LIFESTYLE By: SGMS Enal December 14, 2018 @ 3:21pm

3 Tips Cantik Sebelum Tidur

Apakah rutin anda sebelum tidur? Adakah anda akan mengamalkan rutin penjagaan kulit pada waktu siang berbanding malam. Disyorkan untuk menjaga kulit anda di siang hari pada waktu malam juga.

Jangan malas tau sebab kalau nak cantik kenalah amal siang dan malam .

Krim Pelembap Malam 

Sebenarnya menggunakan krim pelembap dapat membantu mengelakkan kulit daripada menjadi kering ketika tidur. Penggunaan digalakkan buat anda yang tidur di tempat yang sejuk mahupun berhawa dingin.

Bersihkan Wajah

Mencuci wajah perlu sebelum tidur. Ini kerana tidur tanpa mencuci wajah risau akan debu dan peluh yang melekat pada solekan menyebabkan proses pertumbuhan semula kulit tebantut. Jadi penting untuk membersihkan wajah anda sebelum tidur

Gosok Gigi

Gigi yang rosak dan kuning pastinya akan menjejaskan penampilan wajah secara keseluruhan. 

Ini adalah penjagaan tambahan untuk kulit. Nak kulit cantik kenalah amalkan tips ni selalu ye

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Bakal Dapat Anak Ketiga, HaHa Running Man Nak Berubah?

Lepas Ha Dream dan Ha Soul, agaknya apa nama anak ketiga HaHa ni ya?

LIFESTYLE Sun, 14 Jul 2019

Anda Yang Jalan Laju Punyai Jangka Hayat Yang Lebih Panjang

“Beb, Apasal kau jalan laju sangat. Tak terkejar akulah, slow lah sikit boleh tak?”

Hiburan Fri, 27 Apr 2018

Novel ‘Pulang’ Kongsi Kisah Sebenar Ahmad Izham Omar

Mengisahkan tentang seorang kelas bernama Othman yang berasal dari Serkam, Melaka yang menempuh pelbagai rintangan dan dugaan ketika belayar ke segenap pelusuk dunia untuk memenuhi janjinya mencari harta dan kekayaan buat isterinya, Che Tom dan anak lelaki tunggalnya, Omar.

Hiburan Mon, 1 Apr 2019

Peminat ‘Prank’ Nubhan Sempena Hari Jadi Ke 33

Happy Birthday Nubhan, kami di XTRA doakan awak terus sukses dunia akhirat!

Hiburan Mon, 17 Jun 2019
Hiburan Wed, 7 Feb 2018

AKTOR KACAK SENTAP DENGAN BAKAL MERTUA

Perselisihan faham berlaku apabila Zul menganggap lelaki berusia 60 tahun itu sebagai seorang yang tidak matang dan tidak gentle…

Hiburan Wed, 24 Jul 2019

‘Saya Putus Cinta’- Najwa Latif

While I’m writing this, Wawa masih takda boyfriend lagi when kawan kawan Wawa ada yang dah ada boyfriend, tunang, kahwin, ada anak.

Hiburan Mon, 13 Jan 2020
Hiburan Fri, 10 Aug 2018

Azhar Sulaiman ‘Tegur’ Pelakon Suka Memilih

Jangan rasa industri seni di Malaysia macam di Hollywood walhal tidak. Ramai yang berada dalam bidang ini suka berangan.

Hiburan Wed, 29 Aug 2018

Munafik 2 Bakal Saingi Kutipan Hantu Kak Limah?

Pihak Skop Productions turut positif dalam jumlah kutipan memandangkan kutipan filem Hantu Kak Limah berjaya mencecah sehingga RM 32 juta.

| Live TV