Featured By: Atiqah Johari November 30, 2022 @ 7:18pm

[VIDEO] “Depa Bertunang Sejak Awal Tahun” – Sebak ‘Throwback’ Perjalanan Cinta, Rakan Baik Jadi Saksi Syifa, Safawi Tabah Hadap Ujian

Baru-baru ini, rakan baik kepada pempengaruh Syifa Melvin, Jaja Talib berkongsi sebuah video ‘throwback’ mengenai perjalanan kisah cinta pasangan pengantin baru Syifa dan Safawi.

Menerusi video tersebut, Jaja membuat perkongsian bahawa pasangan tersebut telah mengikat tali pertunangan sejak awal tahun lagi.

“Mesti hampa pelik kenapa si Pawi wish macam tu… sebenarnya aku throwback ja, depa ni bertunang dari awal tahun lagi.

“Aku rasa happy sangat dengan moment ini sebab aku dapat tengok kawan baik aku sendiri bertunang dengan kekasih pilihan hati,” kongsi Jaja.

Tambah, kata usahawan dan pempengaruh itu, dia merupakan saksi kepada kisah hidup dan cinta Syifa dan Safawi dan mengakui pasangan tersebut tabah menghadapi ujian yang melanda.

Lagi, Jaja meluahkan rasa gembiranya apabila rakan baiknya itu telah selamat mendirikan rumah tangga bersama pilihan hatinya baru-baru ini.

“Inilah moment di mana dia (Syifa) berjumpa dengan family Pawi dalam sesi merisik dan bertunang.

“Aku sajalah nak throwback dekat hampa zaman depa bertunang ni, aku memang nak share best moment depa berdua. Aku ni saksi jalan cerita hidup depa dan jalan cerita cinta depa. Aku sangat-sangat happy tengok depa berdua ni tabah dan alhamdulillah rezeki depa berkahwin,” kongsinya lagi,

@jaja_talib Replying to @user3516051538783 Im crying… sumpah sebak sangat. Im happy for u bestiee 😭😭😭 #syifawi ♬ Pretty song that imaged a sleeping baby – Azuline

Untuk info, Syifa Melvin, 28 dan Safawi Rasid, 25 telah sah bergelar suami isteri pada 28 November lalu.

Majlis akad nikah tersebut telah berlangsung di hotel Hilton Petaling Jaya dan dihadiri oleh keluarga dan sahabat rapat sahaja.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 1 Apr 2022

“Penyanyi Nasyid Juga Manusia Biasa..” – Raihan Mohon Jangan Cepat Jatuh Hukum Pada Yasin Sulaiman

Sebak pula mendengar pendapat Raihan mengenai isu penyanyi nasyid tersebut..

Featured Mon, 14 Nov 2022

[VIDEO] Anna Jobling Dedah 4 Rahsia – “Saya Seorang Penyelam..”

Fulamakkk, penyelam tau gais 🤩🤩 Hebatnya Anna nii 🤩🤩

Featured Wed, 25 May 2022
Trending Tue, 24 Dec 2019

62 Plaza Tol Mula Guna RFID Bermula 1 Januari 2020

Kementerian Kerja Raya telah mengumumkan dalam satu kenyataan media mengenai Radio Frequency Indentification (RFID) bakal dilaksanakan pada 1 Januari 2020. Menurut kenyataan rasmi yang dimuat di media sosial tersebut, RFID terbuka untuk kenderaan kelas 1 […]

Trending Mon, 18 Sep 2023
Hiburan Sat, 26 Aug 2023
Hiburan Thu, 3 Oct 2019

Justin Bieber Disaman kerana Posting Gambar Sendiri?

Posting gambar diri sendiri pun boleh disaman!

error: Content is protected !!