Trending By: Aisyah Badrul April 2, 2020 @ 2:20pm

“Janji Boleh Berlumba Ke Syurga,”- Man Raja Lawak Sanggup Jual Kereta Dan Motor Bantu Golongan Susah

Tidak dinafikan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini, ramai golongan yang terjejas akibat tidak dapat keluar bekerja untuk menampung pendapatan harian.

Terkesan dengan kesusahan golongan seperti ini, pelawak Man Raja Lawak membuat keputusan untuk menjual kereta dan motor berkuasa tingginya bagi tujuan membantu rakyat Malaysia yang lebih memerlukan.

Perkara ini diumumkan sendiri oleh Man menerusi akaun Instagram miliknya. Sebelum ini, Man juga bertindak mendermakan wang tunai bernilai RM50,000 hasil kemenangannya ketika menjadi juara Maharaja Lawak Mega 2019.

View this post on Instagram

Rest jup

A post shared by Man Raja Lawak (@manrajalawak) on

Menurut Man lagi, dia menjual kereta dan motornya dengan harga mampu milik bagi tujuan menambah dana untuk membantu golongan yang lebih memerlukan. Beribu permohonan telah diterima menerusi Direct Messenger di Instagram dan kesemuanya perlu dibantu walaupun mereka hanya meminta jumlah wang yang sedikit.

Menerusi entri Man lagi, rakannya telah mengajukan soalan bagaimana man ingin membawa keluarganya pergi ke mana-mana jika tidak mempunyai kereta.

“Kalau Anju boleh pakai Satria Neo, kenapa saya tidak boleh pakai kancil? janji boleh berlumba ke syurga,”

Namun pelawak ini telah menutup ruangan komen di setiap posting di Instagram miliknya.

Mulia sungguh hati Man. Di saat selebriti lain berdebat memperjuangkan hak mereka sebagai artis, Man pula sanggup berkorban harta demi membantu rakyat marhain yang lebih memerlukan. Semoga segala urusan Man dipermudahkan!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 11 Jun 2020

Semua Ibadah Haji Tahun Ini Ditangguhkan Kepada Tahun Hadapan- Menteri Agama

Buat yang bakal menunaikan haji pada tahun ini..

Trending Mon, 16 Apr 2018

Produk Kosmetik Daiso Ditarik Balik Kerana Mengandungi Bahan Penyebab Kanser. Jangan Guna Lagi!

Jika anda merupakan pengguna tegar produk Daiso kerana harganya murah, sekarang kena berhati-hati kerana terdapat produk yang dikesan mengandungi bahan penyebab kanser.

Trending Tue, 3 Nov 2020
Trending Wed, 1 Aug 2018

Angka Meningkat, Penduduk Malaysia Kini 32.4 Juta

Penduduk lelaki 2018 melebihi penduduk perempuan iaitu masing-masing 16.7 juta (lelaki) dan 15.7 juta (perempuan). Nisbah jantina bagi 2018 kekal pada 107 lelaki bagi setiap 100 perempuan berbanding 2017.

Trending Thu, 10 Sep 2020

Kedah Cadang Laksana Semula PKPD

jangan abaikan tahap kesihatan korang!

Trending Tue, 17 Mar 2020
Trending Tue, 9 Mar 2021
Featured Fri, 20 Aug 2021

Daiyan Trisha Penat Dengan Situasi Semasa, Jawab Spekulasi Cinta Dengan Aedy Ashraf

Penyanyi dan pelakon Daiyan Trisha, 24, mendedahkan dirinya turut berdepan dengan situasi ‘penat’ mental dan emosi sepanjang wabak melanda. Daiyan mendedahkan cabaran sebagai anak seni yang terpaksa dihadapi dalam situasi pandemik. “Kalau dulu Daiyan boleh […]

Trending Tue, 29 Dec 2020

| Live TV