Featured By: Atiqah Johari June 3, 2022 @ 6:13pm

[VIDEO] “Nampak Pondan Sikit Terus Ketawa…” – Solat Di Surau, Lelaki Lembut Terkilan Kena Ejek

Tular sebuah video yang memaparkan seorang individu mendakwa diejek dan ditertawakan oleh sekumpulan lelaki di dalam sebuah surau semasa menunaikan solat.

Melalui video perkongsian yang dimuat naik di platform TikTok itu, Ikram Hamid atau lebih dikenali sebagai Jelly Belly menceritakan kejadian tersebut berlaku di surau sebuah hospital swasta di Pahang baru-baru ini.

“Assalamualaikum, saya nak bagi satu pesanan untuk rakyat Malaysia yang suka pergi surau, yang suka pergi masjid. Kalau nampak orang macam saya… pondan atau bapuk yang pergi masjid, tolonglah jangan gelakkan dia. Tolong jangan ketawakan dia.

“Kita nak pergi mengadap Allah ni kan, takkan la nak gelak. Nampak pondan sikit terus gelak. Janganlah macam tu, doa je baik-baik.” luahnya.

“Mana tahu kita orang boleh potong rambut macam korang ke, kita orang boleh pakai serban ke. Tak chill, sedih sangat saya rasa. Kenapa orang nak ketawakan kita pergi solat.” ujarnya lagi.

@jellybelyyy Please respect.. Doa yg baik2 je.. Kesian kalau kena dekat kawan2 sy jugak 😭 #fypシ ♬ original sound – JELLY BELLY

Memetik daripada laporan mStar, Jelly menceritakan situasi tersebut adalah salah satu cabaran yang dihadapi oleh lelaki lembut di Malaysia. Dia juga menjelaskan situasi sebenar yang berlaku ketika itu.

“Saya berada di hospital untuk melawat kakak. Masa tu waktu asar, dah agak lewat. Saya masuk ke surau hospital, tiada sesiapa pada waktu itu dan saya solat seperti biasa.

“Masa nak keluar, ada tiga ke empat orang lelaki macam technician, mereka masuk ke surau dan pandang saya pelik. Saya senyum je la apabila orang masuk, kemudian saya tunduk dan keluar.

“Mereka ketawa berdekah-dekah, dia mention bapuk weh. Dia gelak-gelak. Masa tu saya berpakaian normal. Saya pakai kurta lengan pendek. Mungkin sebab saya berisi, mereka nampak shape badan saya, nampak ke arah dia fikir saya ni perempuan.” cerita Jelly.

Isu ini mendapat perhatian ramai warganet di TikTok, rata-rata ramai yang memberikan kata-kata semangat dan komen yang positif untuk golongan lelaki lembut seperti Jelly. Sehingga hari ini, video perkongsian tersebut berjaya meraih lebih 19,000 tontonan.

 

Sumber: mStar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 25 Jun 2018

正妹卸妆「脸皮整片撕掉」瞬间毁容!

抖音近来在网路上掀起热潮,有许多素人大胆秀出妆前装后的惊人对比照!

Events Thu, 10 Oct 2019
Trending Wed, 12 Dec 2018

Youtube Malaysia Rewind Video Terhangat Sepanjang 2018

Nak tahu antara video paling trending sepanjang 2018?

Hiburan Fri, 3 Jan 2020
Featured Fri, 4 Nov 2022

“Jangan Bertahan Untuk Dilukakan & Disakitkan” – Nasihat Makan Dalam Iddin Ramli Buka Mata Netizen

Penulis buku dan juga pempengaruh, Iddin Ramli tular mengulas berkenaan hubungan persekitaran di dalam kehidupan seharian @iddinramliiBerangkat dari kedukaan.♬ original sound – fiaa Iddin memberitahu kepada warganet menerusi video berdurasi 56 saat yang dikongsikan di […]

Hiburan Tue, 11 Jun 2024
Hiburan Mon, 11 Dec 2017

Kenapa Artis Nak Sembang Pasal Politik?

Qi Razali tampil memberikan pandangan beliau menerusi Twitter mempersoal kenapa orang seni perlu bersuara tentang isu politik negara

Trending Thu, 22 Apr 2021
Hiburan Sun, 19 May 2024