LIFESTYLE By: Mohd Fuad Mohd Noor September 19, 2019 @ 12:46pm

Nah Ini Dia Trik Nak Dapat Bibir Mungil Dan ‘Juicy’

Girls, penjagaan penampilan wajah sangat penting terutamanya apabila kita berada di sesuatu majlis yang penting. Bukan kulit muka sahaja yang akan dipandang, bibir pon jadi tarikan semua orang.

Sebut pasal bibir mesti ingat pelakon jelita Angelina Jolie kan? Siapa yang tak nak bibir seksi, mungil dan juicy tanpa perlukan rawatan surgeri dan suntikan kan?

So, ini dia trik mudah untuk u guys try!

Lip Balm

Yes korang boleh try mana-mana produk lip balm sebab  lip balm ini dapat memperbaiki struktur sel pada permukaan bibir agar bibir kita selalu nampak sihat luar dan dalam. Kalau korang mempunyai masalah bibir berwarna hitam, penggunaan lip balm dengan kerap juga boleh mengembalikan warna bibir anda kepada warna ori!

Lip balm ini juga boleh dijadikan base lipstick supaya lipstick akan stay lama di bibir. So, ini beberapa brand lip balm yang korang boleh try!

 

Nivea Peach Lip Balm

Dermaction Plus Watson Treatment Lip Balm

 

Lip Mask

Bibir kering dan kasar akibat penggunaan lipstick menjadi masalah setiap wanita kan?

Make sure korang dapat bezakan lip mask dengan lip balm. Lip mask ni dapat melembutkan bibir dan menyamarkan garis halus.

Setiap masker bibir mengandungi nutrisi yang diperlukan untuk melembutkan dan meneutralisasi sisa lipstick selain membantu mencegah bibir pecah-pecah. So di bawah ni anatara produk lip mask yang korang boleh pilih untuk apply pada bibir korang.

Laneige Sleeping Lip Mask

Clean Berry Lip Mask

Sephora Shea Lip Mask

Skrub Bibir

Untuk membuatkan bibir kelihatan lebih licin  merah jambu dan juicy gitu, sel-sel kulit mati perlu diberus. Cuba memberus bibir secara lembut menggunakan berus gigi untuk membuang kulit mati. Korang juga boleh try produk lip scrub yang ada untuk tampak lebih yakin tanpa lipstick.

Lepas dah apply lip mask, barulah bibir kelihatan lebih licin dan merah jambu! Try guna produk lip mask di bawah ini.

Mary Kay Satin Lips Sugar Scrub

 

Lush Bubblegum Lip Scrub

 

Ditulis Oleh: Dina Azmi

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 18 Mar 2019

“Terima Saja Kenyataan Pedas A. Aida”- Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Berhad

Diharap lepasni isu kontroversi melibatkan kenyataan A.Aida tidak terus-menerus diperkatakan

LIFESTYLE Mon, 29 Jan 2018

Kongsi 3 Cara Memerahkan Bibir Hitam

Bibir yang merah merona menjadi daya tarik tersendiri bagi seorang wanita. Dengan warna bibir yang merah membuat wanita lebih tampil cantik maksimal, dan menjadi perhatian bagi banyak orang. Banyak sekali cara untuk membuat bibir Anda menjadi […]

Hiburan Thu, 29 Nov 2018
Hiburan Tue, 3 Sep 2019

Fasha Sandha Mengandung Lagi?

Betul Ke Fasha Sandha Mengandung?

Hiburan Sun, 20 Oct 2019

Kak Lina Pom Pom Dirisik! “Izinkan Aku Merasa Detik Ini”

Lima majlis kan? Satu dah pun selesai…Alhamdullillah.

LIFESTYLE Fri, 21 Sep 2018

3 Cara Menghilangkan Uban DiRambut

Bila uban muncul tiba mulalah hati makin tidak senang

Hiburan Mon, 29 Apr 2019

MV Terbaru Taylor Swift “ME!” Catat Tontonan Tertinggi Di Youtube Dalam Masa 24 Jam

Taylor Swift sekali lagi mencipta magis apabila  berjaya mendapat tontonan tertinggi di Youtube menerusi muzik video terbaru beliau,’ME!’. 

Hiburan Sat, 14 Apr 2018

Pencarian Juara Lagu ke 33 Diteruskan

Menariknya, rakaman showcase akan dilakukan di tempat-tempat awam bagi mendekatkan lagi Muzik Muzik bersama para peminat dan khalayak ramai. Lebih meriah tau!

Hiburan Sun, 27 May 2018
Hiburan Thu, 7 Mar 2019

Arja Lee Mengaku Obses Panggung

Hero filem Dalam Botol ini mengaku mahukan watak dalam filem hantu pula selepas ini.

| Live TV