Trending By: Padin November 28, 2021 @ 9:32am

“Golongan Dewasa Sehingga Kanak-Kanak Semua Bagi Respons Positif” – Alyah Terkejut Ramai Gemarkan Single ‘Thank You Allah’

Jika diperhatikan di laman sosial terutamanya di laman Instagram, lagu Thank You Allah nyanyian Datin Alyah sering digunakan oleh semua golongan masyarakat sehingga ke hari ini.

Biarpun lagu itu dilancarkan pada April lepas, ramai pengguna laman sosial menggunakan lagu terbabit untuk menzahirkan rasa kesyukuran mereka, terutamanya di ruangan Instagram Stories.

Bertemu dengan Alyah, dia terharu apabila lagu kolaborasinya bersama Cat Farish dan PU Riz itu kekal menjadi pilihan pendengar pelbagai peringkat usia.

“Rasa bersyukur sangat, rasa terkejut pun ada. Pada usia 40 tahun begini, kanak-kanak sampailah orang dewasa sukakan lagu kerohanian seperti itu. Ada yang kongsi di media sosial dan sebagainya. Terkejut juga saya. Saya bukanlah penyanyi yang viral tetapi lagu itu menjadi pilihan ramai,” katanya.

Gembira kerana percubaannya untuk menampilkan lagu kerohanian dan bertemakan sesuatu yang positif mendapat respons baik, Alyah bakal mengeluarkan single baharu tahun hadapan.

“Sejujurnya, saya rasa sangat gembira. Tapi bagi saya, itu rahmat paling besar dari Allah. Hakikat itu menjadi perkara terawal yang saya fikir apabila lagu tersebut cepat menangkap halwa telinga pendengar. Insya-Allah, nantikan buah tangan terbaharu saya tahun hadapan,” katanya.

Pelantun lagu Meluruh ini ditemui pada majlis memerterai perjanjian di antaranya dan Kamya Glow di Kamya Glow di Bukit Jelutong, Selangor, pada Jumaat.

Sesi tersebut dilihat sebagai satu langkah mengembangkan kolaborasi perniagaan Alyah bersama produk itu dalam bidang kecantikan dan kesihatan.

“Saya percaya semua orang sukakan kecantikan. Oleh itu, kandungan ekstrak dan organik yang baik menerusi produk ini serta kolagen marin di dalamnya dapat membantu menyelesaikan pelbagai masalah wajah.

“Kami juga membuka peluang kepada mana-mana peminat untuk mengambil peluang meningkatkan pendapatan menerusi program ‘dropship’ dan ejen yang sedia ada. Lebih menarik, kami juga bakal mengadakan promosi jualan akhir tahun pada Disember ini bersama pelbagai kejutan yang menanti pembeli,” katanya,

Sementara itu, majlis sama turut melancarkan kempen ‘Mencari Wajah Kamya’ yang mana 30 pengguna baik lelaki atau wanita akan dipilih untuk menggunakan produk ini selama sebulan secara percuma.

10 pengguna bertuah akan memenangi hadiah berbentuk emas (gold bar), voucher membeli-belah dan hadiah utama berupa percutian ke Langkawi.

Informasi lanjut mengenainya boleh diikuti menerusi laman Instagram dan website rasmi mereka.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 30 Oct 2020

Semua Panggung Wayang GSC, TGV Ditutup Sementara Mulai 2 November

Korang tengok TV dekat rumah jelah lagi selamat..

Trending Thu, 11 Oct 2018

Lelaki Ini Tak Perasan Ada Paku Dalam Kepalanya. Ngerinya!

Jika anda sering sakit kepala, segeralah berjumpa dengan doktor ya!

Trending Fri, 3 Aug 2018

Air Terjun Setinggi 108 Meter Dalam Gedung Pencakar Langit

Liebian International Building yang terletak di Guiyang, China bahagian Barat Daya mempunyai air terjun buatan yang paling tinggi 108 meter

Trending Wed, 5 Aug 2020

BSH Fasa 3: Rayuan Dibuka Mulai Jumaat Ini, Syarat Layak Rayuan

Korang yang nak buat rayuan, pastikan cukup syarat-syarat ni

Trending Tue, 27 Nov 2018

Melamar Di Stadium BUKAN Gimik, Lelaki Gentleman Ini Dedah Cerita Sebenar

Mula-mula saya pun takut nak melamar di stadium maklum saja bimbang penerimaan penonton…

Trending Fri, 17 Dec 2021

Rugi Ratusan Ribu, Fizie Tak Menyerah Kalah

Pengacara Didik TV, Fizie, 33, mendedahkan dirinya mengalami kerugian ratusan ribu ringgit apabila dua perniagaan yang dijalankan terpaksa dihentikan akibat pandemik. Biarpun pahit untuk menerima kenyataan, bekas penyampai radio Hot FM ini terpaksa membuat keputusan […]

Trending Tue, 28 Jan 2020

‘Virus Nipah’, Ramai Tak Tahu Malaysia Pernah Diserang Virus Paling Berbahaya 22 Tahun Lalu

Virus Nipah pernah meragut nyawa, virus ini rupanya berpunca dari..

Trending Thu, 30 Apr 2020

| Live TV