LIFESTYLE By: Ad Ops April 30, 2018 @ 11:19am

5 Tempat Menarik Di Kuala Lumpur Yang Wajib Untuk Gambar OOTD Anda!

Instagram merupakan aplikasi yang menjadi kegemaran dan pilihan rata-rata masyarakat Malaysia, tidak kiralah tua ataupun muda. Malah, ia menjadi platform utama dalam penyebaran maklumat, stories, dan muat naik gambar dengan menggunakan pelbagai filter. Jadi, rasanya korang pun pasti mempunyai satu akaun instagram kan? Oleh itu, jom kami kongsikan 5 tempat menarik yang boleh anda lawati bagi mendapatkan gambar OOTD yang pastinya mengundang banyak likes!

  1. Putrajaya

Putrajaya merupakan pusat pentadbiran kerajaan Malaysia. Dan, tentunya terdapat tempat yang banyak cantik kerana Putrajaya sahaja sudah dikelilingi bangun-bangun cantik dengan lampu berwarna-warni. Maka, ia semestinya salah satu tempat pilihan bagi mereka yang sukakan gambar mereka berlatar-belakangkan bangunan-bangunan kan?

    2. Bangunan Sultan Abdul Samad

Bangunan Sultan Abdul Samad atau lebih dikenali sebagai Dataran Merdeka bukan sahaja merupakan tempat yang mempunyai detik bersejarah tersendiri. Tetapi bangunan ini juga memiliki batu-bata merah yang sudahpun berusia. Bangunan ini juga mempunyai simetri dan pengaruh seni Islam. Maka, tidak hairanlah jika tempat ini sesuai untuk individu yang sukakan fotografi dan hasil seni klasik. Jika anda berjaya mencari sudut bangunan yang baik, dan unik, gambar ootd anda pasti lebih sempurna! Thumbs Up!

    3. Merchant’s Lane Cafe

Merchant’s Lane Cafe merupakan tarikan baru di sekitar Bandaraya Kuala Lumpur. Kafe ini mengekalkan unsur “Malaysian” walaupun menerima sentuhan reka bentuk serba moden. Jika anda perhatikan, kafe ini sebenarnya cuba untuk mengimbangkan konsep semula jadi dan moden minimalis. Jadi, anda boleh nikmati kopi yang lazat dan sekaligus mendapatkan ootd terbaik untuk instagram anda! Vintage kan?

    4. Petaling Street (Chinatown)

 Kuala Lumpur juga mempunyai tempat bersejarah lain iaitu Chinatown, Chinatown yang terletak beberapa bangunan warisan yang mempunyai pengaruh Baba Nyonya. Di samping dapat membeli barang-barang yang murah, anda juga boleh ambil gambar dengan latar belakang yang sangat cantik! Macam kat Hong Kong kan?

 

5.Taman Tasik Perdana

Taman Tasik Perdana atau lebih dikenali sebagai Lake’s Garden ini terletak di tengah bandaraya Kuala Lumpur. Tasik ini sangat dijaga rapi, maka tidak hairanlah ianya menjadi tempat kegemaran masyarakat kota untuk beristirehat, beriadah bersama ahli keluarga dan lain-lain. Selain itu, Taman Tasik Perdana mempunyai binaan yang gah di samping landskap yang cantik. Sesuai untuk wedding photoshoot dan ootd yang vasss!

Dengan 5 tempat yang kami kongsikan ini, gambar instagram anda pasti lebih cantik dan mendapat pujian pengikut-pengikut anda. Selamat mencuba dan happy ootd ya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 8 Mar 2019
LIFESTYLE Sun, 10 Jun 2018

后背包上神奇的「猪鼻子」超好用 看了你就懂

很多东西天天看,看久了习惯了,再也没想过它原本是干嘛的,比如很多后背包上的「猪鼻子」,它最初其实不只是单纯装饰,而是……

Hiburan Fri, 20 Mar 2020

ICSYVM3: Yusry Tak Setuju Dengan Erra Fazira?

Fuhh macam best je minggu ni!

LIFESTYLE Sat, 19 Jan 2019

6 Makanan Ini Dilarang Makan Mentah

6 Makanan Ini Dilarang Makan Mentah Kerana Bahaya Pada Tubuh

Hiburan Wed, 13 Mar 2019

Johnny Depp Saman Bekas Isteri 50 Juta Kerana Kes Dera

Pelakon Hollywood terkenal Johnny Depp hari ini mengeluarkan  saman kepada bekas isterinya yang juga pelakon Aquaman iaitu Amber Heard berhubung kes penderaan yang melibatkan dirinya.

Hiburan Mon, 18 Jun 2018

Bercerai Hidup, Intan Masih Ralat…

Tak apa Kak Intan, kami doakan anda temui kebahagiaan hakiki…Jika tidak di dunia, mungkin di akhirat sana nanti. Insha Allah. Kuat untuk anak-anak ya kak!

LIFESTYLE Sat, 11 Aug 2018

Tips Elak Kulit Kering Sewaktu Melancong Musim Sejuk

Tahukah yang kulit muka lebih cepat kering dan menjadi tidak selesa sewaktu musim ini.

Contest Wed, 27 Nov 2019

5 Fakta Menarik Kenapa Korang Patut Join Misi Ejen Ali Rush!

Jom sihat bersama Ejen Ali – Misi Ejen Rush

Hiburan Tue, 17 Sep 2019

“Bukan Saya!” – Issey Fazlisham

Bila netizen main hentam je…

LIFESTYLE Sat, 19 May 2018

Pisang Untuk Anda Yang Sedang Diet

Pisang dapat membantu dalam sistem pencernaan dan juga dapat membantu mengurangkan berat badan

| Live TV