Featured By: Aqilah Paharuzi August 29, 2022 @ 6:09pm

[VIDEO] Acap Kali Diaju Gelaran ‘Nista’, Shila Amzah Tempelak Netizen Mulut Celupar – “Kenapa Kena Cakap Macam Hidup Saya Terhutang Pada…”

Penyanyi berkaliber, Shila Amzah tampil meluahkan perasaannya mengenai sikap segelintir netizen yang mempunyai mulut seakan tiada ‘insurans’ akibat kerap melabel diirinya yang kini berstatus janda.

Shila, 32, memuat naik sebuah video di Instagram miliknya itu berkata dia segalanya yang terjadi dalam kehidupannya adalah pilihannya sendiri.

“Saya nak pesan kepada semua, stigma yang telah diberikan kepada masyarakat terhadap wanita yang ada status berbeza seperti saya ini sangat-sangat luar biasa ya tahap negatif dia.

“Macam saya selalu cakap sebelum ni, whatever life choices saya telah buat, benda yang telah berlaku adalah diluar bidang kuasa saya dan tiada siapa dalam dunia ni bila berkahwin inginkan penceraian.

“Tapi dalam masa yang sama semua berhak untuk mencari kebahagiaan masing-masing.,” ujarnya.

Dalam video yang sama, pelantun Khilaf Asmara itu turut memohon setiap wanita untuk tidak memberikan kata-kata nista kepada wanita lain.

“Dah tahun berapa ni kita sebagai wanita masih lagi mengujarkan kata-kata nista kepada wanita lain untuk nak jatuhkan dia.

“Saya rasa kita sepatutnya menunjukkan tauladan ataupun attitude yang lebih baik untuk wanita lain. Sebab inilah masa untuk kita saling menyokong dalam dunia yang tenat ini dimana orang lebih mencari kesempurnaan untuk meneruskan kehidupan,” katanya.

Ibu anak satu itu turut menjelaskan kehidupannya sekarang lebih baik daripada dahulu namun masih ada diantara netizen yang tidak henti memberi gelaran yang tidak sewajarnya.

“Saya lebih suka untuk hidup secara simple, dari segi percintaan dan kebahagiaan. Saya hargai segala perkara kecil yang terjadi dalam hidup saya dengan lebih baik sekarang.

“Saya tak rasa kita sepatutnya focus on spreading hate, saya dah lama tak buat Ask Me A Questions di Instagram, selama ni banyak yang beri komen positif. Terima kasih untuk itu.

“Tapi ada juga segelintir antara kalian yang sempat menyelit cakap perkara yang tak berfaedah dan panggil saya dengan nama-nama yang tidak baik.

“Apa yang buatkan korang fikir untuk cakap apa saja pada seorang selebriti tanpa buatkan kami rasa unworthy? Kenapa nak kena cakap seperti kehidupan kami ini berhutang nyawa kepada semua? Tidak.

“Saya boleh buat apa saja saya suka dalam hidup saya dan korang semua tiada hak untuk beri sebarang pandangan. Jadi kita kena respek kehidupan masing-masing dan jadi dewasa sebab dunia ini kian tenat. Spread love not hate,” ujarnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shila Amzah (@shahilaamzah)

Untuk rekod, Shila Amzah berkahwin dengan Haris Idraki Elias pada 2018 namun bercerai pada 9 Februari lalu, hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki Seth Uwais, setahun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 4 Jan 2018

深夜客厅看电视 抬头惊见「长发人头」

人吓人吓死人!但如果不是人……日前台湾一名林氏网民在社交网站群组《爆废公社》发文,指照片是朋友传给他的,并且对方说自己“不敢睡了!”

Trending Fri, 22 Jun 2018

Demi Bahagia, Wanita Ini Pilih Hidup Bermadu Walaupun…

Jika saya pilih berpisah dengan suami, secara jujurnya saya mungkin akan menderita…Bukan semua wanita mampu buat apa yang wanita ini sedang lalui, anda kuat!

Hiburan Sat, 27 Oct 2018

‘You Come First’ Buah Tangan Terbaru Zak Abel

Wow! Penyanyi Zak Abel membuat kemunculan istimewa di One Utama, hari ini bersempena dengan pelancaran single berjudul ‘ You Come First’ kolaborasi bersama penyanyi rap, Saweetie. Dalam persembahan yang berlangsung di ruang legar One Utama

Eat Travel Sat, 13 Jul 2019

Paragliding penawar untuk mereka yang takut pada ketinggian

Sukan ekstrem ini semakin popular di Malaysia

Hiburan Thu, 25 Jul 2019

Tahniah…Ammar Drama Band Selamat Bergelar Bapa!

Ammar Habir memaklumkan isterinya, Sheila Abdul selamat melahirkan bayi perempuan, Ahad lalu.

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

Jom Membeli-Belah Di Anggun Life Pada 8 & 9 Disember Ini!

Lepasni bolehlah shopping sakan kat Anggun Life

Trending Mon, 2 Aug 2021

Semua Penduduk Lembah Klang Kini Boleh ‘Walk-In’ Terima Vaksin Di PPV Terpilih

Siapa yang belum dapat vaksin tu, boleh walk-in je okay!

| Live TV