Trending By: Padin December 5, 2020 @ 1:46pm

‘Adakah Kau Mendengar?’ Tampilkan Transformasi & Kreativiti Alyph

Setelah penjenamaan semula kepada nama Alyph, bekas anggota kumpulan Sleeq ini muncul dengan single terbarunya Adakah Kau Mendengar? menerusi Def Jam Singapura.

Nama Alyph sinonim dengan lagu-lagu ‘hits’ carta genre pop, R&B dengan gabungan hip-hop yang rancak di Asia Tenggara.

Dalam single solo pertamanya untuk tahun 2020, artis dan produser dari Singapura yang pernah memenangi anugerah ini membawa versatiliti ​​secara jujur dan ikhlas sepanjang kariernya.

‘Adakah Kau Mendengar?’ membawa Alyph ke tahap terbaru dalam karier muziknya dan tidak seperti karya-karyanya sebelum ini yang rancak, ‘Adakah Kau Mendengar?’ memberi kelainan, namun, pada masa yang sama, lagu ini masih berkisar tentang kehidupan.

“Saya selalu menulis cerita separa fiksyen dalam muzik saya. Saya memutuskan untuk tidak menjadikannya terlalu peribadi kerana saya merasakan bahawa setiap orang mempunyai cerita yang berbeza.

“Jadi, apa yang biasanya saya lakukan adalah menggabungkan dan membayangkan bagaimana perasaan beberapa orang dalam keadaan saya dan membuat satu cerita,” kata Alyph.

‘Adakah Kau Mendengar?’ bukanlah permulaan baru tetapi pandangan yang lebih mendalam dan terperinci ke dalam minda dan jiwa Alyph.

“Sekiranya saya ingin berterus-terang, ini adalah saya sebenarnya. Sekiranya anda ingin mendengar muzik saya, anda juga harus menerima semua ciri, kolaborasi dan kesesuaian.

“Saya sangat realistik – saya tahu bahawa setiap pengakhiran yang indah, kadang-kadang terdapat juga pengakhiran buruk.

“Seperti seni, tidak ada penjelasan mengapa ia begitu, namun itulah hakikatnya. Saya mahukan kesan single ‘Adakah Kau Mendengar?’ berpanjangan: Tidak kira bila anda dengar, pada usia berapa pun, lagu ini masih relevan,” katanya lagi.

Single ‘Adakah Kau Mendengar?’ boleh didapati di semua platform muzik utama sementara muzik video rasmi boleh ditonton di saluran VEVO Alyph di laman YouTube.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 20 Aug 2020

Neelofa Sah Letak Jawatan Sebagai Pengarah Air Asia

Pelakon dan pengacara terkenal, Noor Neelofa Mohd Noor mengumumkan perletakan jawatan beliau sebagai pengarah bebas bukan eksekutif di Air Asia. Menerusi maklumat daripada Bursa Malaysia, Air Asia menerima notis perletakan jawatan pada 17 Ogos lalu. […]

Trending Tue, 25 May 2021
Trending Sat, 3 Jul 2021

Dijangka Tempoh 3 Bulan Akan Datang Lebih Kritikal – Khairy

Semoga Malaysia sentiasa terpelihara ♥

Trending Thu, 4 Feb 2021

BPN 1.0 & BPN 2.0 Ringankan Beban Rakyat

Semoga segala bantuan yang diberikan kerajaan dapat dimanfaatkan sebaik-baiknya…

Trending Tue, 24 Mar 2020
Trending Wed, 6 Jan 2021
Trending Thu, 22 Feb 2018

年假结束心已死?人生达成「15件小事」越活越快乐

耍废时光总是过得特别快,一想到年后即将面临的各种生活挑战,不禁悲从中来!别太低落了,时时保持乐观心态,你会更快乐!

Featured Fri, 19 Mar 2021

Korea Utara Putuskan Hubungan Diplomatik Dengan Malaysia

Korea Utara hari ini telah memutuskan hubungan diplomatik dengan Malaysia selepas seorang rakyatnya yang menetap di sini, bakal diekstradisi ke Amerika Syarikat untuk menghadapi tuduhan pengubahan wang haram. Kementerian Luarnya dalam satu kenyataan rasmi yang […]

Trending Wed, 29 Jan 2020

| Live TV