Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
LIFESTYLE By: Mohd Fuad Mohd Noor September 19, 2019 @ 12:46pm

Nah Ini Dia Trik Nak Dapat Bibir Mungil Dan ‘Juicy’

Girls, penjagaan penampilan wajah sangat penting terutamanya apabila kita berada di sesuatu majlis yang penting. Bukan kulit muka sahaja yang akan dipandang, bibir pon jadi tarikan semua orang.

Sebut pasal bibir mesti ingat pelakon jelita Angelina Jolie kan? Siapa yang tak nak bibir seksi, mungil dan juicy tanpa perlukan rawatan surgeri dan suntikan kan?

So, ini dia trik mudah untuk u guys try!

Lip Balm

Yes korang boleh try mana-mana produk lip balm sebab  lip balm ini dapat memperbaiki struktur sel pada permukaan bibir agar bibir kita selalu nampak sihat luar dan dalam. Kalau korang mempunyai masalah bibir berwarna hitam, penggunaan lip balm dengan kerap juga boleh mengembalikan warna bibir anda kepada warna ori!

Lip balm ini juga boleh dijadikan base lipstick supaya lipstick akan stay lama di bibir. So, ini beberapa brand lip balm yang korang boleh try!

 

Nivea Peach Lip Balm

Dermaction Plus Watson Treatment Lip Balm

 

Lip Mask

Bibir kering dan kasar akibat penggunaan lipstick menjadi masalah setiap wanita kan?

Make sure korang dapat bezakan lip mask dengan lip balm. Lip mask ni dapat melembutkan bibir dan menyamarkan garis halus.

Setiap masker bibir mengandungi nutrisi yang diperlukan untuk melembutkan dan meneutralisasi sisa lipstick selain membantu mencegah bibir pecah-pecah. So di bawah ni anatara produk lip mask yang korang boleh pilih untuk apply pada bibir korang.

Laneige Sleeping Lip Mask

Clean Berry Lip Mask

Sephora Shea Lip Mask

Skrub Bibir

Untuk membuatkan bibir kelihatan lebih licin  merah jambu dan juicy gitu, sel-sel kulit mati perlu diberus. Cuba memberus bibir secara lembut menggunakan berus gigi untuk membuang kulit mati. Korang juga boleh try produk lip scrub yang ada untuk tampak lebih yakin tanpa lipstick.

Lepas dah apply lip mask, barulah bibir kelihatan lebih licin dan merah jambu! Try guna produk lip mask di bawah ini.

Mary Kay Satin Lips Sugar Scrub

 

Lush Bubblegum Lip Scrub

 

Ditulis Oleh: Dina Azmi

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 6 Jul 2018

Lagu “Police Entry” Tuju Untuk Lelaki Penipu?

Penyanyi ini pernah bercinta dengan seorang ahli perniagaan dan hubungan mereka putus di tengah jalan angkara orang ketiga.  

Hiburan Tue, 17 Sep 2019

Jessica Jung Akan Keluar Single Terbaru Oktober Ini!

Siapa peminat Jessica Jung kat sini?

Hiburan Mon, 2 Apr 2018

Ayda Jebat Diberi Pujian Lakon Watak Bisu!

Siapa sangka, Ayda Jebat berjaya melakonkan watak sebagai Ilya iaitu perempuan bisu dan pekak dengan sangat baik!

Hiburan Thu, 10 Oct 2019
Hiburan Wed, 13 Nov 2019

Konsert The Legend 40 Tahun Rosli Mohalim Bakal Mengubat Rindu Peminat Sweet Charity

Peminat muzik rock tanahair jangan lupa saksikan konsert tribute Rosli Mohalim ni ok?

LIFESTYLE Sat, 8 Sep 2018

不是太空人也能穿!美国太空总署联手服装品牌推出日常穿着系列

美国太空总署NASA今年成立60周年,最近与服装品牌Heron Preston合作推出联名系列服装!这系列服装包含:夹克,帽衫,T恤, 背包和帽子,服装上的NASA字样来自NASA于1976年至1992年的标准字。

Hiburan Sun, 2 Sep 2018

Elfira Loy Dikhabarkan Bertunang, Ini Komen Sufian Suhaimi…

Gambar pertunangan Elfira bersama seorang jejaka menjadi bualan ramai sejak beberapa jam lalu.

Events Sun, 3 Feb 2019

AJL33 Red Carpet Fashion Steals the Show Away

Ready to hit the show in style!

Hiburan Fri, 13 Sep 2019

Rizman Akhirnya Tamatkan Zaman Bujang Dengan Pilihan Hatinya

Ikan di laut, asam di darat..di dalam kuali, bertemu jua..

| Live TV