Trending By: Padin February 19, 2022 @ 5:53pm

“Tuduhan Melampau & Tak Berasas, Saya Percaya Dilakukan Untuk…”- Jawab Tuduhan Gangguan Seksual, Ini Respons Ebit Lew

Pendakwah tersohor, Ustaz Ebit Lew mendakwa pertuduhan gangguan seksual yang dikenakan terhadapnya adalah melampau dan tidak berasas.

Selain bertujuan mahu menjatuhkan kredibilitinya, Ebit juga mendakwa pertuduhan yang dihadapi di mahkamah pada Jumaat adalah dirancang oleh kumpulan tertentu sejak sekian lama.

“Saya melihat pertuduhan ini satu pertuduhan yang tidak berasas, melampau dan memang tujuan utamanya saya nampak untuk menjatuhkan kredibiliti saya dan supaya saya nampak saya dihina, direndahkan dan supaya saya menghentikan kerja-kerja membantu.

“Saya percaya ia dilakukan oleh satu kumpulan yang merancang bukan satu dua hari untuk mengenakan saya,” katanya kepada Sinar Harian.

ARTIKEL BERKAITAN: Didakwa 11 Pertuduhan Berkaitan Gangguan Seksual, Ustaz Ebit Lew Mengakui Tidak Bersalah

Ebit juga terkejut apabila mengetahui akan berhadapan dengan pertuduhan di mahkamah ketika sedang melakukan kerja amal di negeri ini.

“Saya tahu beberapa hari lalu, saya pun terkejut juga masih dalam sedang melakukan kerja amal di Sabah 40 hari. Tiba-tiba saya dapat tahu terkejut juga kerana bukan perancangan untuk ke mahkamah, tidak ada.

“Tetapi saya tak rasa apa sebab saya tahu saya tidak bersalah dan saya yakin ini perancangan ramai orang dari dulu lagi macam-macam gangguan terhadap kerja amal.

“Saya reda dan saya anggap ini ujian daripada Allah untuk saya. Saya rasa tenang melaluinya kena pula kita tengah buat kerja amal,” katanya.

Sumber: Sinar Harian

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 8 Jul 2020

[TERKINI] Warga Asing Burukkan Imej Malaysia Akan Diusir Serta Merta

Jangan sebarkan fitnah, periksa dan fikir terlebih dahulu!

Trending Fri, 15 Nov 2019

Gearing Up For a New Theme Park, Resorts World Genting is Looking to Recruit New Exceptional Talents!

Audition for an exciting experience of a lifetime this November as the anticipated launch of the resort’s new outdoor theme park nears.

Trending Tue, 8 Dec 2020
Trending Thu, 27 Feb 2020

“Dah Memang LGBT Haram, Haram Tetap Haram”- Netizen Pertikai Lagu Akhir Zaman Bunkface

Tidak kurang daripada 24 jam lagu terbaru daripada kumpulan Indie, Bunkface iaitu Akhir Zaman dikeluarkan, single tersebut kini trending dan hangat diperkatakan di laman sosial. Lagu yang berjudul Akhir Zaman itu kini menjadi topik bualan […]

Trending Wed, 23 Sep 2020
Featured Tue, 12 Apr 2022
Trending Fri, 9 Oct 2020

Bantuan Komputer Riba Buat Siswa Golongan B40

Khas buat pelajar universiti dari golongan B40

Trending Fri, 26 Mar 2021

| Live TV