Trending By: Padin December 5, 2020 @ 1:46pm

‘Adakah Kau Mendengar?’ Tampilkan Transformasi & Kreativiti Alyph

Setelah penjenamaan semula kepada nama Alyph, bekas anggota kumpulan Sleeq ini muncul dengan single terbarunya Adakah Kau Mendengar? menerusi Def Jam Singapura.

Nama Alyph sinonim dengan lagu-lagu ‘hits’ carta genre pop, R&B dengan gabungan hip-hop yang rancak di Asia Tenggara.

Dalam single solo pertamanya untuk tahun 2020, artis dan produser dari Singapura yang pernah memenangi anugerah ini membawa versatiliti ​​secara jujur dan ikhlas sepanjang kariernya.

‘Adakah Kau Mendengar?’ membawa Alyph ke tahap terbaru dalam karier muziknya dan tidak seperti karya-karyanya sebelum ini yang rancak, ‘Adakah Kau Mendengar?’ memberi kelainan, namun, pada masa yang sama, lagu ini masih berkisar tentang kehidupan.

“Saya selalu menulis cerita separa fiksyen dalam muzik saya. Saya memutuskan untuk tidak menjadikannya terlalu peribadi kerana saya merasakan bahawa setiap orang mempunyai cerita yang berbeza.

“Jadi, apa yang biasanya saya lakukan adalah menggabungkan dan membayangkan bagaimana perasaan beberapa orang dalam keadaan saya dan membuat satu cerita,” kata Alyph.

‘Adakah Kau Mendengar?’ bukanlah permulaan baru tetapi pandangan yang lebih mendalam dan terperinci ke dalam minda dan jiwa Alyph.

“Sekiranya saya ingin berterus-terang, ini adalah saya sebenarnya. Sekiranya anda ingin mendengar muzik saya, anda juga harus menerima semua ciri, kolaborasi dan kesesuaian.

“Saya sangat realistik – saya tahu bahawa setiap pengakhiran yang indah, kadang-kadang terdapat juga pengakhiran buruk.

“Seperti seni, tidak ada penjelasan mengapa ia begitu, namun itulah hakikatnya. Saya mahukan kesan single ‘Adakah Kau Mendengar?’ berpanjangan: Tidak kira bila anda dengar, pada usia berapa pun, lagu ini masih relevan,” katanya lagi.

Single ‘Adakah Kau Mendengar?’ boleh didapati di semua platform muzik utama sementara muzik video rasmi boleh ditonton di saluran VEVO Alyph di laman YouTube.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 18 Jan 2021

BPR 2021: Cara Mudah Kemaskini Permohonan

Korang dah kemaskini ke belum? Jom buat sekarang!

Trending Wed, 9 May 2018
Trending Tue, 15 Dec 2020
Trending Thu, 8 Mar 2018

Terkena Tempias Kawan Baik, Rita Rudaini Putus Sahabat Dengan Izreen Asminda? Betul Ke?

Gara-gara status ‘KB’ kepada pelakon Izreen Asmindar atau dalam ungkapan penuhnya kawan baik , aktres jelita tinggi lampai, Rita Rudaini (Rita), tidak semena-mena menjadi mangsa kecaman netizen yang melepaskan kemarahan mereka terhadap Izreen yang dikatakan punca utama sekaligus mempengaruhi keputusan  suaminya, Ude untuk menceraikan isteri pertama, Intan.
 
Rimas dengan tempias kontroversi yang menimpanya, Rita khabarnya mengambil langkah  menjarakkan seketika dirinya dengan Izreen, apatah lagi, sebelum ini pernah berpesan kepada Izreen banyak kemungkinan bakal dihadapi jika berkahwin dengan suami orang

Trending Wed, 10 Jan 2018

Wanita Maut Dibaham Harimau Sewaktu Berkerja

Dibaham oleh seekor harimau ketika sedang mengumpul data tentang serangga di sebuah ladang kelapa sawit

Trending Mon, 29 Jan 2018

LADY CRASHES CAR INTO STAIRCASE AFTER SEEING COCKROACH IN CAR

Cockroaches are scary as heck, but imagine seeing one right inside your car while driving!

Trending Tue, 15 Sep 2020
Trending Mon, 28 Sep 2020
Trending Fri, 19 Mar 2021
Trending Thu, 20 Aug 2020

Neelofa Sah Letak Jawatan Sebagai Pengarah Air Asia

Pelakon dan pengacara terkenal, Noor Neelofa Mohd Noor mengumumkan perletakan jawatan beliau sebagai pengarah bebas bukan eksekutif di Air Asia. Menerusi maklumat daripada Bursa Malaysia, Air Asia menerima notis perletakan jawatan pada 17 Ogos lalu. […]

| Live TV