Featured By: Atiqah Johari September 23, 2022 @ 8:41pm

[VIDEO] Didakwa Abai Nafkah Anak-Anak Lebih 10 Tahun! Bekas Isteri Minta Cliff Umar Tunaikan Janji – “Saya Dah Penat”

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok di mana seorang wanita yang mendakwa dirinya bekas isteri kepada penyanyi Cliff Umar, mendedahkan bahawa penyanyi tersebut telah mengabaikan nafkah anak-anaknya.

Ninie atau nama sebenarnya Zurini Hasbullah terpaksa merayu kepada penyanyi tersebut untuk bertanggungjawab atas anak-anaknya dari segi perbelanjaan.

“Saya harap dia dapat bertanggungjawab sedikit… sekurang-kurangnya bantu saya dari segi perbelanjaan anak-anak. Ia bukan mengenai perbelanjaan saya, saya tidak makan pun tak apa tetapi ia untuk anak-anak.

“Tolonglah tunaikan tanggungjawab dia yang dah lebih 10 tahun tak tunaikan.. You tak bagi I nafkah tak apa, I tak kesah tapi tolong anak-anak,” ujarnya.

Tambahnya, dia telah banyak bersusah payah sehingga hari ini dan menyatakan Cliff berjanji untuk membantu anak-anak termasuk dirinya bila masuk sebuah program pertandingan nyanyian namun menghilangkan diri selepas menang.

“Saya telah banyak bersusah payah, saya banyak bersusah payah sehingga hari ini dan awak berjanji akan menolong saya dan anak-anak bila awak masuk GV (Gegar Vaganza).

“Jadi, saya dah buat bahagian saya begitu juga anak-anak… bila awak dah menang, awak hilang dan buat seperti tiada apa-apa yang berlaku,” luahnya lagi.

Ninie turut membuat perkongsian di mana dia terpaksa meminta pertolongan sehingga mendapatkan rumah malah Cliff tidak mengendahkan anak-anaknya ketika sedang sakit.

“Jadi, saya nak bagitahu awak yang saya dah penat! Saya dah bersusah payah dengan anak-anak dijalanan dan terpaksa meminta sehingga dapat rumah. Awak di mana ketika anak sakit? Awak sedikit pun tak kisah… awak tak bagi sat usen pun selama ini,” kata Ninie.

Dalam pada itu, Ninie juga mempersoalkan tentang tanggungjawab dan ihsannya terhadap anak-anak.

“Di mana tanggungjawab awak? Di mana empati awak terhadap anak-anak? Awak tinggalkan semua kepada saya… Saya ada had dan tahun ini adalah had saya! Saya rasa saya dah tak boleh lakukannya lagi, saya perlukan masa sehingga sembuh.

“Jadi, jika awak dengar ini tolong bantu saya dengan menjaga anak-anak, tidak perlu beri duit untuk saya tetapi untuk kelangsungan anak-anak.

“Where is all those you promise before, diorang anak you lah, come on lah!,” luahnya sebak.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet meminta Ninie untuk bertabah dan mendoakan urusannya dipermudahkan.

Malah, ramai yang tidak menyangka Cliff Umar bersikap sedemikian terhadap anak-anaknya.

@ninienuna #cliffumar #gv7 #promiseduitanak ♬ original sound – 🥳Zue-Ninie🥳

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 21 Aug 2018

Ulang Tahun Perkahwinan Ke 12 Lebih Berseri Dengan Kehadiran Aafiyah

Alhamdullillah, first time celebrating our 12th anniversary with little angel #sitiaafiyahkhalid,” tulis Siti ringkas, namun penuh makna.

Trending Thu, 26 Sep 2019

President Ukraine dan Idea Whatsapp Group “World Leaders”

Kalau betul ada whatsapp group “World Leaders”..pasti kecoh!!

Featured Mon, 6 May 2019

Inilah perbezaan di antara Krim BB dengan Krim CC. Jangan tersalah pakai!

Pilih produk yang betul dan yang kulit anda perlukan!

Hiburan Tue, 8 Jan 2019

Wow! Kumpulan K-Pop KARD Makin Letup!

Siapa sini peminat KARD, angkat tangan!

Hiburan Wed, 6 Jul 2022

Dulu Teruk Kena Kecam, Kini Lagu Trending & Jadi Siulan… Komen Negatif Netizen Buat Nuha Bahrin Bangkit!

Kata-kata negatif netizen diambil sebagai perkara yang positif dan Nuha bangkit membuktikan dia boleh berjaya di dalam industri nyanyian.

Trending Mon, 10 May 2021

Gurindam Lebaran Poova Dalam ‘Bersama Di Hari Raya’

Penyanyi Poova, kembali memeriahkan bulan Ramadan pada tahun ini dengan menyanyikan semula lagu ‘Bersama Di Hari Raya’ yang pernah dipopularkan oleh kumpulan adik-beradik terkenal 80-an, Cenderawasih. Menurut Poova, ini merupakan pengalaman pertamanya menyanyikan lagu Raya.

Hiburan Tue, 20 Feb 2018

NABIL AHMAD MAHU UBAH SEJARAH!

Teater yang mahu dipersembahkan di Lambang Sari, Istana Budaya itu tercetus daripada pembacaan sebuah buku sejarah lama berbentuk skrip yang dibeli di Penang dengan harga cuma RM1.

“Saya beli buku itu dengan hanya RM1 sahaja terbitan tahun 1959.

Hiburan Thu, 21 Feb 2019

邕圣祐323来马!个人大马粉丝见面会

邕圣祐3月23日来马举办《Eternity》个人首次大马粉丝见面会。

Featured Fri, 19 Feb 2021

Sesi Persekolahan Bermula 1 Mac Ini

Baca artikel lebih lanjut untuk semua sesi sekolah rendah & menengah

| Live TV