Trending By: Salma Syahbuddin May 6, 2021 @ 11:00am

Kini ‘Dine-In’ Di Kedai Makan TIDAK Dibenarkan – Ismail Sabri

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ketika sidang media harian memaklumkan, majlis sosial termasuklah membabitkan majlis rasmi dan tidak rasmi kerajaan serta swasta dan majlis sosial adalah tidak dibenarkan.

Malah, kerajaan juga bersetuju untuk tidak membenarkan sebarang penganjuran majlis dan aktiviti ‘dine-in’ di kawasan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Ianya merangkumi majlis kenduri, perkahwinan dan pertunangan, resepsi, majlis aqiqah, doa selamat, tahlil, sambutan hari ulang tahun, reunion dan retreat. 

“Begitu juga dengan ‘dine-in’ di kedai makan turut tidak dibenarkan di kawasan yang dilaksanakan PKP berkuat kuasa mengikut tarikh pelaksanaannya,” katanya.

Pelaksanaan ini diumumkan selepas Ismail Sabri memaklumkan  PKP akan dilaksanakan di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur bermula Jumaat ini sehingga 20 Mei depan.

 

Sumber : BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 4 May 2021

Isu Rentas Negeri Ke Nilai, Neelofa & PU Riz Beri Keterangan Kepada Polis Hari Ini

Berikutan tular isu rentas negeri melibatkan usahawan dan selebriti, Noor Neelofa Mohd Noor dan suaminya, Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz, dipanggil untuk memberikan keterangan hari ini. Menurut Timbalan Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk […]

Trending Fri, 29 May 2020
Trending Tue, 11 Jun 2019

不是突变!天然「蓝蕉​​」世界罕见

你也许看过黄香蕉、绿香蕉、短短的芭蕉,但是你有看过「蓝色香蕉」吗?

Trending Fri, 3 Jul 2020
Trending Tue, 27 Mar 2018

Jangan Kaitkan Skandal Seks Trump Dengan Anaknya – Jurucakap

“Saya ada bertanya. Dan dia menolaknya, berkata, ‘oh ya, ya, kamu tahu, jangan risau. Bilik dan barang kami berasingan,” katanya.

Featured Sat, 25 Apr 2020

Rakyat ambil mudah arahan PKP dianggap sekutu COVID-19

KKM bimbang penularan COVID-19 kembali meningkat

Trending Mon, 11 Jan 2021

| Live TV