Featured By: Salma Syahbuddin February 27, 2023 @ 4:39pm

[VIDEO] Alami Titik Terendah Dalam Hidup, Nurul Shuhada Dedah Perceraian Ujian Paling Berat – “Saya Percaya Allah Akan Bagi Nikmat Paling Baik”

Enggan mengulas lanjut mengenai tempoh berapa lama dia sudah terbeban dengan masalah rumah tangganya, bekas isteri pelakon Hafidz Roshdi, Nurul Shuhada Mat Shukri memaklumkan, akan tampil dengan kenyataan rasmi bagi mengelakkan segala fitnah yang berlaku dalam perkahwinannya.

Malah, dia hanya mampu bersabar dan menganggap dugaan ini adalah ujian dari Allah.

“Mungkin saya tak boleh bagi komen lebih-lebih lagi, saya pun tak tahu offcially dia macam mana lagi ke depan. Saya janji lepas semau ni saya akan buat kenyataan rasmi untuk mengelakkan segala fitnah. Setakat sekarang ni, saya tak boleh nak ulas lagi apa yang jadi dengan isu yang panjang ni.

“Lagipun, semua apa yang berlaku dekat saya sekarang ni memang satu ujian Allah yang berat untuk dipikul. Sebelum ni pun apa yang jadi saya masih boleh bersangka baik terhadap suami saya, Apapun yang berlaku ni, saya kena betul-betul banyak bersabar.

“Saya nak lepas ujian Allah ni dengan flying colors. So that nanti bila saya dah lulus ujian yang Allah bagi ni, saya percaya Allah akan bagi nikmat yang paling baik untuk saya.

“Tapi dalam hati siapa yang tahu kan?” kata Shuhada menerusi temu bual di Melodi. 

 

Mengakui isu perceraian adalah titik terendah dalam hidupnya, Shuhada mengaku sukar untuk membuat keputusan pada awalnya sama ada untuk mempertahankan rumah tangga atau mengambil keputusan untuk berpisah.

Namun, sebagai manusia dia meletakkan kebergantungan kepada Allah agar diberikan petunjuk yang terbaik untuk dirinya dan anak-anak.

“Saya pun tak tahu macam mana nak cakap. sebab saya tak tahu mana yang terbaik untuk diri saya. 

“Saya mengaku tak dapat buat keputusan sama ada nak mempertahankan rumah tangga atau walk away. Tapi saya betul-betul minta dan berserah kepada Allah. Saya memang tak nak ada expectation langsung, sebab kalau saya letakkan kepercayaan kat Hafidz atau sesiapa, nanti saya juga yang akan kecewa. Jadi, follow the flow.

“Kalau Allah kata, kedepan nanti ada jodoh ke apa, kita taktahu, tapi buat masa ni memang Allah dah kata, jodoh sampai di sini sahaja,” jelasnya.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 6 Mar 2023
Trending Thu, 24 Sep 2020
Trending Sat, 25 Jan 2020
Trending Wed, 18 Nov 2020

Pemberian Elaun Khas Covid-19 Secara Bersasar

Jasa frontliners buat negara..

Featured Wed, 25 Mar 2020

Dalam kekalutan COVID-19, kisah Kopi Dalgona sempat mencipta fenomena!

Orang Malaysia walau susah hati, makan tetap makan!

Trending Wed, 20 Jan 2021

Selangor Umum Pakej Khas Bantu Rakyat, Fokus Kepada B40, Warga Emas Dan Mahasiswa

Pakej Kita Selangor pastinya memberi banyak kebaikan buat rakyat!

| Live TV