Trending By: Padin December 5, 2020 @ 1:46pm

‘Adakah Kau Mendengar?’ Tampilkan Transformasi & Kreativiti Alyph

Setelah penjenamaan semula kepada nama Alyph, bekas anggota kumpulan Sleeq ini muncul dengan single terbarunya Adakah Kau Mendengar? menerusi Def Jam Singapura.

Nama Alyph sinonim dengan lagu-lagu ‘hits’ carta genre pop, R&B dengan gabungan hip-hop yang rancak di Asia Tenggara.

Dalam single solo pertamanya untuk tahun 2020, artis dan produser dari Singapura yang pernah memenangi anugerah ini membawa versatiliti ​​secara jujur dan ikhlas sepanjang kariernya.

‘Adakah Kau Mendengar?’ membawa Alyph ke tahap terbaru dalam karier muziknya dan tidak seperti karya-karyanya sebelum ini yang rancak, ‘Adakah Kau Mendengar?’ memberi kelainan, namun, pada masa yang sama, lagu ini masih berkisar tentang kehidupan.

“Saya selalu menulis cerita separa fiksyen dalam muzik saya. Saya memutuskan untuk tidak menjadikannya terlalu peribadi kerana saya merasakan bahawa setiap orang mempunyai cerita yang berbeza.

“Jadi, apa yang biasanya saya lakukan adalah menggabungkan dan membayangkan bagaimana perasaan beberapa orang dalam keadaan saya dan membuat satu cerita,” kata Alyph.

‘Adakah Kau Mendengar?’ bukanlah permulaan baru tetapi pandangan yang lebih mendalam dan terperinci ke dalam minda dan jiwa Alyph.

“Sekiranya saya ingin berterus-terang, ini adalah saya sebenarnya. Sekiranya anda ingin mendengar muzik saya, anda juga harus menerima semua ciri, kolaborasi dan kesesuaian.

“Saya sangat realistik – saya tahu bahawa setiap pengakhiran yang indah, kadang-kadang terdapat juga pengakhiran buruk.

“Seperti seni, tidak ada penjelasan mengapa ia begitu, namun itulah hakikatnya. Saya mahukan kesan single ‘Adakah Kau Mendengar?’ berpanjangan: Tidak kira bila anda dengar, pada usia berapa pun, lagu ini masih relevan,” katanya lagi.

Single ‘Adakah Kau Mendengar?’ boleh didapati di semua platform muzik utama sementara muzik video rasmi boleh ditonton di saluran VEVO Alyph di laman YouTube.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 31 Oct 2018

Pasangan India Maut Semasa ‘Selfie’ Di Tebing Yosemite

“Adakah hidup kita bernilai dengan hanya satu foto?”

Trending Thu, 2 Aug 2018

Bimbang Diancam Stalker, Pemandu Bas Berbaju Kalis Peluru Setiap Hari

Imre Marton, memakai baju kalis peluru itu setiap hari kerana bimbang pengendapnya, Charlie Howells, bertindak di luar kewarasan.

Trending Thu, 13 Dec 2018

Sniper Digeruni Musuh Ini Bertukar Menjadi Ratu Cantik

Pernah Bunuh Musuh Dari Jarak 4000 Kaki, Sniper Digeruni Musuh Ini Bertukar Menjadi Ratu Cantik Kegilaan Ramai Lelaki

Trending Fri, 20 Nov 2020
Trending Thu, 28 Dec 2017

「时尚之都」巴黎地下墓穴 埋葬700万人

法国巴黎被人们称为「时尚之都」,但在那里有一个超诡异的地下墓室,里头埋葬着700万具尸骨,被人们称为「骷髅墓」。据称,这个墓穴里的尸骨都是被人们刻意移来转去的,且在此之前是一个采石场。

Trending Mon, 16 Apr 2018

Lembu Cemas Tersepit, Terima Kasih Abang Bomba!

Tujuh anggota bersama sebuah jentera tiba di lokasi kejadian lima minit kemudian dan tindakan menyelamat haiwan itu dilakukan. Alhamdulillah, akhirnya lembu itu berjaya dikeluarkan dengan selamat!

Trending Tue, 27 Oct 2020
Trending Wed, 25 Nov 2020

| Live TV