Featured By: Atiqah Johari October 11, 2022 @ 6:57pm

[VIDEO] Kongsi Klip Nyanyian Di TikTok, Individu Persoal Suara Siti Nurhaliza Berbeza?

Baru-baru ini, seorang individu memuat naik sebuah video yang memaparkan penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza membuat persembahan di rancangan televisyen.

Menerusi video perkongsian tersebut, individu itu berkongsi dua versi nyanyian Siti Nurhaliza iaitu ketika secara langsung dan ketika didengari melalui televisyen.

Oleh itu, individu menerusi akaun TikTok bernama @citylita dilihat mempersoalkan mengapa suara penyanyi kesayangan ramai itu mengalami perbezaan.

“Bila tengok live lain gila suara Siti. Sedap merdu je. Tapi bila tengok dekat televisyen, aik? Asal macam besar suara dia. Why why,” tulis individu itu di ruangan kapsyen.

@citylita Bila tengok live lain gila suara Siti. Sedap merdu je. Tapi bila tengok kt tv, aik? Asl mcm besar suara dia 😥. Why why 🥹 #terpalingjuara #sitinurhaliza #livinglegend ♬ original sound – Lita

Susulan itu, ada beberapa warganet yang tampil memberi penjelasan dan pandangan mengenai perbezaan suara Siti Nurhaliza seperti yang didakwa.

“Live studio & broadcast memang akan ada beza sikit. Plus, echo & ambience studio tu yang buat suara bergema lain bila masuk tv. Tak semua boleh kasi full blast.

“Biasanya live sound dengan broadcast sound mixing dia dibuat oleh 2 engineer berbeza. Broadcast punya sound mix tricky sikit,” jawab warganet.

Dalam pada itu, ramai yang tidak dapat menafikan bahawa suara pelantun lagu Aku Bidadari Syurgamu itu lebih merdu ketika didengari secara langsung sehingga mampu membuat pendengar meremang apabila dengan nyanyiannya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 19 Mar 2021

Korea Utara Putuskan Hubungan Diplomatik Dengan Malaysia

Korea Utara hari ini telah memutuskan hubungan diplomatik dengan Malaysia selepas seorang rakyatnya yang menetap di sini, bakal diekstradisi ke Amerika Syarikat untuk menghadapi tuduhan pengubahan wang haram. Kementerian Luarnya dalam satu kenyataan rasmi yang

Hiburan Thu, 13 Jun 2019
Hiburan Mon, 6 May 2019

Mira Filzah Pasang Niat Khatam Al-Quran Ramadan Ini

Alhamdulillah. Semoga urusan Mira untuk khatam bakal dipermudahkan…

Trending Thu, 24 Jun 2021

Rossa Alami Kerugian Hampir RM300,000 Gara-Gara Positif Covid-19

Penghibur terkenal Indonesia, Datuk Rossa terpaksa menanggung kerugian berjumlah 1 bilion rupiah (RM288,234) selepas disahkan positif COVID-19. Mendedahkan dirinya pernah dijangkiti virus berkenaan, nilai kerugian terbabit terpaksa ditanggung kerana dia terpaksa menolak banyak tawaran persembahan

Trending Tue, 16 Aug 2022

Sertai Kelas Lakonan, Ummi Nazeera Gembira Dapat Puaskan Hati Penonton

Drama Risik Pada Hati meraih sambutan hebat baru-baru ini, manakan tidak pelakon utamanya tak kurang hebatnya. Menampilkan Ummi Nazeera sebagai pelakon utama telah membuka mata penonton tentang lakonan mantapnya sehingga menerima banyak pujian. “Sejujurnya saya

Featured Thu, 3 Nov 2022

“Sold Out Within 24 Hours!” – Ticket Konsert Lah Ahmad Bagai Pisang Goreng Panas

Tiket konsert 25 Years Lah Ahmad Live In Concert yang akan diadakan di Stage 1 Theatre, PJPAC 1 Utama, Petaling Jaya pada 28 Januari habis dijual dalam tempoh kurang 24 jam. Berita gembira itu dikongsikan

Trending Wed, 9 May 2018

#PRU14 : Al-Fatihah, Meninggal Dunia Sewaktu Mengundi

Temu ajal sewaktu beratur untuk mengundi . Salam Takziah buat kami

Trending Thu, 3 Jun 2021

| Live TV