Events By: Salma Syahbuddin September 17, 2022 @ 2:44pm

UNIC Bakal Adakan Konsert Di Lokasi Bertaraf Dunia, Buktikan Nasyid Setaraf Genre Muzik Lain

Bertahan selama 20 tahun dalam industri nasyid tempatan, Kumpulan UNIC buat pertama kalinya akan menggabungkan kesemua bekas ahli kumpulan itu dalam satu konsert, REUNIC Live In Concert The Finale See You Di IPT The Musical.

Menurut Dr Fitri Haris selaku pengarah konsert bersama Fakhrul dan Bazli UNIC, kemunculan ahli-ahli REUNIC yang lengkap dan sambutan yang memberangsangkan daripada peminat membuktikan bahawa nasyid juga mampu bersaing setaraf dengan genre muzik yang lain.

Oleh itu, mereka memutuskan untuk mengadakan konsert REUNIC Live In Concert The Finale See You Di IPT The Musical di lokasi bertaraf dunia, Zepp Kuala Lumpur pada 8 Oktober ini.

“Buat kali pertama, sebuah konsert nasyid diadakan di lokasi acara bertaraf dunia. Mungkin ada yang bertanya, mengapa Bukit Bintang dan bukan IPT?

“Pemilihan tempat di Bukit Bintang pula membuktikan bahawa nasyid juga mampu bersaing setaraf muzik arus perdana yang pernah diadakan di situ seperti kumpulan Search, Bunkface dan artis-artis antarabangsa yang lain lantas menaikkan martabat nasyid di mata dunia.,” katanya.

 

Sementara itu, mengambil tema adaptasi telemovie See You di IPT oleh UNIC pada tahun 2004 dan membawakannya terus di atas pentas Zepp, Kuala Lumpur, konsert ini pastinya akan menggamit nostalgia penonton yang hadir apatah lagi, ia turut diserikan dengan kemunculan khas selebriti terkenal, Bell Ngasri, Bienda, Zizi Kirana, Mawi dan Anas.

Walaupun tiket secara fizikal sudah habis terjual namun, konsert yang turut mendapat sokongan dana melalui Geran DKD (Dana Kandungan Digital) yang dikeluarkan oleh Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dan di perkasakan melalui penajaan utama Kumpulan Megaklinik Zahran ini juga akan memenuhi permintaan para peminat yang tidak dapat menghadiri konsert secara LIVE kerana, anda boleh mendapatkan tiket konsert yang terhad melalui penstriman dalam talian.

Tiket konsert bagi tontonan dalam talian boleh dibeli melalui laman web http://t2u.asia/e/2844 dan akan ditayangkan sehari selepas Konsert LIVE REUNIC The Finale iaitu pada 9 Oktober, jam 9.00 malam.

Sebahagian daripada pembelian tiket akan disalurkan ke tabung kemanusiaan Cinta Gaza Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 13 Jul 2018

Pelakon kena kreatif! – Syukri Yahaya

Syukri Yahaya berpendapat pelakon mestilah bertindak kreatif dalam watak yang dilakonkan walaupun mempunyai skrip dan jalan cerita yang hampir sama…..

Trending Wed, 26 Feb 2020

Satu Tragedi Atau Konspirasi? Novel Tahun 1981 Ini Ramal Coronavirus

Penyebaran Coronavirus dilihat semakin membimbangkan. Terbaru, dilaporkan COVID-19 melanda empat lagi negara Asia Barat iaitu Bahrain,Iraq, Kuwait dan Oman.  Dalam kebimbangan isu ini,  sebuah buku fiksyen bertajuk The Eyes Of Darkness yang diterbitkan pada tahun

Hiburan Fri, 30 Mar 2018

Muzik Video ‘Comel Pipi Merah’ Trending!

Muzik video yang dimuat naik melalui You Tube rasmi DatoSNurhalizaVEVO memperlihatkan perjalanan Siti ke dalam bilik pembedahan sehinggalah saat melahirkan Siti Aafifah.

Trending Wed, 20 Jun 2018

There are Turtles in Melaka and We NEED to Protect Them

We can’t let these endangered animals be exposed to anymore risks and hazards.

Hiburan Fri, 26 Aug 2022

Gigi Kembali ‘Nakal’ Di Kuala Lumpur

Wahh akhirnya terubat jugak rindu peminat nak tengok Gigi perform!

Trending Mon, 23 Mar 2020

“Aku Dah Penat Dengan Semua Ni!,”- Difitnah Selepas Umum Penceraian, Alha Alfa Luah Perasaan Di Instagram

SELEPAS mengumumkan status perkahwinannya kepada umum, Datuk Alha Alfa menerima kritikan yang pelbagai daripada netizen dan ada yang beranggapan bahawa jurusolek terkenal itu sengaja membuka aib bekas isterinya, Noor Azlin,24. Menurut Alha,31, dia tidak kisah

Featured Wed, 24 Oct 2018

Bukan Saja Enak Dimakan, Buah Mangga Berupaya Upgrade Kecantikanmu!

Masker buah mangga berupaya mencerahkan kulit.

Trending Mon, 15 Jul 2019

Helping the Needs with “Suspended Meals”

We all believe in the saying “Giving Will Always Lead to Receiving” and it’s not all about money.

Trending Wed, 27 Jun 2018

Sharnaaz Ahmad Perli Abang Terlajak Laris

Adakah Sharnaaz Ahmad mengeluarkan kenyataan tersebut dengan niat mahu memerli tindakan Abang terlajak laris?

| Live TV