TECH By: SGMS Putri July 19, 2018 @ 10:56am

Siri Samsung Galaxy Paling Inovatif Akan Diperkenalkan Tahun Hadapan – WSJ

Sebuah laporan daripada akhbar The Wall Street Journal hari ini mendakwa bahawa Samsung akan memperkenalkan satu lagi siri di bawah jenama Samsung Galaxy iaitu Galaxy X. Siri berkenaan dilaporkan akan tiba di pasaran pada tahun 2019 nanti.

Pada awal tahun ini, Samsung dilaporkan telah mempertontonkan peranti prototaip pertama bagi siri tersebut dalam satu sidang media tertutup di semasa acara CES 2018 sedang berlangsung. Peranti itu dikatakan adalah sebuah peranti boleh lipat, seperti yang pernah dipatenkan oleh Samsung pada tahun 2017.

Peranti yang turut dikenali sebagai ‘Winner’ itu turut didakwa akan memaparkan paparan pada ‘sebahagian besar’ perantiapabila lipatannya dibuka. Ia akan hadir dengan paparan skrin 7 inci yang boleh dilipat separuh, sama seperti beg dompet yang sering digunakan kaum lelaki.

Ini menjadikan Galaxy X boleh dianggap sebagai tablet mini yang lebih sesuai terutamanya bagi mereka yang suka berhibur menggunakan peranti mudah alih. Bagaimanapun, perkara ini masih diperingkat ura-ura dan reka cipta akhir peranti ini mungkin berbeza dengan apa yang tertiris setakat ini.

Sekiranya laporan ini tepat, ia akan memberi tamparan kepada semua pencabar Samsung di mana mereka berkemungkinan akan menjadi pengeluar pertama yang menghasilkan peranti Android boleh lipat. Namun bagitu, harga jualannya hampir pasti akan lebih tinggi berbanding Galaxy S dan Note yang ada pada hari ini.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 3 Jul 2018

Samsung Galaxy Tab S4 Bakal Dilancarkan September Ini

Tweet   Internationale Funkausstellung atau IFA 2018 akan berlansung bermula dari 31 Ogos hingga 5 September ini. Ia merupakan satu ekspo bagi barangan elektronik dan peralatan rumah utama dunia di mana syarikat pengeluar utama akan berhimpun […]

TECH Thu, 5 Jul 2018

Razer Huntsman Dengan Suis Mekanikal Cahaya Yang Lebih Pantas

Papan kekunci mekanikal telah lama berada di pasaran dengan papan kekunci IBM Model M diingati sebagai bapa papan kekunci mekanikal moden dengan penggunaan teknologi suis ikonik, buckling spring pada ketika itu membuatkan pengalaman menaip di atasnya lebih […]

TECH Mon, 30 Jul 2018

8 Idea Susun Atur Foto Menarik Untuk Instagram

Mahukan penampilan kemas pada Instagram? Berikut kami kongsikan tips – tips susun atur yang menarik pada Instagram anda.

Automobile Tue, 13 Mar 2018

Volkswagen Bus Is Back With A Revamp New Look And Features!

Volkswagen iconic Hippie bus gets a new look and the company will be releasing a newer version of the hippie bus, with I.D. Buzz and other new features!

TECH Sat, 24 Feb 2018

Rakyat Malaysia Ketagih Telefon Pintar!

Malaysia merupakan  antara negara yang  rakyatnya memiliki telefon pintar tertinggi di dunia malah 78.7 %  daripada 24,572,446 adalah pengguna internet.

TECH Sat, 23 Mar 2019

Ciri Penting APP YouTube Di Nintendo Switch Yang Anda Kena Tahu

Tapi tahukah anda yang APP YouTube pada Switch sama lengkap seperti yang boleh ditemui pada TV pintar ataupun Android TV?

TECH Tue, 5 Dec 2017

IMBASAN TAPAK TANGAN HADIAH DARI SAMSUNG

Kalau Apple memperkenalkan sistem thumbprint dan face ID untuk Iphone keluaran terbarunya, kali ini Samsung pula bakal menaik taraf telefon keluarannya dengan memperkenalkan sistem imbasan tapak tangan. Menarik bukan?

Events Mon, 21 Oct 2019

Planning On Buying Honor 20 Series? Now is the Time!

BOO! HONOR Malaysia is Giving Fans a Treat this Halloween.

TECH Wed, 11 Dec 2019

Pencipta ‘Barcode’ Meninggal Dunia

Menghasilkan puluhan paten untuk peralatan komputer dan imbasan (barcode)

TECH Wed, 20 Feb 2019

不只心情更好!暂停使用Facebook连政治倾向都少了

研究发现,关闭Facebook帐号的人,过得更快乐。

| Live TV