Featured By: Maya Basir November 4, 2022 @ 3:30pm

[VIDEO] Netizen Kagum Syafinaz Selamat Ajar Ustaz Teknik Vokal Taranum – “Ingat Expert Nyanyian Sahaja”

Guru vokal dan penyanyi, Datuk Syafinaz Selamat dilihat mengajar seorang ustaz teknik melontar suara dalam bacaan taranum.

Menerusi perkongsian di TikTok @syafinazselamat.fans, Syafinaz menunjukkan isyarat tangannya untuk tinggikan suara dan berpuas hati dengan bacaan ustaz tersebut.

@syafinazselamat.fans Replying to @makgarfield #aktar #taranum #kelasvokal #cikguvokal #vocalcoach #datuksyafinaz #syafinazselamat ♬ original sound – Datuk Syafinaz FANS

Meninjau diruangan komen, rata-rata netizen kagum dengan Syafinaz yang bukan sahaja pakar dalam nyanyian malah taranum juga.

“Ingat Datuk expert dalam nyanyian sahaja tapi taranum pun boleh.

“Fuh dato semua boleh. Terbaik lah dato Syafinaz. Cantik pula tu,” kata netizen.

Selain itu, ada yang berpendapat suka melihat imej Syafinaz yang bertudung.

“Cantik sangat datuk pakai tudung, manis.

“Baru letak tudung gitu pon dato’ dah cantik sangat-sangat. Kalau bertudung kemas, Subhanallah tak dapat digambarkan cantiknya,” komen netizen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 2 Dec 2022

Tepis Dakwaan Hamil, Individu Tampil Beri Penjelasan Mengapa Neelofa Berkerusi Roda

Oh rupa-rupanya ini sebabnya. Wahh, ramai yang prihatin dan sayangkan Neelofa ❤️❤️

Trending Fri, 9 Jun 2023
Hiburan Fri, 6 Sep 2019

Tom Holland is Not Happy at People Spreading Rumours of His Love Life

Our favourite Spider-Man finally addressed his dating rumour with a mystery woman.

Events Tue, 27 Feb 2018

Siapakah Gadis Sosok Ayu, Bintangi Program Realiti Online Terbit Single Baharu?

Selain menjadi usahawan yang berjaya, Princess kitani juga sedang berjinak-jinak dalam dunia nyanyian dan bakal mengeluarkan satu single terbaru miliknya tidak lama lagi. Mesti best kan?

Hiburan Thu, 7 Dec 2023

Misi Membantu Calon SPM Ubah Gred G Kepada A

Makin ramailah bilangan calon SPM dapat A selepas ni!

Hiburan Mon, 3 Sep 2018

Bakal Masuk Set Nur 2, Syafiq Kyle Buat Persediaan Lebih ‘Segar’

Bagi Syafiq, dia tidak nafikan keterujaan untuk masuk ke set dan sekurang-kurangnya dengan pembikinan Nur 2, ia menjadi alasan untuk tenaga produksi Nur berkumpul sekali lagi.

Hiburan Wed, 26 Jun 2019

Akaun IG Johan As’ari ‘Hilang’

Siapa punya kerja lah godam akaun IG Johan ni?

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

SINGLE KEDUA DSV LAGI VASSS?

Walaupun album pertamanya mendapat pujian dan kecaman daripada netizen namun, ia langsung tidak mematahkan semangat beliau untuk terus memeriahkan industri hiburan tanah air.

Featured Sat, 6 Jun 2020

Rebut Peluang Menangi Wang Tunai Sebanyak RM150K Dengan E-Sukan Kampus!

Jangan ketinggalan rebut hadiah wang tunai rm150k!