LIFESTYLE By: Mohd Fuad Mohd Noor April 30, 2018 @ 11:19am

5 Tempat Menarik Di Kuala Lumpur Yang Wajib Untuk Gambar OOTD Anda!

Instagram merupakan aplikasi yang menjadi kegemaran dan pilihan rata-rata masyarakat Malaysia, tidak kiralah tua ataupun muda. Malah, ia menjadi platform utama dalam penyebaran maklumat, stories, dan muat naik gambar dengan menggunakan pelbagai filter. Jadi, rasanya korang pun pasti mempunyai satu akaun instagram kan? Oleh itu, jom kami kongsikan 5 tempat menarik yang boleh anda lawati bagi mendapatkan gambar OOTD yang pastinya mengundang banyak likes!

  1. Putrajaya

Putrajaya merupakan pusat pentadbiran kerajaan Malaysia. Dan, tentunya terdapat tempat yang banyak cantik kerana Putrajaya sahaja sudah dikelilingi bangun-bangun cantik dengan lampu berwarna-warni. Maka, ia semestinya salah satu tempat pilihan bagi mereka yang sukakan gambar mereka berlatar-belakangkan bangunan-bangunan kan?

    2. Bangunan Sultan Abdul Samad

Bangunan Sultan Abdul Samad atau lebih dikenali sebagai Dataran Merdeka bukan sahaja merupakan tempat yang mempunyai detik bersejarah tersendiri. Tetapi bangunan ini juga memiliki batu-bata merah yang sudahpun berusia. Bangunan ini juga mempunyai simetri dan pengaruh seni Islam. Maka, tidak hairanlah jika tempat ini sesuai untuk individu yang sukakan fotografi dan hasil seni klasik. Jika anda berjaya mencari sudut bangunan yang baik, dan unik, gambar ootd anda pasti lebih sempurna! Thumbs Up!

    3. Merchant’s Lane Cafe

Merchant’s Lane Cafe merupakan tarikan baru di sekitar Bandaraya Kuala Lumpur. Kafe ini mengekalkan unsur “Malaysian” walaupun menerima sentuhan reka bentuk serba moden. Jika anda perhatikan, kafe ini sebenarnya cuba untuk mengimbangkan konsep semula jadi dan moden minimalis. Jadi, anda boleh nikmati kopi yang lazat dan sekaligus mendapatkan ootd terbaik untuk instagram anda! Vintage kan?

    4. Petaling Street (Chinatown)

 Kuala Lumpur juga mempunyai tempat bersejarah lain iaitu Chinatown, Chinatown yang terletak beberapa bangunan warisan yang mempunyai pengaruh Baba Nyonya. Di samping dapat membeli barang-barang yang murah, anda juga boleh ambil gambar dengan latar belakang yang sangat cantik! Macam kat Hong Kong kan?

 

5.Taman Tasik Perdana

Taman Tasik Perdana atau lebih dikenali sebagai Lake’s Garden ini terletak di tengah bandaraya Kuala Lumpur. Tasik ini sangat dijaga rapi, maka tidak hairanlah ianya menjadi tempat kegemaran masyarakat kota untuk beristirehat, beriadah bersama ahli keluarga dan lain-lain. Selain itu, Taman Tasik Perdana mempunyai binaan yang gah di samping landskap yang cantik. Sesuai untuk wedding photoshoot dan ootd yang vasss!

Dengan 5 tempat yang kami kongsikan ini, gambar instagram anda pasti lebih cantik dan mendapat pujian pengikut-pengikut anda. Selamat mencuba dan happy ootd ya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Bakal Dapat Anak Ketiga, HaHa Running Man Nak Berubah?

Lepas Ha Dream dan Ha Soul, agaknya apa nama anak ketiga HaHa ni ya?

Fab Foodies! Wed, 8 Jan 2020

「食在欢喜」送福又送爱!推出限量版添财添喜新春碗筷组

茱莉蛋卷今年以「食在欢喜」为主题,用蛋卷作为人与人之间的桥梁,传递欢喜、幸福,发放正能量,同时配合活动送出限定的添财添喜的新春碗筷组。

Hiburan Tue, 7 Jan 2020
Fab Foodies! Mon, 1 Oct 2018

讨厌吃香菜研究:香菜能治「金鱼脑」

香菜的气味特殊,爱吃它的人很喜欢、讨厌的人就一点也沾不得。

LIFESTYLE Wed, 14 Aug 2019

Petua Mudah Lembutkan Daging Merah

Daging adalah salah satu bahan mentah yang banyak digunakan dalam masyarakat kita. Kerana sifatny yang mudah dikendalikan selain versatil, daging boleh diolah menjadi menu apa pun, yang pastinya sentiasa kena dengan tekak.Masak sedap-sedap pun tapi […]

LIFESTYLE Thu, 21 Jun 2018

看起来好好吃!被做成包包的食物都超时髦~

每换一季,许多品牌都会推出新款式的包包,但是除名牌外,你知道现在最流行的食物包吗?

Hiburan Fri, 8 Jun 2018

Jangan Salahkan Skrip, Bukan Rezeki Dia Dalam Produksi Bagus

Saya tidak salahkan Aiman dengan tindakannya mengeluarkan kenyataan itu sebaliknya beranggapan aktor tersebut bernasib malang kerana berlakon dalam karya dengan skrip tidak bermutu.

Hiburan Fri, 21 Jun 2019

‘Hairan Raihan Bila Jumpa Jihan’- Netizen Puji Nyanyian Bersahaja Raihan, Jihan

Siapa yang tidak kenal dengan kumpulan nasyid popular, Raihan kan? Kumpulan lagenda yang mengangkat irama nasyid ini pernah mencetuskan fenomena pada tahun 90-an malah masih kekal diminati sehingga kini. Baru-baru ini, kumpulan Raihan teruja dapat […]

Contest Tue, 13 Aug 2019
Trending Tue, 16 Jun 2020

| Live TV