TECH By: SGMS Putri July 19, 2018 @ 10:56am

Siri Samsung Galaxy Paling Inovatif Akan Diperkenalkan Tahun Hadapan – WSJ

Sebuah laporan daripada akhbar The Wall Street Journal hari ini mendakwa bahawa Samsung akan memperkenalkan satu lagi siri di bawah jenama Samsung Galaxy iaitu Galaxy X. Siri berkenaan dilaporkan akan tiba di pasaran pada tahun 2019 nanti.

Pada awal tahun ini, Samsung dilaporkan telah mempertontonkan peranti prototaip pertama bagi siri tersebut dalam satu sidang media tertutup di semasa acara CES 2018 sedang berlangsung. Peranti itu dikatakan adalah sebuah peranti boleh lipat, seperti yang pernah dipatenkan oleh Samsung pada tahun 2017.

Peranti yang turut dikenali sebagai ‘Winner’ itu turut didakwa akan memaparkan paparan pada ‘sebahagian besar’ perantiapabila lipatannya dibuka. Ia akan hadir dengan paparan skrin 7 inci yang boleh dilipat separuh, sama seperti beg dompet yang sering digunakan kaum lelaki.

Ini menjadikan Galaxy X boleh dianggap sebagai tablet mini yang lebih sesuai terutamanya bagi mereka yang suka berhibur menggunakan peranti mudah alih. Bagaimanapun, perkara ini masih diperingkat ura-ura dan reka cipta akhir peranti ini mungkin berbeza dengan apa yang tertiris setakat ini.

Sekiranya laporan ini tepat, ia akan memberi tamparan kepada semua pencabar Samsung di mana mereka berkemungkinan akan menjadi pengeluar pertama yang menghasilkan peranti Android boleh lipat. Namun bagitu, harga jualannya hampir pasti akan lebih tinggi berbanding Galaxy S dan Note yang ada pada hari ini.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 13 May 2018

Cara Untuk “download” Video Daripada Facebook menggunakan iPhone

Kaedah yang boleh digunakan oleh pengguna iPhone untuk memuat turun sebarang Video pada Aplikasi Facebook.

TECH Tue, 11 Dec 2018

Cara Unfollow Akaun yang Tidak Followback di Instagram

Berharap untuk memadamkan banyak akaun sekaligus yang tidak mengikuti Instagram kita kembali. Anda boleh menggunakan kaedah berikut.

TECH Sun, 10 Mar 2019

10 Aplikasi Permainan Menarik Yang Boleh Anda Mainkan Tanpa WiFi

Mungkin anda selalu berada dikawasan luar rangkaian WiFi dan internet, berikut merupakan 15 aplikasi permainan yang boleh anda muat turun.

Automobile Tue, 24 Apr 2018

选民们看过来!现可通过MySPR Semak手机App查选民资讯

5月9日已被宣布为全国特别公共假期,因此小编在此呼吁已注册成为选民的读者,在投票日一起履行公民责任。为了方便选民,选委会推出了MySPR Semak手机应用程式,让选民们能更方便地了解本届选举的投票站及投票渠道等相关资讯。

TECH Mon, 29 Jan 2018

Langkah Menyelesaikan Isu “No Network” dan “Searching” untuk iPhone 6

Langkah untuk menyelesaikan isu no network dalam peranti iPhone 6.

TECH Thu, 6 Dec 2018
TECH Fri, 20 Jul 2018

Shopee Tawarkan Promosi Barangan Elektronik Bermula 23 Julai Ini

Laman beli-belah atas talian terkenal, Shopee bakal melancarkan promosi istimewa, Ekspo Elektronik Shopee yang menawarkan pelbagai jenama elektronik terkemuka seperti honor, Philips, Vivo, Xiaomi dan banyak lagi. Promosi berkenaan akan berlangsung bermula 23 hingga 26

TECH Tue, 13 Nov 2018

Tips Memilih Portable Hard Disk yang Tahan Lasak, Berkualiti dan Menjimatkan Wang Anda

Penggunaan ‘hard disk’ amat terkenal pada abad ini. Banyak perkara yang perlu anda ketahui jika anda ingin membeli ‘hard disk’.

TECH Fri, 15 Dec 2017

Perkhidmatan TM WiFi Kini Dikenali Sebagai [email protected]

Dahulunya dikenali sebagai TM WiFi, ia merupakan satu perkhidmatan dari TM Malaysia yang menyediakan kemudahan WiFi untuk kawasan awam di lebih 4000 lokasi seluruh negara. Terbaru, syarikat komunikasi gergasi negara itu telah mengumumkan penjenamaan semula

TECH Mon, 12 Nov 2018

Cara menggunakan Animoji dalam gaya iPhone

terdapat pilihan untuk menyimpan video di bahagian bawah skrin. Anda juga boleh berkongsi Animoji melalui pelbagai aplikasi media sosial yang anda miliki.

| Live TV