LIFESTYLE By: Mohd Fuad Mohd Noor September 19, 2019 @ 12:46pm

Nah Ini Dia Trik Nak Dapat Bibir Mungil Dan ‘Juicy’

Girls, penjagaan penampilan wajah sangat penting terutamanya apabila kita berada di sesuatu majlis yang penting. Bukan kulit muka sahaja yang akan dipandang, bibir pon jadi tarikan semua orang.

Sebut pasal bibir mesti ingat pelakon jelita Angelina Jolie kan? Siapa yang tak nak bibir seksi, mungil dan juicy tanpa perlukan rawatan surgeri dan suntikan kan?

So, ini dia trik mudah untuk u guys try!

Lip Balm

Yes korang boleh try mana-mana produk lip balm sebab  lip balm ini dapat memperbaiki struktur sel pada permukaan bibir agar bibir kita selalu nampak sihat luar dan dalam. Kalau korang mempunyai masalah bibir berwarna hitam, penggunaan lip balm dengan kerap juga boleh mengembalikan warna bibir anda kepada warna ori!

Lip balm ini juga boleh dijadikan base lipstick supaya lipstick akan stay lama di bibir. So, ini beberapa brand lip balm yang korang boleh try!

 

Nivea Peach Lip Balm

Dermaction Plus Watson Treatment Lip Balm

 

Lip Mask

Bibir kering dan kasar akibat penggunaan lipstick menjadi masalah setiap wanita kan?

Make sure korang dapat bezakan lip mask dengan lip balm. Lip mask ni dapat melembutkan bibir dan menyamarkan garis halus.

Setiap masker bibir mengandungi nutrisi yang diperlukan untuk melembutkan dan meneutralisasi sisa lipstick selain membantu mencegah bibir pecah-pecah. So di bawah ni anatara produk lip mask yang korang boleh pilih untuk apply pada bibir korang.

Laneige Sleeping Lip Mask

Clean Berry Lip Mask

Sephora Shea Lip Mask

Skrub Bibir

Untuk membuatkan bibir kelihatan lebih licin  merah jambu dan juicy gitu, sel-sel kulit mati perlu diberus. Cuba memberus bibir secara lembut menggunakan berus gigi untuk membuang kulit mati. Korang juga boleh try produk lip scrub yang ada untuk tampak lebih yakin tanpa lipstick.

Lepas dah apply lip mask, barulah bibir kelihatan lebih licin dan merah jambu! Try guna produk lip mask di bawah ini.

Mary Kay Satin Lips Sugar Scrub

 

Lush Bubblegum Lip Scrub

 

Ditulis Oleh: Dina Azmi

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 2 Apr 2019
Hiburan Mon, 18 Jun 2018

Bercerai Hidup, Intan Masih Ralat…

Tak apa Kak Intan, kami doakan anda temui kebahagiaan hakiki…Jika tidak di dunia, mungkin di akhirat sana nanti. Insha Allah. Kuat untuk anak-anak ya kak!

Hiburan Thu, 19 Jul 2018

Kaka Azraff Akui Tertekan

Penyanyi dan pelakon, Kaka Azraff akui tertekan apabila melihat teman-teman rapatnya sudah mendirikan rumah tangga………

Hiburan Wed, 30 Jan 2019

Douglas Lim Mahu Ulang Fenomena Spanar Jaya

Jom kita support Spanar Jaya X yang bakal ditayangkan bermula 2 Februari jam 11 malam di TV3.

Hiburan Fri, 26 Apr 2019

‘Apa Faedah Bawa Artis KPOP Datang Sini?’- Datuk Awie Tempelak Tindakan Menteri?

Tahun Melawat Malaysia tapi artis luar pula yang dijemput. Kenapa agaknya ya?

Hiburan Wed, 20 Mar 2019

Netizen Samakan Ketiak Sharifah Sakinah Dengan Kuih Akok?

Terbukti, nak cantik itu bukanlah mudah seperti A,B, C ya. You Go Girl!

Hiburan Mon, 8 Oct 2018

Wany Hasrita Bintang Paling Popular 2018

Saya sendiri terkejut. Mungkin nervous tu tak begitu ketara tadi di atas pentas tetapi saya memang tak sangka. Syukur Alhamdulillah atas sokongan padu peminat, terima kasih…ini hadiah untuk mereka.

Hiburan Sun, 20 Jan 2019
Events Wed, 1 Aug 2018

Selamat Ulangtahun Ke-18 Red Box Karaoke!

Jangan lepaskan peluang anda untuk menikmati ganjaran yang ditawarkan sempena ulang tahun yang ke-18 Red Box Karaoke!

Hiburan Mon, 6 May 2019

Sahur Kurma & Pisang, Alvin Chong Cuba Berpuasa!

Semoga terus bertahan yer Alvin, you can do it!

| Live TV