Trending By: Salma Syahbuddin March 22, 2021 @ 3:30pm

“Kalau Betul Nak Jadi Pelakon, Seriuslah!” – Izara Aishah Mohon Instafamous Tidak ‘Main-Main’

Ketika ditemui pada majlis 2 Legasi Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Siti Aafiyah Khalid di Cyberjaya baru-baru ini, Izara Aishah mengakui kehadiran instafamous dalam industri lakonan pada masa kini semakin rancak.

 

Namun, Izara berharap agar golongan instafamous ini mempunyai inisiatif sendiri termasuklah memasuki kelas lakonan bagi memantapkan lakonan dan penghayatan mereka serta sentiasa menjaga disiplin agar kekal relevan dalam industri dan bukan hanya ‘main-main’ sahaja.

” Memang sesiapun boleh jadi pelakon, tetapi sesiapa pun itu saya harap seriuslah. Kalau betul-betul nak buat, saya harap mereka bersungguh-sungguh, sebab tahu ada segelintir mereka yang hanya  mahu main-main sahaja”

 

Sumber : Instagram@izaraishahofficial

“Kami yang memang dalam dunia lakonan ni, memang akan terasa sikit…”

Sumber : Instagram@izaraishah

Mengakui sedikit terkesan dengan kehadiran instafamous yang hanya popular hanya pada nama dan pengikut dilaman sosial tanpa menitiberatkan kualiti lakonan, Izara Aishah atau nama sebenarnya Izara Aishah Hisham, 29, berkata artis yang sememangnya ada kini akan terasa jika pelakon ini hanya sekadar suka-suka.

 

“Kami yang memang dalam dunia berlakon ni memang akan terasa sikit sebab kita bersungguh-sungguh kerja di set tapi ada pula yang sebaliknya. Pelakon baharu pun perlulah berusaha sendiri dengan masuk kelas lakonan. Pastikan jadi pelakon yang nak belajar untuk menjiwai watak dan karakter jangan sekejap ada,sekejap tenggelam pula kan…”

 

Izara juga berpendapat bahawa jumlah tontonan sesebuah drama atau filem itu bukannya bergantung kepada berapa ramai followers mereka di laman sosial.

 

Menyifatkan Sharifah Amani sebagai pelakon berpengalaman dan berbakat ia sekaligus mampu menarik ramai penonton kerana filem-filem beliau ternyata mempunyai kualiti dan ianya bukan dinilai berdasarkan kepada jumlah pengikut beliau.

 

“Bagi saya walaupun ramai followers di media sosial tidak semestinya membantu dari segi tontonan yang tinggi, kadang-kadang pengikut dia bukan tengok pun”
“Saya bukan tiadk bersetuju dengan cara pemilihan itu, kalau nak ambil pelakon ambillah dengan cara yang betul contohnya buat uji bakat supaya pelakon yang dipilih boleh dinilai pada bakatnya”

 

Terdahulu, Izara Aishah dilihat pernah memuat naik status di Twitter mempertikaikan stesen televisyen yang lebih memilih instafamous untuk tawaran berlakon hanya kerana disebabkan bayaran yang agak murah.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 21 Oct 2020

Hanya 10 Peratus Pekerja Dibenarkan Bertugas

Bukan semua kena work from home okay!

Trending Wed, 10 Jun 2020
Trending Tue, 14 Apr 2020
Featured Fri, 18 May 2018

Asyik Berselfie, Bayi 10 Bulan Maut Terlepas Dari Gendongan Ibu

Ibu bapa terlalu leka berselfie, akibatnya bayi 10 bulan meninggal dunia.

Featured Mon, 5 Apr 2021

“Lebih Baik Terima Gaji Sedia Ada Daripada Jadi Penggangur” – M Saravanan

Berikutan isu gaji minimum graduan yang menjadi perbincangan hangat warganet, Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan berkata penetapan gaji minimum kepada graduan tertakluk kepada perbincangan antara majikan dengan bakal pekerja dan tidak melibatkan pendirian […]

Trending Mon, 17 Dec 2018

搭飞机时坐到「三角形标志」下的位置,其他人都会超羡慕你!

如果你常搭飞机,是否曾注意到机舱内部有个「三角形标志」呢?

Trending Mon, 5 Oct 2020
Trending Sun, 4 Apr 2021
Trending Fri, 24 Jul 2020

| Live TV