Hiburan By: Syafiqa Irdina March 11, 2020 @ 8:00am

[Viral] Selepas 21 Tahun Ditinggalkan, Abang Goo Hara Dedah Ibu Kandung Muncul Demi Harta Peninggalan!

Panas!

Kematian bintang K-pop iaitu Goo Hara pada 24 November lalu semestinya telah mengejutkan industri hiburan dan peminat di Malaysia. Bukan sahaja akibat depresi, malah kematian gadis itu juga  didakwa kerana telah hidup sengsara sepanjang hayatnya. Ditinggalkan keluarga sejak kecil, apa yang lebih parah apabila Hara pernah didera oleh bekas teman lelakinya secara mental dan fizikal!

Terbaharu, menerusi laporan Soompi, abang kepada Goo Hara telah mengeluarkan surat saman kepada ibu kandung mereka sendiri berkenaan dengan hal pembahagian harta gadis itu.

Hara dan adik beradiknya dilaporkan telah ditinggalkan di bawah jagaan nenek mereka semasa masih kecil. Manakala, ayah mereka bekerja di luar daerah untuk mendapatkan wang untuk keluarga.

Menurut ibu kandungnya, beliau layak untuk mendapat 50% daripada harta peninggalan anaknya sebagai ibu kepada Hara.

 

 

Bapa Kandung Tidak Bersetuju Tuntut Harta Peninggalan

Walau bagaimanapun, bapa kandung Hara melaporkan tidak bersetuju dengan keputusan isterinya dan menafikan permintaan tak masuk akal tersebut kerana wanita itu telah keluar rumah dan meninggalkan anak-anaknya semasa mereka masih kecil.

Sebelumnya, Goo Hara dan abangnya telah diasuh oleh nenek mereka sejak kecil.  Ayahnya juga mengatakan bahawa dia terpaksa ke merata tempat di Korea untuk mencari rezeki bagi menampung anak-anaknya dan mereka terpaksa menghabiskan zaman persekolahan tanpa kasih sayang seorang ibu. 

 

Dibahagikan 50-50

Disebabkan oleh prosedur pembahagian harta tersebut, ianya akan dibahagikan secara 50-50 di mana ia akan diberikan kepada abang dan ibunya. Walaubagaimanapun, abang mendiang turut meluahkan rasa tidak puas hatinya dengan keputusan itu.

 

 

Terdahulu, sebuah nota telah ditemui pada tahun 2016 yang terkandung luahan isi hati Goo Hara yang meluahkan rasa rindu terhadap ibunya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Ini Baru From ‘Zero To Hero’, Shuib Kini Bergelar Jutawan?

Jika jutawan, saya sudah ada wang berjuta-juta, tetapi saya belum sampai ke tahap itu. Insya-Allah, saya sedang berusaha ke arah itu kerana bukan baru setahun dua berniaga.

Hiburan Fri, 12 Jan 2018

Farid Kamil Direman Empat Hari

Farid Kamil selama empat hari untuk membantu siasatan berhubung kes mengamuk dan menyerang seorang anggota polis

Hiburan Thu, 4 Jul 2019

Jonas- Turner Dirai Dalam Majlis Resepsi Mewah

Pasangan yang berkahwin pada 1 Mei lalu dilaporkan berkahwin di sebuah lokasi menarik di Perancis

Hiburan Mon, 20 Jan 2020
Events Mon, 20 Aug 2018

Media Prima Wins Multiple Awards

Malaysia’s largest integrated media group, Media Prima Television Network (MPTN), a division of the Media Prima Berhad group, has won the highest accolades at the Spark Awards for Media Excellence 2018 (Spark Awards), walking away […]

Hiburan Thu, 4 Oct 2018
Hiburan Wed, 23 Oct 2019

Farah Nabilah Bakal Tamatkan Zaman Bujang Disember Ini

Tahniah buat Farah Nabilah dan Amirul!

Hiburan Sun, 12 Jan 2020

Alan Walker 4月来马参与砂拉越「Borneo音乐会2020」

全马最大型户外音乐会《Borneo音乐会2020》将于4月10日及11日隆重引爆!届时将聚集了来自世界8个不同地区的歌手共同接力演出。

Events Mon, 17 Dec 2018

| Live TV