Featured By: Salma Syahbuddin July 1, 2024 @ 2:08pm

Tinggal Kenangan, Banglo Mewah Milik Sharifah Aini Diroboh

Rumah banglo milik biduanita negara, Allahyarham Datuk Sharifah Aini yang sebelum ini tersergam indah di belakang sebuah hotel di Petaling Jaya akhirnya dirobohkan.

Rumah agam dua tingkat yang dilengkapi kemudahan seperti perpustakaan dan dua dapur, sembilan bilik tidur, tujuh bilik air, dewan acara, lima ruang tamu, kolam ikan serta sebuah bilik pembantu rumah itu kini hanya tinggal sebagai longgokan pecahan batu selepas ditarah jengkaut atas permintaan pemilik baharu sejak dua bulan lalu.

Menerusi sepotong video pendek yang dikongsikan portal hiburan popular, Hibglam, tapak rumah banglo mewah milik arwah dirobohkan selepas pemilik baru hanya menginginkan tanah dan bukannya banglo berkenaan.

@hibglam.com.my TIADA lagi banglo milik Biduanita Negara, Allahyarham Datuk Sharifah Aini yang sebelum ini tersergam indah di belakang sebuah hotel di Petaling Jaya. Rumah agam dua tingkat yang menjadi syurga penyanyi Seri Dewi Malam itu kini hanya tinggal sebagai longgokan pecahan batu selepas ditarah jengkaut atas permintaan pemilik baharu sejak dua bulan lalu. Baca artikel penuh menerusi www.hibglam.com.my atau klik Bio. Jangan lupa follow Instagram, Facebook, TikTok dan X (Twitter) #hibglam #sharifahaini #biduanitanegara #banglo #roboh ♬ original sound – HIBGLAM

 

Bukan itu sahaja, pengawal yang diupah oleh syarikat pembinaan tersebut memaklumkan, bahawa pihak mereka telah pun menjaga kawasan berkenaan sejak hartanah tersebut bertukar tuan sekitar awal tahun lalu.

“Saya cuma tahu dahulu rumah besar ini pernah didiami seorang penyanyi popular, tetapi kemudian dibeli sebuah syarikat.

“Kerja merobohkan rumah pun baru sahaja dilakukan sekitar Mei lalu. Selebihnya saya tak tahu. Saya cuma kerja jaga,”kongsinya

Difahamkan, menurut sumber terdekat keluarga Allahyarham, kediaman diruntuhkan bagi memberi laluan kepada pembinaan sebuah projek komersial.

Begitupun, individu terbabit tidak mengetahui syarikat mana yang berjaya membeli hartanah tersebut mahupun harga yang ditawarkan kepada anak tunggal arwah, Aliff Omar Ali, 42.

“Setahu saya semua barangan peribadi terutama trofi serta hadiah penghargaan yang diterima sudah disimpan di tempat selamat selepas tiga tahun rumah itu berada dalam pasaran.

“Saya kurang pasti sejak bila proses tersebut, mungkin sekitar 2020 ketika pandemik Covid-19 melanda dunia,” jelasnya yang eggan namanya diketahui.

@hibglam.com.my Eksklusif HibGlam bawakan keadaan tapak rumah banglo mewah milik Biduanita Negara, Allahyarham Datuk Sharifah Aini yang dirobohkan sejak dua bulan lalu. Difahamkan, tapak ini akan didirikan bangunan komersil. #datuksharifahaini #banglo #mewah #biduanitanegara ♬ original sound – HIBGLAM

 

Sekadar info, sepanjang hayatnya,  Allahyarham sering menjadikan rumah agamnya itu sebagai tempat pertemuan bersama rakan media, menjamu kenalan serta mengadakan majlis doa selamat yang turut dihadiri anak-anak tahfiz.

 

Sumber: Portal, TikTok HibGlam

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 21 Dec 2023

Demi Menyelamatkan Anak Daripada Diculik, Bapa Cedera Parah… Rupanya Suspek Rakan Kongsi Perniagaan!

Dah nama pun bapa, pasti sanggup hadapi risiko demi anaknya sendiri.

Trending Thu, 13 Apr 2023
Trending Sat, 6 Oct 2018

PANAS! Bakal Pengantin Bengang Mahligai Impian Gulung Tikar

Perkahwinan adalah saat yang indah untuk dikenang tetapi bila ditipu seminggu sebelum majlis bagaimana . Terkini Mahligai Impian memusnahkan impian pengantin

Hiburan Sun, 2 Sep 2018

Sebab Ariana Grande, Majlis Pengebumian Bertukar Kecoh?

Biskop Charles H. Ellis III bagaimanapun memohon maaf dengan mengatakan beliau tidak sedar tindakan ‘terlebih mesra’ pada majlis itu.

Hiburan Mon, 25 Dec 2017

《RM》不能停播的理由?一张图令韩国网友服了

根据台湾媒体《星光云》的报导,韩国综艺节目《Running Man》原宣布于2月停播,不过后来6位成员刘在石、哈哈、金钟国、宋智孝、李光洙、池锡辰等主持群决定「跑下去」,并加入新血梁世灿、全昭旻。虽然在复播后,低迷的收视成为关注焦点,不过近日有网友PO出一张图表,成功解释“《RM》不能停播的理由”。

Hiburan Mon, 12 Nov 2018

‘Tiba Masa, Saya Beritahu’ – Haliza Misbun

Kalau boleh, saya nak jarakkan hal kerjaya dan peribadi…Apapun, kami tak sabar nak lihat Kak Haliza naik pelamin nanti. Pasti cantik!