Hiburan By: Syafiqa Irdina March 11, 2020 @ 8:00am

[Viral] Selepas 21 Tahun Ditinggalkan, Abang Goo Hara Dedah Ibu Kandung Muncul Demi Harta Peninggalan!

Panas!

Kematian bintang K-pop iaitu Goo Hara pada 24 November lalu semestinya telah mengejutkan industri hiburan dan peminat di Malaysia. Bukan sahaja akibat depresi, malah kematian gadis itu juga  didakwa kerana telah hidup sengsara sepanjang hayatnya. Ditinggalkan keluarga sejak kecil, apa yang lebih parah apabila Hara pernah didera oleh bekas teman lelakinya secara mental dan fizikal!

Terbaharu, menerusi laporan Soompi, abang kepada Goo Hara telah mengeluarkan surat saman kepada ibu kandung mereka sendiri berkenaan dengan hal pembahagian harta gadis itu.

Hara dan adik beradiknya dilaporkan telah ditinggalkan di bawah jagaan nenek mereka semasa masih kecil. Manakala, ayah mereka bekerja di luar daerah untuk mendapatkan wang untuk keluarga.

Menurut ibu kandungnya, beliau layak untuk mendapat 50% daripada harta peninggalan anaknya sebagai ibu kepada Hara.

 

 

Bapa Kandung Tidak Bersetuju Tuntut Harta Peninggalan

Walau bagaimanapun, bapa kandung Hara melaporkan tidak bersetuju dengan keputusan isterinya dan menafikan permintaan tak masuk akal tersebut kerana wanita itu telah keluar rumah dan meninggalkan anak-anaknya semasa mereka masih kecil.

Sebelumnya, Goo Hara dan abangnya telah diasuh oleh nenek mereka sejak kecil.  Ayahnya juga mengatakan bahawa dia terpaksa ke merata tempat di Korea untuk mencari rezeki bagi menampung anak-anaknya dan mereka terpaksa menghabiskan zaman persekolahan tanpa kasih sayang seorang ibu. 

 

Dibahagikan 50-50

Disebabkan oleh prosedur pembahagian harta tersebut, ianya akan dibahagikan secara 50-50 di mana ia akan diberikan kepada abang dan ibunya. Walaubagaimanapun, abang mendiang turut meluahkan rasa tidak puas hatinya dengan keputusan itu.

 

 

Terdahulu, sebuah nota telah ditemui pada tahun 2016 yang terkandung luahan isi hati Goo Hara yang meluahkan rasa rindu terhadap ibunya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 30 Jan 2020
Hiburan Wed, 12 Dec 2018

《比悲伤》哭出一片天!坐稳今年台湾电影票房冠军

《比悲伤更悲伤的故事》上映第11天截止,全台票房累积约1.35亿台币,成为今年「最卖的台湾电影」!

Hiburan Thu, 14 Feb 2019
Automobile Mon, 21 May 2018

Datuk Dahlan Zainuddin Terkejut Terima Cek Bernilai RM100,000

Jumlah ini adalah hasil sumbangan peribadi individu bernama Aryan Farhan, orang perseorangan dan sebuah syarikat sebagai tanda penghargaan buat Dahlan yang mengabdikan diri dalam bidang seni sejak 1975.

Hiburan Tue, 24 Dec 2019

Adele’s Latest Post Left Fans Speechless!

Looking like a sexy hot bombshell, Adele’s latest post on her Instagram left tongues wagging! In sync with Christmas, which is just around the corner, the British singer-songwriter posted a photo of her with the […]

Hiburan Sun, 11 Mar 2018

Nabil Ahmad Hargai Peminat, Bawa Tunai Umrah

Dalam perkembangan lain, Nabil juga turut mengumumkan bahawa ada ganjaran lain buat peminatnya selain pakej umrah tersebut. Haa, kalau semua nak tahu kenalah tunggu 24 Mac nanti okay

Fab Foodies! Thu, 28 Jun 2018

Jangan Bazir Makanan, Alam Flora Kutip 22,000 Tan Sisa Makanan!

Tabiat pembaziran semasa menghadiri majlis rumah terbuka dapat dielakkan sekiranya masyarakat mengamalkan konsep 5R iaitu Refuse (menolak), Reduce (mengurangkan), Reuse (guna semula), Recycle (kitar semula) dan Recovery (pemulihan/diperbaharui).

Hiburan Mon, 5 Nov 2018

Bekas Isteri Ahmad Dhani Bernikah Dengan Ahli Perniagaan Terkenal Indonesia

Bukan itu saja, ayahanda kesayangan Maia, Harjono Sigit turut kelihatan sebak di majlis pernikahan tempoh hari.

Hiburan Fri, 28 Sep 2018

Ehemmm…Sharifah Sakinah Perli Janna Nick Di Instagram Ke Tu?

Majoriti pengikut Instagram Sakinah percaya bahawa dia hanyar sekadar bergurau dan bukan ‘memerli’. Umum tahu, adik kepada pelawak Sharifah Shahirah ini memang kelakar orangnya.

Hiburan Sun, 22 Jul 2018

Boyfriend Saya Bukan Suami Sakinah, Jangan Fitnah!

Saya tak tahu macam mana orang boleh kata wajah mereka sama. Isu ini membuatkan saya tertekan kerana saya memang tidak bercinta dengan suami orang.

| Live TV