Featured By: Atiqah Johari November 30, 2022 @ 7:18pm

[VIDEO] “Depa Bertunang Sejak Awal Tahun” – Sebak ‘Throwback’ Perjalanan Cinta, Rakan Baik Jadi Saksi Syifa, Safawi Tabah Hadap Ujian

Baru-baru ini, rakan baik kepada pempengaruh Syifa Melvin, Jaja Talib berkongsi sebuah video ‘throwback’ mengenai perjalanan kisah cinta pasangan pengantin baru Syifa dan Safawi.

Menerusi video tersebut, Jaja membuat perkongsian bahawa pasangan tersebut telah mengikat tali pertunangan sejak awal tahun lagi.

“Mesti hampa pelik kenapa si Pawi wish macam tu… sebenarnya aku throwback ja, depa ni bertunang dari awal tahun lagi.

“Aku rasa happy sangat dengan moment ini sebab aku dapat tengok kawan baik aku sendiri bertunang dengan kekasih pilihan hati,” kongsi Jaja.

Tambah, kata usahawan dan pempengaruh itu, dia merupakan saksi kepada kisah hidup dan cinta Syifa dan Safawi dan mengakui pasangan tersebut tabah menghadapi ujian yang melanda.

Lagi, Jaja meluahkan rasa gembiranya apabila rakan baiknya itu telah selamat mendirikan rumah tangga bersama pilihan hatinya baru-baru ini.

“Inilah moment di mana dia (Syifa) berjumpa dengan family Pawi dalam sesi merisik dan bertunang.

“Aku sajalah nak throwback dekat hampa zaman depa bertunang ni, aku memang nak share best moment depa berdua. Aku ni saksi jalan cerita hidup depa dan jalan cerita cinta depa. Aku sangat-sangat happy tengok depa berdua ni tabah dan alhamdulillah rezeki depa berkahwin,” kongsinya lagi,

@jaja_talib Replying to @user3516051538783 Im crying… sumpah sebak sangat. Im happy for u bestiee 😭😭😭 #syifawi ♬ Pretty song that imaged a sleeping baby – Azuline

Untuk info, Syifa Melvin, 28 dan Safawi Rasid, 25 telah sah bergelar suami isteri pada 28 November lalu.

Majlis akad nikah tersebut telah berlangsung di hotel Hilton Petaling Jaya dan dihadiri oleh keluarga dan sahabat rapat sahaja.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 18 May 2020
Fab Foodies! Mon, 11 Jun 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda; Sup Kambing Berempah

Sebelum Ramadhan melabuhkan tirai beberapa hari lagi, resepi ini mungkin ini boleh dijadikan pilihan untuk juadah berbuka puasa hari ini. Penggemar daging kambing, tunggu apa lagi, yuk pekena Sup Kambing Berempah petang ini.  Bahan- Bahannya;

Drama Wed, 24 Aug 2022
Hiburan Tue, 28 Nov 2017

WAIT, WHO IS 2017’S MISS UNIVERSE?!

Aside from beauty and brains, this gal has got a whole lot of brawn too!

Hiburan Mon, 28 May 2018

Wow! Anak Teman Kajol Rasmi Patung Lilin

Ini merupakan pertama Kali, Nysa menemani ibunya ke acara rasmi seperti itu.

Hiburan Wed, 18 Dec 2019
Hiburan Wed, 6 Nov 2019

Rainbow Returns After 3 Years With a Self-Produced Single

Rainbow’s back to spread colour to the K-Pop industry.

Events Mon, 10 Feb 2020

[VIDEO] “Mic Tok Ti Tak ONS, Is Another Level Of Melampau” Netizen Salahkan Stesen TV Pula!

Hashtag #justiceforsitinurhaliza buat penyanyi kesayangan no 1 Malaysia

Hiburan Mon, 20 Aug 2018

Terima Kasih Peminat, Ayda Jebat Terharu!

Single Balada, Pinjamkan Hatiku yang telah dilancarkan setahun lalu kini mendapat tempat dihati peminat. Ayda Jebat akui terharu dengan sokongan peminatnya.

#tilljannah Wed, 7 Dec 2022

Sweet! Netizen Puji Cara Eboy Arbaain Jawab Soalan Asyallie Ahmad -“Suka Tengok Cara Suami Dia Bercakap…”

Baru-baru ini pempengaruh, Asyallie Ahmad atau lebih dikenali sebagai Asya memuat naik sebuah perkongsian di laman TikToknya sehingga berjaya meraih perhatian ramai. Menerusi hantaran tersebut, Asya sedang meluahkan perasaannya kepada suaminya iaitu Eboy Arbaain yang

| Live TV