Featured By: Aqilah Paharuzi August 29, 2022 @ 6:09pm

[VIDEO] Acap Kali Diaju Gelaran ‘Nista’, Shila Amzah Tempelak Netizen Mulut Celupar – “Kenapa Kena Cakap Macam Hidup Saya Terhutang Pada…”

Penyanyi berkaliber, Shila Amzah tampil meluahkan perasaannya mengenai sikap segelintir netizen yang mempunyai mulut seakan tiada ‘insurans’ akibat kerap melabel diirinya yang kini berstatus janda.

Shila, 32, memuat naik sebuah video di Instagram miliknya itu berkata dia segalanya yang terjadi dalam kehidupannya adalah pilihannya sendiri.

“Saya nak pesan kepada semua, stigma yang telah diberikan kepada masyarakat terhadap wanita yang ada status berbeza seperti saya ini sangat-sangat luar biasa ya tahap negatif dia.

“Macam saya selalu cakap sebelum ni, whatever life choices saya telah buat, benda yang telah berlaku adalah diluar bidang kuasa saya dan tiada siapa dalam dunia ni bila berkahwin inginkan penceraian.

“Tapi dalam masa yang sama semua berhak untuk mencari kebahagiaan masing-masing.,” ujarnya.

Dalam video yang sama, pelantun Khilaf Asmara itu turut memohon setiap wanita untuk tidak memberikan kata-kata nista kepada wanita lain.

“Dah tahun berapa ni kita sebagai wanita masih lagi mengujarkan kata-kata nista kepada wanita lain untuk nak jatuhkan dia.

“Saya rasa kita sepatutnya menunjukkan tauladan ataupun attitude yang lebih baik untuk wanita lain. Sebab inilah masa untuk kita saling menyokong dalam dunia yang tenat ini dimana orang lebih mencari kesempurnaan untuk meneruskan kehidupan,” katanya.

Ibu anak satu itu turut menjelaskan kehidupannya sekarang lebih baik daripada dahulu namun masih ada diantara netizen yang tidak henti memberi gelaran yang tidak sewajarnya.

“Saya lebih suka untuk hidup secara simple, dari segi percintaan dan kebahagiaan. Saya hargai segala perkara kecil yang terjadi dalam hidup saya dengan lebih baik sekarang.

“Saya tak rasa kita sepatutnya focus on spreading hate, saya dah lama tak buat Ask Me A Questions di Instagram, selama ni banyak yang beri komen positif. Terima kasih untuk itu.

“Tapi ada juga segelintir antara kalian yang sempat menyelit cakap perkara yang tak berfaedah dan panggil saya dengan nama-nama yang tidak baik.

“Apa yang buatkan korang fikir untuk cakap apa saja pada seorang selebriti tanpa buatkan kami rasa unworthy? Kenapa nak kena cakap seperti kehidupan kami ini berhutang nyawa kepada semua? Tidak.

“Saya boleh buat apa saja saya suka dalam hidup saya dan korang semua tiada hak untuk beri sebarang pandangan. Jadi kita kena respek kehidupan masing-masing dan jadi dewasa sebab dunia ini kian tenat. Spread love not hate,” ujarnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shila Amzah (@shahilaamzah)

Untuk rekod, Shila Amzah berkahwin dengan Haris Idraki Elias pada 2018 namun bercerai pada 9 Februari lalu, hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki Seth Uwais, setahun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 14 Jun 2018

Ini Rupanya Cara Aaron Aziz Bangkitkan Feel Raya!

Ada juga yang memilih untuk menaiki pesawat, lebih selesa dan cepat katanya. Terpulanglah… asalkan tiba ke destinasi dituju. Betul tak?

Hiburan Sun, 25 Mar 2018

Hael Husaini Dan Nabila Razali Bercinta?

Ramai yang setuju jika Hael Husaini dan Nabila Razali bercinta, tetapi adakah benar atau gimik sahaja!!!

Hiburan Mon, 12 Mar 2018

Ironinya judul lagu album ‘Puncak Kasih” Ziana Zain!

“I’m strong (saya kuat). Sebagai selebriti pelbagai perkara boleh berlaku. Tapi kena ‘move on’ (teruskan hidup) dan teruskan kerjaya.” Katanya

Trending Hari Ini Mon, 3 Aug 2020

Lima Sekolah Di Kedah Ditutup Serta-Merta

Lima buah sekolah di daerah Kubang Pasu dan Padang Terap di Kedah yang dikaitkan dengan kluster PUI Sivagangga diarah tutup bermula hari ini sehingga 29 Ogos depan. Tindakan itu diambil oleh kerajaan negeri dalam usaha […]

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

八度空间15周年庆!艺人齐到孤老院「送」欢乐

八度空间15周年庆!艺人齐到孤老院为长者和小朋友们「送」欢乐,「颂」快乐。

Hiburan Tue, 27 Feb 2024

Kerap Digandingkan Dengan Heroin Cantik, Shukri Yahaya Tiada Sebab Menduakan Isteri

Insya Allah, semoga yang baik-baik buat Shukri Yahaya dan isteri

Trending Sat, 9 Jun 2018

Epik! Lelaki Ini Bakal Berenang Dari Jepun ke Amerika Syarikat

Lecoeomte akan diiringi lapan anggota pasukan sokongan yang turut akan melakukan penyelidikan marin bagi meningkatkan kesedaran mengenai pencemaran laut dan plastik.

Hiburan Sun, 12 Aug 2018

Auntie Penny终回马开唱!泪洒舞台「没胆量再办大型演出」

出道18年的「金曲歌后」戴佩妮,终于圆了在山下开唱的心愿,把《贼亚洲巡回演唱会》最终站献给家乡马来西亚。真性情的她,演唱会上二度哽咽并说“这场后就金盆洗手,没胆量再办大型演出。”