LIFESTYLE By: Mohd Fuad Mohd Noor September 19, 2019 @ 12:46pm

Nah Ini Dia Trik Nak Dapat Bibir Mungil Dan ‘Juicy’

Girls, penjagaan penampilan wajah sangat penting terutamanya apabila kita berada di sesuatu majlis yang penting. Bukan kulit muka sahaja yang akan dipandang, bibir pon jadi tarikan semua orang.

Sebut pasal bibir mesti ingat pelakon jelita Angelina Jolie kan? Siapa yang tak nak bibir seksi, mungil dan juicy tanpa perlukan rawatan surgeri dan suntikan kan?

So, ini dia trik mudah untuk u guys try!

Lip Balm

Yes korang boleh try mana-mana produk lip balm sebab  lip balm ini dapat memperbaiki struktur sel pada permukaan bibir agar bibir kita selalu nampak sihat luar dan dalam. Kalau korang mempunyai masalah bibir berwarna hitam, penggunaan lip balm dengan kerap juga boleh mengembalikan warna bibir anda kepada warna ori!

Lip balm ini juga boleh dijadikan base lipstick supaya lipstick akan stay lama di bibir. So, ini beberapa brand lip balm yang korang boleh try!

 

Nivea Peach Lip Balm

Dermaction Plus Watson Treatment Lip Balm

 

Lip Mask

Bibir kering dan kasar akibat penggunaan lipstick menjadi masalah setiap wanita kan?

Make sure korang dapat bezakan lip mask dengan lip balm. Lip mask ni dapat melembutkan bibir dan menyamarkan garis halus.

Setiap masker bibir mengandungi nutrisi yang diperlukan untuk melembutkan dan meneutralisasi sisa lipstick selain membantu mencegah bibir pecah-pecah. So di bawah ni anatara produk lip mask yang korang boleh pilih untuk apply pada bibir korang.

Laneige Sleeping Lip Mask

Clean Berry Lip Mask

Sephora Shea Lip Mask

Skrub Bibir

Untuk membuatkan bibir kelihatan lebih licin  merah jambu dan juicy gitu, sel-sel kulit mati perlu diberus. Cuba memberus bibir secara lembut menggunakan berus gigi untuk membuang kulit mati. Korang juga boleh try produk lip scrub yang ada untuk tampak lebih yakin tanpa lipstick.

Lepas dah apply lip mask, barulah bibir kelihatan lebih licin dan merah jambu! Try guna produk lip mask di bawah ini.

Mary Kay Satin Lips Sugar Scrub

 

Lush Bubblegum Lip Scrub

 

Ditulis Oleh: Dina Azmi

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 3 Nov 2018

#ASK2018: Selesa Gandingan Dengan Syafiq Kyle, Amyra Tak Sabar Tunggu Nur 2

Bukan Amyra je tak sabar, kami pun dah tak sabar nak tengok sambungan kisah Ustaz Adam & Nur dalam Nur 2.

Hiburan Wed, 17 Jul 2019

Tujuh Tahun Berkahwin,Betty Banafe Kembali Solo…

Saya anggap antara kami sudah tiada jodoh dan persefahaman untuk terus hidup bersama.

Hiburan Sun, 1 Jul 2018

Betulkah Ardell Aryana Sakit Kanser?

Adakah benar Ardell kini sedang menghidap kanser? Baca berita penuh hanya di Xtra.com.my!

TECH Tue, 1 Jan 2019

Cara Pasang Poni ala iPhone X di Semua Android

Mari kita cuba pasang poni ala iPhone X

Hiburan Sat, 22 Jun 2019

Abby Abadi Hamil?

Kalau betul seperti apa yang dikata, Alhamdulillah…

Contest Wed, 27 Nov 2019
Hiburan Thu, 26 Apr 2018

Terbaik! One Republic Pukau 10,000 Penonton Di Stadium Merdeka

Pada konsert tersebut, One Republic turut menyampaikan lagu Wake Me Up sebagai tribut kepada DJ terkenal Avicii yang meninggal dunia pada 20 April lalu.

LIFESTYLE Fri, 10 Aug 2018

3 Makanan Karbo Elak Untuk Makan Malam

Makanan karbohidrat memang perlu dielakkan jika anda diet tetapi itu tidak bermaksud tidak boleh diambil langsung

Hiburan Fri, 30 Nov 2018

Impian Jadi Kenyataan, Syamel Mampu Beli Kereta Mewah Okay!

Wah, lepasni bolehlah tumpang kereta Syamel ronda-ronda

Hiburan Mon, 12 Aug 2019

| Live TV