Trending By: Salma Syahbuddin June 17, 2021 @ 8:37pm

Aedy Ashraf Sudah Mula Cerewet – “Sebab Ia Beri Impak Kepada Diri Saya…”

Sudah berkecimpung dalam industri seni tanah air sejak 20 tahun yang lalu, pelakon dan model, Aedy Ashraf akui dirinya kini lebih cerewet.

Menurutnya, sejak berkecimpung dalam dunia lakonan pada usia 10 tahun, mentaliti untuk memilih watak dan naskhah masih belum timbul memandangkan pada ketika itu beliau sekadar hanya mahu meneruskan kerjaya dan minat sahaja.

Namun, sejak dua tahun yang lalu, Aedy mula mengambil inisiatif untuk lebih cerewet dari segi pemilihan skrip dan watak memandangkan ianya secara tidak langsung memberi impak buat dirinya.

“Saya sudah dalam industri 20 tahun atau lebih, cuma baru-baru ini, dalam 2 atau 3 tahun yang lalu saya decide untuk pilih sebab saya nak buat diri saya happy”

“Dan, ianya sedikit sebanyak memberi impak kepada diri sendiri, karier dan hidup saya”

Aedy Ashraf atau nama sebenarnya Mohammed Zaedy Ashraf Rosmadi, 27, mengakui namanya mula mencanak naik apabila drama lakonannya dalam Budak Tebing dan Project Anchor SPM bersama Daiyan Trisha mendapat perhatian dalam kalangan netizen.

“I put an effort on that. Lagipun Daiyan sangat memberi (chemistry) dan sambutan memberangsangkan dalam Budak Tebing 1 memang diluar jangkaan”

Selain itu, Aedy juga menekankan bahawa dalam sesuatu lakonan itu, kejujuran adalah perkara penting kerana ianya sedikit sebanyak dapat membantu dalam menzahirkan watak supaya dekat dihati penonton.

Menyentuh mengenai perkembangan terkini, Aedy bakal muncul dalam drama Budak Tebing 2 bermula 18 Jun 2021, menerusi slot Lestary, pada setiap hari Rabu hingga Sabtu jam 9 malam, hanya di TV3! Jangan lupa tengok okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 9 Feb 2023

Tular Video Aksi Ghairah Di Kelab Malam, Ini Respons Ameerul Asyraf – “Tak Tahu Apa Tujuan Dia…”

Terbaik tak berselindung.. Apa motif wanita tersebut agaknya ya? 🤔

Trending Fri, 7 Apr 2023

Insomniacks Meriahkan Aidilfitri Dengan ‘Lagu Raya’

Wah Insomniacks keluarkan lagu raya 😍

Trending Thu, 11 Jun 2020
Featured Sat, 13 Aug 2022

[VIDEO] “Kesian Tengok Muka Menahan Malu..” – Netizen Sedih Kak Long 7E Diperlakukan Seperti Lembu?

Aduhai, sanggup pula tu Kak Long 7E jadi macam tu 🥲 Netizen simpati tengok Kak Long, mungkin terpaksa terima sebab terdesak 😣

Featured Wed, 17 Aug 2022
Hiburan Sat, 9 Apr 2022
Featured Mon, 7 Aug 2023
Featured Thu, 12 Jan 2023