Events By: Salma Syahbuddin September 17, 2022 @ 2:44pm

UNIC Bakal Adakan Konsert Di Lokasi Bertaraf Dunia, Buktikan Nasyid Setaraf Genre Muzik Lain

Bertahan selama 20 tahun dalam industri nasyid tempatan, Kumpulan UNIC buat pertama kalinya akan menggabungkan kesemua bekas ahli kumpulan itu dalam satu konsert, REUNIC Live In Concert The Finale See You Di IPT The Musical.

Menurut Dr Fitri Haris selaku pengarah konsert bersama Fakhrul dan Bazli UNIC, kemunculan ahli-ahli REUNIC yang lengkap dan sambutan yang memberangsangkan daripada peminat membuktikan bahawa nasyid juga mampu bersaing setaraf dengan genre muzik yang lain.

Oleh itu, mereka memutuskan untuk mengadakan konsert REUNIC Live In Concert The Finale See You Di IPT The Musical di lokasi bertaraf dunia, Zepp Kuala Lumpur pada 8 Oktober ini.

“Buat kali pertama, sebuah konsert nasyid diadakan di lokasi acara bertaraf dunia. Mungkin ada yang bertanya, mengapa Bukit Bintang dan bukan IPT?

“Pemilihan tempat di Bukit Bintang pula membuktikan bahawa nasyid juga mampu bersaing setaraf muzik arus perdana yang pernah diadakan di situ seperti kumpulan Search, Bunkface dan artis-artis antarabangsa yang lain lantas menaikkan martabat nasyid di mata dunia.,” katanya.

 

Sementara itu, mengambil tema adaptasi telemovie See You di IPT oleh UNIC pada tahun 2004 dan membawakannya terus di atas pentas Zepp, Kuala Lumpur, konsert ini pastinya akan menggamit nostalgia penonton yang hadir apatah lagi, ia turut diserikan dengan kemunculan khas selebriti terkenal, Bell Ngasri, Bienda, Zizi Kirana, Mawi dan Anas.

Walaupun tiket secara fizikal sudah habis terjual namun, konsert yang turut mendapat sokongan dana melalui Geran DKD (Dana Kandungan Digital) yang dikeluarkan oleh Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dan di perkasakan melalui penajaan utama Kumpulan Megaklinik Zahran ini juga akan memenuhi permintaan para peminat yang tidak dapat menghadiri konsert secara LIVE kerana, anda boleh mendapatkan tiket konsert yang terhad melalui penstriman dalam talian.

Tiket konsert bagi tontonan dalam talian boleh dibeli melalui laman web http://t2u.asia/e/2844 dan akan ditayangkan sehari selepas Konsert LIVE REUNIC The Finale iaitu pada 9 Oktober, jam 9.00 malam.

Sebahagian daripada pembelian tiket akan disalurkan ke tabung kemanusiaan Cinta Gaza Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 25 Jan 2018

Farid Kamil Tak Mengaku Salah Ambil Dadah

Farid Kamil mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Petaling Jaya

Trending Mon, 22 Oct 2018

Maut Makan Laksa, KKM Sahkan Mi Laksa Mengandungi Salmonella!

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menerusi sebuah kenyataan media memaklumkan status terkini kejadian keracunan makanan yang disyaki berpunca dari memakan laksa yang dibeli dari premis di Kupang, Baling di Kedah seperti yang dilaporkan sebelum ini.

Hiburan Sun, 17 Dec 2023

Tak Sabar Mahu Beraksi Di Konsert Berskala Besar, Amir Masdi Bersedia Perbaiki Kelemahan Diri

Bukan Amir Masdi je tak sabar, peminat pun excited sangat🥰🤩

Featured Fri, 20 Mar 2020
Hiburan Tue, 9 Jan 2024
Hiburan Tue, 9 Oct 2018

’ Tak Suka, Tak Ada Masalah…Tapi Jangan HINA’, Syura Bengang Single Baru Diperlekeh?

Tulis penyanyi berusia 32 tahun ini di Instagramnya, dia boleh menerima teguran khalayak asalkan ia tidak bersifat menghina.

Hiburan Mon, 15 May 2023
Hiburan Fri, 23 Mar 2018

“Ada Yang Sudah Belasah Saya, Tapi Saya Okay” – Mawi

Mengakui filem tersebut masih belum mempunyai tajuk yang sesuai, Mawi turut menitikberatkan setiap babak agar mesej dalam filem bergenre komedi Islamik ini sampai kepada penonton

error: Content is protected !!