TECH By: SGMS Putri October 7, 2018 @ 1:30pm

Gunakan iPhone Seperti Seorang Jurugambar Pro Dengan 3 Lensa Kamera Ini

Rata-rata semua pengguna iPhone bersetuju bahawa jenama telefon ini dapat menghasilkan kualiti gambar yang terbaik, terutamanya model-model versi baharu. Tetapi, bagaimana pula dengan model yang lama?

Untuk pengguna iPhone model 6s dan kebawah, jangan risau, anda tidak perlu membeli telefon pintar baru bagi mendapatkan kualiti yang lebih bagus kerana terdapat banyak jenis lensa kamera tambahan di pasaran yang boleh anda cuba!

Aukey Professional 3 In 1 Clip-On Universal Camera

Lens iPhone 3 in 1 terbaik

Lens iPhone 3 in 1 terbaik

Tersedia dalam kombo 3 dalam 1 ini adalah, fisheye lens (untuk gambar hemisfera lebar), Macro lens (untuk gambar yang sangat dekat dan rapat) dan wide angle lens (untuk gambar landskap atau selfie yang luas dengan cantik). Kanta kacanya yang bergred HD mampu mengelakkan silau, pantulan cahaya dan juga sudut hitam di sekeliling gambar.

AUKEY iPhone Camera Lens, Fisheye and Macro Lens

Fisheye lens untuk iPhone

Fisheye lens untuk iPhone

Kit kanta ini merangkumi fisheye lens 160° yang membolehkan anda untuk mengambil pemandangan landskap yang sehampir 180° (pemandangan kiri ke kanan dengan jelas). Lensanya dibina dengan aloi aluminium dan disadur dengan pelbagai unsur untuk mengurangkan pantulan cahaya dan lain-lain gangguan ketika mengambil gambar. Dalam pada itu, aspek boleh cabut lensa ini dimudahkan dengan klip getah untuk mengurangkan geseran supaya tidak mencalarkan iPhone anda.

4K HD iPhone LENS SET

HD lens untuk iPhone

HD lens untuk iPhone

Keupayaan untuk mengambil gambar dengan extra ketajaman merupakan keutamaan lensa ini, yang menggunakan kaca lensa optical lanthanum untuk menambahbaik transmisi cahaya. Lebih lagi, badan lensa pula dibuat daripada aloi aluminium untuk tahan lama dan mengelakkan kaca daripada mudah pecah.

Baiklah,sampai disini sahaja perkongsian kami pada kali ini. Semoga bermanfaat untuk anda.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 22 Jun 2018

Zul Ariffin Separuh Bogel Di Thailand, Undang Komen Lucah Netizen

Gambar yang dimuat naik beberapa jam ini telahpun mendapat 48, 940 likes. Difahamkan, Zul Ariffin kini sedang menikmati percutian beliau bersama teman-temannya di sebuah pantai peranginan yang popular di Thailand.

Events Wed, 2 Jan 2019

The Art Scene in Malaysia Magnifies in 2019

Check out these upcoming art events happening this year.

TECH Sun, 10 Nov 2019

Cara Merakam Video pada Pelayar Chrome

Kepada anda yang ingin merakam aktiviti atau video pada paparan pelayar Chrome berikut kami kongsikan salah satu alternative yang boleh dicuba. Pertama sekali buat carian Screencastify pada Google, buka pautan tersebut maka akan muncul paparan dibawah. Klik […]

LIFESTYLE Mon, 7 Jan 2019

Emperor Jewellery’s Launch Saw Some of the Hottest Hong Kong Stars

The shop is now open in Pavilion, Kuala Lumpur!

TECH Thu, 5 Jul 2018

Meizu 16 Hadir Dengan Pengimbas Cap Jari Dalam Skrin, Dilancarkan Pada 26 Ogos Ini

Selepas Vivo memperkenalkan teknologi pengimbas cap jari di dalam skrin pada peranti X20 Plus UD, beberapa pengeluar lain turut menggunapakai teknologi itu pada peranti mereka. Sebuah lagi syarikat pengeluar dari China iaitu Meizu, juga tidak mahu ketinggalan dari menggunakannya. […]

Hiburan Fri, 20 Jul 2018

Jurnal Minggu 1 : #daiTV3 Bawa Kelainan?

Jurnal #daiTV3 cipta kelainan. Nak tahu apakah agaknya kelainan yang akan dibawakan kepada bakal pendakwah kita? Sila baca artikel ini.

Hiburan Thu, 27 Jun 2019

Song Song Couple Labels Finally Speaks Up About The Divorce

Both labels have released their statement.

Events Sun, 12 Aug 2018

Hari Raya Aidiladha 22 Ogos Ini

Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja-Raja, Malaysia mengisytiharkan bahawa tarikh Hari Raya Korban bagi negeri-negeri seluruh Malaysia telah ditetapkan pada hari Rabu, 22 Ogos 2018.

TECH Thu, 19 Jul 2018

MacBook Pro Dengan Cip Core-i9 Hadapi Masalah Penyejukan?

MacBook Pro yang dilancarkan Apple Inc. baru-baru ini telah mendapat naik taraf yang sepatutnya apabila cip pemprosesan Intel Core generasi ke-8 mula digunakan. Dengan tetapan terbaik, pengguna boleh mendapatkannya dengan cip Intel Core-i9 dengan clockspeed asas 2.9GHz dan storan […]

Hiburan Wed, 16 May 2018

Panas! Fasha Sandha Tayang Peha Putih Gebu Buat Netizen Naik Gila

Tindakannya itu sekaligus mengundang kecaman daripada netizen yang menganggap tariannya itu terlampau seksi dan terlalu mengghairahkan apatah lagi kita semakin dekat untuk menyambut bulan ramadan

| Live TV