LIFESTYLE By: Mohd Fuad Mohd Noor September 19, 2019 @ 12:46pm

Nah Ini Dia Trik Nak Dapat Bibir Mungil Dan ‘Juicy’

Girls, penjagaan penampilan wajah sangat penting terutamanya apabila kita berada di sesuatu majlis yang penting. Bukan kulit muka sahaja yang akan dipandang, bibir pon jadi tarikan semua orang.

Sebut pasal bibir mesti ingat pelakon jelita Angelina Jolie kan? Siapa yang tak nak bibir seksi, mungil dan juicy tanpa perlukan rawatan surgeri dan suntikan kan?

So, ini dia trik mudah untuk u guys try!

Lip Balm

Yes korang boleh try mana-mana produk lip balm sebab  lip balm ini dapat memperbaiki struktur sel pada permukaan bibir agar bibir kita selalu nampak sihat luar dan dalam. Kalau korang mempunyai masalah bibir berwarna hitam, penggunaan lip balm dengan kerap juga boleh mengembalikan warna bibir anda kepada warna ori!

Lip balm ini juga boleh dijadikan base lipstick supaya lipstick akan stay lama di bibir. So, ini beberapa brand lip balm yang korang boleh try!

 

Nivea Peach Lip Balm

Dermaction Plus Watson Treatment Lip Balm

 

Lip Mask

Bibir kering dan kasar akibat penggunaan lipstick menjadi masalah setiap wanita kan?

Make sure korang dapat bezakan lip mask dengan lip balm. Lip mask ni dapat melembutkan bibir dan menyamarkan garis halus.

Setiap masker bibir mengandungi nutrisi yang diperlukan untuk melembutkan dan meneutralisasi sisa lipstick selain membantu mencegah bibir pecah-pecah. So di bawah ni anatara produk lip mask yang korang boleh pilih untuk apply pada bibir korang.

Laneige Sleeping Lip Mask

Clean Berry Lip Mask

Sephora Shea Lip Mask

Skrub Bibir

Untuk membuatkan bibir kelihatan lebih licin  merah jambu dan juicy gitu, sel-sel kulit mati perlu diberus. Cuba memberus bibir secara lembut menggunakan berus gigi untuk membuang kulit mati. Korang juga boleh try produk lip scrub yang ada untuk tampak lebih yakin tanpa lipstick.

Lepas dah apply lip mask, barulah bibir kelihatan lebih licin dan merah jambu! Try guna produk lip mask di bawah ini.

Mary Kay Satin Lips Sugar Scrub

 

Lush Bubblegum Lip Scrub

 

Ditulis Oleh: Dina Azmi

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Hari Ini Thu, 30 Apr 2020
Fab Foodies! Sat, 17 Feb 2018

CAN YOU HANDLE THE HEAT? HERE’S THE 10 SPICIEST KOREAN RAMEN

Korean food has been all the rage lately but can you handle the heat of these 10 noodles?

Hiburan Tue, 10 Sep 2019
Hiburan Thu, 28 Jun 2018

Hantu Kak Limah Kahwin Hanya Gimik Tapi…

Kata pelakon Hantu Kak Limah ini, dia sudah bersedia untuk bergelar isteri semula. “ Saya juga perlukan teman seperti orang lain yang boleh menemani saya ketika anak-anak tiada di rumah…

Events Tue, 20 Nov 2018

Barisan Penyanyi Nasyid Terkenal Di Hubbu Rasul 24 November Ini

Persembahan ini akan dihoskan oleh Imam Muda Nazrul serta membariskan artis-artis nasyid berkumpulan seperti Raihan & Rabbani, artis duo Mawi & Daly Filsuf (Ahli Fiqir), serta artis solo seperti Aris Ariwatan & Raqib Majid. Kemasukan adalah PERCUMA, jom meriahkan Hubbu Rasul.

Hiburan Fri, 29 Jun 2018

Ara Nak Buang Sikap Baran

Saya mahu jadi lebih matang. Lebih-lebih lagi ketika membuat keputusan. Dalam masa sama membuang jauh sikap baran. Baguslah kalau Ara dah berniat begitu…

Hiburan Mon, 24 Jun 2019

Rumah Tangga Fizo Omar- Mawar Bergolak?

Kita doakan yang baik-baik untuk pasangan ini ok!

Hiburan Fri, 24 May 2019

Selena Gomez Anti Media Sosial?

Erk…kenapa tu Selena?

| Live TV