Trending By: Salma Syahbuddin June 17, 2021 @ 8:37pm

Aedy Ashraf Sudah Mula Cerewet – “Sebab Ia Beri Impak Kepada Diri Saya…”

Sudah berkecimpung dalam industri seni tanah air sejak 20 tahun yang lalu, pelakon dan model, Aedy Ashraf akui dirinya kini lebih cerewet.

Menurutnya, sejak berkecimpung dalam dunia lakonan pada usia 10 tahun, mentaliti untuk memilih watak dan naskhah masih belum timbul memandangkan pada ketika itu beliau sekadar hanya mahu meneruskan kerjaya dan minat sahaja.

Namun, sejak dua tahun yang lalu, Aedy mula mengambil inisiatif untuk lebih cerewet dari segi pemilihan skrip dan watak memandangkan ianya secara tidak langsung memberi impak buat dirinya.

“Saya sudah dalam industri 20 tahun atau lebih, cuma baru-baru ini, dalam 2 atau 3 tahun yang lalu saya decide untuk pilih sebab saya nak buat diri saya happy”

“Dan, ianya sedikit sebanyak memberi impak kepada diri sendiri, karier dan hidup saya”

Aedy Ashraf atau nama sebenarnya Mohammed Zaedy Ashraf Rosmadi, 27, mengakui namanya mula mencanak naik apabila drama lakonannya dalam Budak Tebing dan Project Anchor SPM bersama Daiyan Trisha mendapat perhatian dalam kalangan netizen.

“I put an effort on that. Lagipun Daiyan sangat memberi (chemistry) dan sambutan memberangsangkan dalam Budak Tebing 1 memang diluar jangkaan”

Selain itu, Aedy juga menekankan bahawa dalam sesuatu lakonan itu, kejujuran adalah perkara penting kerana ianya sedikit sebanyak dapat membantu dalam menzahirkan watak supaya dekat dihati penonton.

Menyentuh mengenai perkembangan terkini, Aedy bakal muncul dalam drama Budak Tebing 2 bermula 18 Jun 2021, menerusi slot Lestary, pada setiap hari Rabu hingga Sabtu jam 9 malam, hanya di TV3! Jangan lupa tengok okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 11 Mar 2020
Trending Wed, 10 Oct 2018

Lelaki Taiwan Ini Minta Bantuan Kerana Keliru Dengan Simbol Jantina Pada Tandas

Kalau anda hebat, mana satu tandas lelaki dan tandas wanita?

Trending Tue, 6 Apr 2021
Trending Mon, 29 Apr 2019

爱迟到才是正常人!不同国家对「准时」的定义

「准时」向来被我们视为一项美德,也是一个必须的礼貌,甚至可以为此不满一个人……

Trending Thu, 21 Jun 2018

母牛以为自己要没命了「吓到狂流泪」没想到等待着它的却是天堂!

万物皆有灵性,动物在面对生命终结时,也会出于本能地感到恐慌与惧怕!

Trending Sat, 7 Dec 2019

Berjasa Sampai Hujung Nyawa, Sedekah 1500 Kampit Beras

Ini Permintaan Terakhir Cikgu Ghani . Al-Fatihah

Featured Mon, 13 Sep 2021

Sertai Jemaah Tabligh, Video Anuar Zain Menyanyi Sambil Hidang Teh Tarik Curi Perhatian Ramai

Video penyanyi terkenal, Anuar Zain menghidangkan teh tarik kepada rakan artis, Nabil Ahmad menjadi bualan di media sosial semenjak semalam. Namun apa yang paling mencuri tumpuan adalah suara Anuar dengan bersahaja menyanyikan lagu Lelaki Ini […]

Trending Mon, 21 Sep 2020
Trending Wed, 17 Oct 2018

美照都是骗人的!20张把网美呛爆的爆笑恶搞Cosplay照

来自雪梨的女演员Celeste Barber颠覆既有网美公式,用一系列仿效名模女星的拍照POSE,成为「非主流网美」。

| Live TV