Hiburan By: Nurul Hana May 16, 2023 @ 4:06pm

[VIDEO] Kongsi Pengalaman Ambil Anak Angkat, Netizen Puji Kebaikan Sajat

Usahawan sensasi, Nur Sajat Kamaruzzaman atau Sajat sekali lagi meraih perhatian dalam kalangan netizen apabila berkongsi cerita mengenai pengambilan anak angkat.

Tular di laman media sosial apabila usahawan tersebut mengatakan percubaan kali pertama untuknya mengambil anak angkat gagal kerana anak tersebut telah dibawa lari oleh orang lain.

Menerusi perkongsian di Instagram, Sajat memaklumkan, cuba untuk mengambil anak angkat buat kali kedua dimana ibu angkatnya memberitahu, ada individu yang mahu memberikan anak kembar mereka untuk dijadikan anak angkat kepada usahawan itu.

“First, orang tu nak bagi, kita sampai-sampai dekat hospital Sungai Buloh, tiba-tiba anak tu tiada, hilang. Orang tu bawa lari. So, tiada rezeki lah. Sajat terus jadi malaslah nak beria nak ambil anak angkat kan.

“Tiba-tiba mak angkat Sajat call bagitahu ada orang nak bagi anak mereka tapi bukan seorang, dua orang. Kembar. Kalau nak, kena ambil dua-dua. Tak boleh ambil satu,” katanya.

@sajatperempuanfuh Cerita sajat ambil anak angkat #fyp #fypシ #sajat #nursajat #viral #fypシ゚viral ♬ Pretty song that imaged a sleeping baby – Azuline

Dalam pada itu, Sajat memaklumkan, ibu kandung kepada bayi kembar berkenaan turut mencuba pelbagai cara untuk menggugurkan kandungannya namun gagal.

Disebabkan itu, bayi tersebut mendapat kesan sampingan seperti kulit kepala terkopek sehinggakan Sajat terpaksa menggunakan susu paling mahal untuk memulihkannya.

Menjengah ke ruangan komen, video tersebut mendapat pujian dalam kalangan netizen.

Malah, ramai yang melabel Sajat sebenarnya seorang individu yang baik hati kerana sanggup menjaga dua orang anak kembarnya itu.

“Sebenarnya hati Sajat ni baik. Disebalik sisi yang tak baik tu, dia seorang manusia yang baik,” komen netizen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 22 Oct 2023

Sumbang Sebahagian Hasil Konsert, Ella Bantu Palestin Sedaya Termampu

Semoga Ella dimurahkan rezeki! Ayuh sama-sama kita support konsert Ella untuk bantu saudara kita di Palestin.

Hiburan Sat, 7 Sep 2019

Bila Nabila Huda Gelak Tak Ikhlas…

Abil gelak tak ikhlas kat siapa?

Featured Sat, 26 Mar 2022
Trending Tue, 23 Jun 2020
Hiburan Sat, 2 Nov 2019

Beri Bayangan Mahu Bersara…Sheila Rusly Minta Petunjuk

Harap-harap Sheila dapat pertimbangkan kembali…

Featured Thu, 18 Nov 2021

Pelakon Harry Potter Bakal Reunion Dalam Tayangan Istimewa Ulang Tahun Ke-20 Harry Potter: Return To Hogwarts

Tayangan khas filem Harry Potter iaitu Return To Hogwarts bersempena dengan ulang tahun ke-20 filem itu telah diumumkan secara rasmi pada Rabu. Tayangan istimewa ini merupakan perjumpaan semula karakter-karakter di dalam filem itu yang akan […]

Featured Thu, 3 Jun 2021

“Kulit Gelap Juga Cantik”- Yuna Mahu Orang Ramai Henti Diskriminasi Warna Kulit & Beauty Standard

Penyanyi kelahiran Malaysia yang kini semakin dikenali di Hollywood, Yuna mengajak orang ramai untuk berhenti mendeskriminasi dalam meletakkan standard kecantikan seseorang. Beliau akui terkesan apabila menonton sebuah video yang tular yang menunjukkan tiga orang gadis […]