Hiburan By: Mohd Fuad Mohd Noor August 15, 2018 @ 5:51pm

Tidak Akan Patah Semangat, Risteena Nekad Maju Ke Hadapan

Setelah lima tahun berkecimpung dalam industri hiburan, nampaknya nama pelakon Risteena masih belum melonjak naik seperti rakan seperjuangannya yang lain.

Bukan kerana tidak memiliki bakat, malah dia antara artis yang dilihat mempunyai pakej menarik. Kalau diikutkan, pelakon itu telah membintangi lapan filem tempatan, namun masih ramai yang tidak mengenali dirinya. 

 

Walau bagaimanapun, Risteena atau nama penuhnya Nur Risteena Munim Zainul Ilyas, tidak menjadikan perkara itu sebagai satu tekanan emosi. Dan, wanita ini tetap percaya dengan rezeki  kerana menurut pelakon Playboy Itu Suami Aku, beliau percaya apabila sudah tiba masanya nanti pasti rezeki beliau juga akan sama seperti adiknya, Ruhainies.

“Saya memang seorang yang percayakan konsep rezeki Ilahi. Ada sesetengah orang yang menyaksikan rezekinya cepat datang. Ada pula yang sentiasa saja ada rezekinya walaupun dia biasa-biasa saja.

“Saya tahu, populariti itu penting. Namun, saya tidak terdesak untuk mencipta pelbagai sensasi atau kontroversi hanya untuk menaikkan nama sendiri. Saya tidak percayakan cara sebegitu kerana saya tetap utamakan bakat dalam seni. Populariti pula jatuh ke tangga nombor dua.

“Apabila saya memasuki dunia seni, saya tidak melihat situasi nama kurang dikenali atau hebat seperti pelakon lain sebagai isu besar. Apa yang penting, tawaran kerja sentiasa ada dan ia pula memadai. Saya hanya mampu menjanjikan bakat yang ada dalam diri.” Katanya

Seringkali dibanding dengan adiknya sendiri,  Risteena menganggap itu bukanlah sesuatu hal yang membimbangkan kerana Tuhan sudah menentukan rezeki masing-maisng, begitu juga dengan adik beradiknya sendiri.

“Masing-masing sudah ditentukan rezeki mereka. Jadi, soal iri hati, mahu berdengki atau cemburu tidak pernah timbul. Malah, sebagai kakak saya gembira dengan apa yang dicapai Ruhainies.

“Saya harus bersikap positif dalam hal ini sekalipun rezeki saya mungkin ditentukan setakat itu saja. Saya cuba melihatnya dari sudut yang lebih baik. Bersama rezeki dikecapi inilah saya mampu membeli aset seperti kereta dan rumah, demi masa depan.

Ditulis Oleh : Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 2 Jan 2020

Datuk Siti Nurhaliza On The Cover Of Malaysia Tatler

This is such a great start of the year for Malaysia’s legendary superstar.

Hiburan Mon, 7 Oct 2019

Abby Abadi Mohon Doa Semua, Anak Makin Kritikal

Sama-sama kita doakan yang terbaik buat Abby Abadi dan keluarga. Semoga semuanya baik-baik sahaja!

Hiburan Mon, 2 Dec 2019

It’s A Girl! Congratulations To Aeril Zafrel And Wife, Wawa Zainal

Wawa Zainal and Aeril Zafril welcomes their third child in the family with warmth.

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Masya Masyitah Akui Punyai Kekuatan Vokalnya Tersendiri

Kalau nak tahu sedap ke tak suara Masya Masyitah ni, jangan lupa dengar lagu Halimunan okay!

Contest Tue, 13 Aug 2019
Hiburan Sat, 11 Jan 2020

TT Live Mall Sedia Platform Perniagaan Untuk Selebriti, Orang Ramai

TT Live Mall juga dijangka melebarkan sayap ke Jepun, Singapura, Indonesia, Korea, Thailand, Cambodia, Vietnam dan China.

Events Thu, 9 Jan 2020

李心洁自认与角色相符!若年轻30岁张艾嘉会抢演角色

李心洁自认与《夕雾花园》角色相符!张艾嘉自嘲若年轻30岁,会与李心洁抢演角色。

Hiburan Sat, 4 Jan 2020

「萨克斯风演奏家」肯尼基216再度吹响云顶!

相隔15个月国际「萨克斯风演奏家」肯尼·基将重返大马舞台,于2月16日吹响云顶云星剧场!

Hiburan Wed, 3 Oct 2018

Isteri Rancang Persembahan Amal Kutip Sumbangan Untuk Saleem

Kami sudah capai kata persetujuan tetapi bergantung kepada tahap kesihatan Saleem. Tunggulah dia sihat sikit kerana saya akan membawanya ke sana.

Hiburan Thu, 28 Mar 2019

CJ WOW SHOP三年取得辉煌成就!望再创高峰

CJ WOW SHOP三年取得辉煌成就!欢庆「精彩三年」展开一系列促销活动回馈顾客。

| Live TV