Events By: SGMS Faida April 24, 2018 @ 7:17am

‘Nervous’ Pertama Kali Keluar Mengundi? Baca ini…

OMG, nervous-nya sebab ini pertama kali aku turun mengundi! Semua dah ready, baju apa nak pakai, kasut apa nak sarung, lokasi mana nak dituju TAPI korang kena alert dengan beberapa hal di bawah ini. Smart mana pun korang pakai pada hari itu tapi kalau korang tak ikut benda di bawah ini, leceh juga beb.

  • DAH DAFTAR MENGUNDI KE BELUM?

Punya berbatu-baru korang memandu, sampai ke pusat mengundi, nama korang tiada dalam sistem ataupun korang tiba di pusat yang salah. Tak ke satu hal korang kena patah balik, cari parking balik dan drive ke lokasi seterusnya. Sebelum keluar mengundi, TOLONG periksa nama dan kad pengenalan korang dah ada dalam sistem Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR), laman web SPR . Semak di laman web SPR sama ada korang layak atau tidak untuk mengundi. Check it out guys!

  • JANGAN LUPA BAWA MYKAD

Satu perkara yang terpenting pada hari mengundi, jangan lupa bawa kad pengenalan korang ya. Bukan apa, bila dah sampai turn korang, tiba-tiba kad pengenalan tertinggal, aduh…satu hal nak berpatah balik ke rumah. Ingat bawa IC tau!

  • JANGAN ROSAKKAN KERTAS UNDI

Kalau korang jenis suka bergurau, waktu begini rasanya serlahkan sisi ‘serius’ dalam diri korang. Jangan pula ambil kertas undi itu dan lukis atau pangkah macam-macam. Ini menyebabkan terjadinya undi rosak. Tak ke rugi tu? Bukan main awal korang bangun, beratur, bila sampai je kertas undi ikat tangan korang, dipangkahnya semua nama calon. Ha ha ha… jangan begini ya kawan! Pangkah undi dengan berhemah…

Sekadar Gambar Hiasan

  • PAKAIAN HARUS SOPAN

Ini bukan pertunjukan fesyen antarabangsa untuk kamu mencuba dalam berfesyen. Pakaian yang relax-relax sudahlah! Asalkan selesa dan kemas.

  • BANGUN AWAL

Waktu mengundi adalah daripada pukul 8 pagi sehingga 5 petang. Kalau boleh, datang awal, cari parking pun senang. Apa salahnya, bergerak ke pusat mengundi awal kan. Aktiviti ini dijalankan lima tahun sekali, sekali sekala keluar awal pagi apa salahnya…hehe.

AYUH KITA KELUAR MENGUNDI!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 14 Jan 2019

Dimarahi Produser Antara Pengalaman Pahit Sarah Hildebrand Dalam Pujaan Hati Kanda

Tahniah Sarah! Di harap Sarah akan banyak lagi berlakon dan bawa watak-watak jahat macam Nadine!

Events Mon, 6 Apr 2020
Trending Hari Ini Thu, 4 Jun 2020
Hiburan Tue, 3 Dec 2019

Watch How This 6’1″ K-Pop Star Turned Into A Fanboy When Ryan Reynolds Stood Next To Him

Fans can’t help but notice how cute he was fanboying over a celebrity he looks up to.

Fab Foodies! Thu, 12 Jul 2018

就是这样才变胖!想吃垃圾食物是因为「睡不饱」

妳有发现在晚上高热量的垃圾食物,浮现在脑海画面的机率特别高吗?

Hiburan Mon, 2 Apr 2018

Song Ji Hyo Says She’s in Pain Now Thanks to Running Man

Having been on Running Man for 9 years has definitely taken a toll on her.

Hiburan Sat, 7 Sep 2019

Bila Nabila Huda Gelak Tak Ikhlas…

Abil gelak tak ikhlas kat siapa?

LIFESTYLE Sat, 29 Jun 2019

Bahaya Simpan Makanan Dimasak Dalam Peti Sejuk Lebih Dari Empat Hari

jangan kerana sayang nak membazir kesihatan sendiri diabaikan

LIFESTYLE Wed, 13 Nov 2019
Hiburan Fri, 18 Jan 2019

Naim Daniel Selesa Tanpa Teman Wanita

Girls, korang tunggu kejap ok?

| Live TV