“Dah followers kita memang dari dulu minta kita bagi pendapat dan sokongan so apa salah aku support kau? Glamor sikit dah sombong… rileks lah,” tulisnya.

Malah, dalam hantaran berlainan pula, Caprice turut memaklumkan bahawa sudah lima tahun beliau melakukan perkara sebegini hasil sokongan pengikutnya terutamanya dalam memberikan pendapat terhadap isu hangat yang berlaku dalam negara disamping memberikan kesedaran dan membela mangsa yang terlibat.

Selain itu, tidak mahu terus memanjangkan isu, Caprice turut berharap agar warganet tidak berbalah mengenai isu yang timbul dan terus memberikan sokongan terhadap guru-guru di Malaysia.

 

Sumber: Instagram

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 5 Dec 2018
Featured Thu, 18 Nov 2021

Netizen Kecam Wanita Kahwin Dengan Bapa Saudara Sendiri

Sebuah klip video menunjukkan perkahwinan seorang wanita dari Sulawesi Selatan dengan bapa saudaranya di aplikasi TikTok pada Rabu. Malah, perkahwinan mereka dikecam kerana salah faham mengenai perkahwinan itu dan menyatakan perkara itu tidak sepatutnya berlaku.

Featured Tue, 13 Apr 2021

“Tak Berhenti Menangis, Berpeluh..” – Sarimah Ibrahim Dedah Alami Kemurungan Selepas Bersalin

Personaliti menarik yang dimiliki oleh Che Puan Sarimah Ibrahim sememangnya membuatkan dirinya disegani ramai. Meniti populariti sebagai pengacara kesayangan ramai, Sarimah kini lebih selesa memberi fokus kepada keluarga semenjak bergelar ibu kepada Tunku Sofia Najihah,

Hiburan Thu, 1 Feb 2018

MIRA FILZAH TUKAR ANGIN?

Mira berkata dia sudah bersedia menerima segala kritikan dan kecaman netizen sepanjang dia mengendalikan program tersebut

Trending Thu, 28 Nov 2019
Hiburan Wed, 8 Aug 2018

Ehem…#ZiGi Bercinta Balik Ke?

Nampaknya, dua selebriti ini mahu merahsiakan hubungan mereka bagi menjaga privasi lebih ketat daripada sebelum ini. Buat peminat #ZiGi, mesti anda happy sekarang kan? Yeay, kami pun tak sabar nak lihat pasangan popular ini bersatu kembali.

Trending Mon, 9 Dec 2019

Suruh Pesakit HIV ‘Stop’ Ubat, Dr Amalina Bersuara

Dr Amalina Persoal Gelaran ‘Doktor’ Individu

Hiburan Tue, 5 Mar 2019

Majlis Resepsi Elfira Loy Di Melaka Ada Nilai Sentimental

Dipercayai majlis tersebut merupakan permintaan daripada nenek Faris sendiri yang ingin melihat cucunya bersanding di kampungnya. 

Hiburan Fri, 22 Mar 2019

Tangguh Sambung Belajar, As’ad Motawh Mahu ‘All-Out’ Tahun Ini!

Penyanyi lagu Senyum ini bakal memeriahkan Songkran Day Out pada 13-14 April depan di Setia Alam Oval Lawn, Setia Alam. Jom ke sana!

| Live TV