TECH By: SGMS Putri October 7, 2018 @ 1:30pm

Gunakan iPhone Seperti Seorang Jurugambar Pro Dengan 3 Lensa Kamera Ini

Rata-rata semua pengguna iPhone bersetuju bahawa jenama telefon ini dapat menghasilkan kualiti gambar yang terbaik, terutamanya model-model versi baharu. Tetapi, bagaimana pula dengan model yang lama?

Untuk pengguna iPhone model 6s dan kebawah, jangan risau, anda tidak perlu membeli telefon pintar baru bagi mendapatkan kualiti yang lebih bagus kerana terdapat banyak jenis lensa kamera tambahan di pasaran yang boleh anda cuba!

Aukey Professional 3 In 1 Clip-On Universal Camera

Lens iPhone 3 in 1 terbaik

Lens iPhone 3 in 1 terbaik

Tersedia dalam kombo 3 dalam 1 ini adalah, fisheye lens (untuk gambar hemisfera lebar), Macro lens (untuk gambar yang sangat dekat dan rapat) dan wide angle lens (untuk gambar landskap atau selfie yang luas dengan cantik). Kanta kacanya yang bergred HD mampu mengelakkan silau, pantulan cahaya dan juga sudut hitam di sekeliling gambar.

AUKEY iPhone Camera Lens, Fisheye and Macro Lens

Fisheye lens untuk iPhone

Fisheye lens untuk iPhone

Kit kanta ini merangkumi fisheye lens 160° yang membolehkan anda untuk mengambil pemandangan landskap yang sehampir 180° (pemandangan kiri ke kanan dengan jelas). Lensanya dibina dengan aloi aluminium dan disadur dengan pelbagai unsur untuk mengurangkan pantulan cahaya dan lain-lain gangguan ketika mengambil gambar. Dalam pada itu, aspek boleh cabut lensa ini dimudahkan dengan klip getah untuk mengurangkan geseran supaya tidak mencalarkan iPhone anda.

4K HD iPhone LENS SET

HD lens untuk iPhone

HD lens untuk iPhone

Keupayaan untuk mengambil gambar dengan extra ketajaman merupakan keutamaan lensa ini, yang menggunakan kaca lensa optical lanthanum untuk menambahbaik transmisi cahaya. Lebih lagi, badan lensa pula dibuat daripada aloi aluminium untuk tahan lama dan mengelakkan kaca daripada mudah pecah.

Baiklah,sampai disini sahaja perkongsian kami pada kali ini. Semoga bermanfaat untuk anda.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 16 Jul 2018

Jonghyun’s Song ‘Moon’ Will be Sent to the Moon!

What a way to commemorate the late singer.

Hiburan Thu, 13 Feb 2020
Hiburan Fri, 17 Aug 2018

Wanita Cantik Ini Rupanya Vokalis Kumpulan Cokelat!

Kalau ditanya tentang muzik pilihan, saya lebih tertarik dengan akustik. Lebih tenang tetapi saya suka mencabar diri sendiri dengan mencuba benda baharu. Oleh sebab itu, saya ambil keputusan untuk sertai Cokelat,.

Hiburan Fri, 27 Apr 2018

Aksi Intim Remy Ishak Dalam…?

Kalau selalunya hero kita ni beraksi dilayar perak dengan memegang watak pahlawan, hero dalam cerita cinta, atau seorang yang psiko. Namun, kali ini kita bawakan kepada peminat-peminat Remy Ishak adegan yang pastinya panas untuk tatapan korang semua.

Hiburan Wed, 18 Sep 2019
TECH Wed, 4 Jul 2018

No More Wi-Fi: The New Age Internet Connection is Here

Wi-Fi and routers will soon become junk.

TECH Thu, 30 Nov 2017

Cara Kongsi Kata Laluan Wifi Tanpa Diketahui Orang

Mahu kongsikan password WIFI tetapi risau password Hotspot anda diketahui umum? 

Hiburan Fri, 11 Oct 2019

Ben Amir Buktikan Dia Pelakon Versatil

Romantik boleh, seram boleh…apa lagi?

Hiburan Tue, 11 Jun 2019

Rumah Kena Pecah Masuk, Nash Rancang Pasang CCTV

Saya bagaimanapun, bersyukur kerana ketika kejadian, tiada sesiapa di rumah, malah tiada barangan berharga yang dilarikan.

| Live TV