Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
LIFESTYLE By: SGMS Faida November 16, 2018 @ 2:07pm

20 Tahun Berkahwin Masih Romantis, Apa Rahsia Mustapha Kamal?

Pelakon ‘Lejen’ Mustapha Kamal dan isterinya Susan Manen sudah berkahwin hampir 20 tahun dan mereka dikategori antara pasangan yang masih romantik.

Menerusi laman Facebook, pelakon berusia 57 tahun menitipkan sedikit tips kebahagiaan kepada pasangan suami-isteri di luar sana.

“ Isteri adalah cerminan suami. Cantik suamimu, cantiklah kamu. Elok suamimu, eloklah kamu. Beriman suamimu maka berimanlah kamu. Ahli Syurga suamimu maka kamu jua agli syurga. Begitulah sebaliknya,” tulisnya.

Pelakon Vila Ghazara ini menitipkan pesan kepada kaum lelaki agar menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suami dengan menunjukkan contoh baik dahulu.

“ Jika kamu merasa isterimu sangat leceh, menyusahkan, keras kepala atau sebagainya. Maka itulah diri kamu sendiri sebenarnya. Kamu yang telah mengajar, membentuk dan menyebabkan dia menjadi seperti itu.

“ Lelaki yang hebat bukan yang dapat mengahwini perempuan solehah tetapi lelaki yang mengahwini wanita biasa dan berjaya membimbingnya menjadi wanita solehah, Insya Allah,” akhirinya.

Pasangan ini dikurniakan dengan empat orang anak iaitu Sabella Qawiema,18, Aulia Qayyiem,16, Salsabil Qurani,14, dan Naqli Qaddiem,11.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 28 Mar 2019
Hiburan Thu, 31 Oct 2019

Akhirnya Bersemuka…Rita Pertimbangkan Saman

Jangan main api, akhirnya binasa diri!

Hiburan Sun, 2 Jun 2019

’Ayah Kena Strong…’- Liza Hanim Doa Bapa Sembuh Dari Kanser

Semoga Allah kurniakan kesembuhan buat Abdul Halim, bapa kepada Liza Hanim. Amin…

Hiburan Fri, 9 Nov 2018

Raja Mukhriz Bengang 7ujuh Jadi Mangsa Muat Turun Haram

Semudah telefon dan lambong ayat “aku tak jadi buat tapi aku ambik idea engkau ya bro” aku percaya engkau dan rakan rakan engkau sama species semua ke laut!

Hiburan Wed, 2 May 2018

Muka Seiras, Mungkinkah Ini Jodoh Aiman?

“Disebabkan semua kata muka kami sama, mak dah restu kami tinggal sekali. Hahahahaha. Puas kita adjust muka nak bagi sama. #twin,” tulisnya sinis di laman Instagram.

Hiburan Fri, 2 Nov 2018

Ahmad Dhani, Once, Ari Lasso Terbang Ke Kuala Lumpur Untuk Konsert Reunion Dewa 19

Lebih menarik lagi tiket yang mula dijual mulai 7 November 2018  pukul 10 pagi ini akan diberi 10 peratus diskaun untuk jualan EARLY BIRD untuk tempoh 48 jam!

Hiburan Sat, 22 Sep 2018

#ABPBH31: Aizat Tak Pernah Undi Diri Sendiri

Sekiranya dipilih, Alhamdulillah… Kalau tak dipilih pun tak apa. Apapun, terima kasih bagi yang mengundi untuk ke peringkat seterusnya…Terima Kasih!

Hiburan Fri, 28 Sep 2018

Alhamdulillah…Mia Ahmad Timang Anak Lelaki

Tahniah! Syukur Alhamdullillah, isteri saya selamat melahirkan anak sulung kami tadi.

| Live TV